29 Mart 2024 Cuma

MADEN RUHSATLARININ DEVREDİLMESİ KANUNEN MÜMKÜN DEĞİLDİR

MADEN RUHSATLARININ DEVREDİLMESİ KANUNEN MÜMKÜN DEĞİLDİR

Isparta

IŞBAŞ A.Ş Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan, ponza yatakları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, “3213 sayılı Maden Kanununda ve ilgili yönetmeliklerde ‘kullanım hakları herhangi bir şekilde devredilemez’ ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla maden sahalarının tamamı ISBAŞ A.Ş’ye aittir. İşletmelere açılması, devredilmesi söz konusu değildir. Bizim de bayimiz olan Şükrü Bey aslında bunu çok çok iyi bilmektedir” dedi.

Son günlerde ponza madenlerinin işletmeye açılması, satılması yönündeki açıklamalara, maden sahalarının elinde bulunduran Isparta Belediyesinin şirketi ISBAŞ A.Ş’nin Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan’dan cevap gelirken, açıklamaları hayretle izlediğini söyledi. Gürakan konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

“ISBAŞ A.Ş Bimsblok Fabrikamız ve ponza yatakları ile ilgili Şükrü Beyin yapmış olduğu açıklamaları hayretle izledim. Öncelikle maden sahalarımız bizim için çok çok önemli, çünkü bimsblok üretimindeki maddemiz ponza madeni. ‘Yatırım yapılsın’, ‘işletmeler açılsın’ mantığıyla bizim ya da bir başkasının vermesi zaten mümkün değil. Bu konuyu özellikle kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. ISBAŞ A.Ş bugünkü mevcut büyüklüğüyle tam kapasite olarak çalışmıştır, çalışmaktadır. Mevcut ekonomik krizden dolayı asla küçülmeyi düşünmedik, hiçbir personel çıkarmadık” dedi.

ISBAŞ A.Ş olarak ayrıca akaryakıt sektöründe de büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini dile getiren Genel Müdür Gürakan, “Adımlarımızı atarken iki kere düşünüyoruz. ISBAŞ bugün kurumsal yapısıyla yaptığı AE-GE çalışmalarıyla birlikte ciddi bir işletme hüviyetine sahiptir. ISBAŞ, şehrimizin ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağlamaktadır. Burada istihdam edilen, çalışan personel hariç, bunun nakliyecisi var, akaryakıt sağlayan istasyonları var. Bayilerimiz var bunlarla birlikte biz büyük bir aileyiz. ISBAŞ büyümeye devam etmekte. Ayrıca yapılan açıklamaları hayretle izledim. 3213 sayılı Maden Kanununda ve ilgili yönetmeliklerde ‘kullanım hakları herhangi bir şekilde devredilemez’ ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla maden sahalarının tamamı ISBAŞ A.Ş’ye aittir. İşletmelere açılması, devredilmesi söz konusu değildir. Bizim de bayimiz olan Şükrü Bey aslında bunu çok çok iyi bilmektedir, fakat neden böyle bir açıklama yaptı, bununla ilgili de ben hayretler içerisindeyim” görüşlerinde bulundu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gurakan denilen

20 Ocak 2019 Pazar 13:57

Calisanin hakkini yemek odomemek icinmi insaallah diger yorumcularin dediklerine ugrarsinz yalanci kul hakki yiyici

Olmaz demeyin

19 Ocak 2019 Cumartesi 23:22

Madenler üzerinde tesis olunan ilk müracaat, arama ruhsatı, buluculuk hakkı ve işletme ruhsatı haklarının hiç birisi hisselere bölünemez. Her biri bir bütün halinde muameleye tabi tutulur. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarına ait IV. Grup (b) bendi madenlere ilişkin ruhsatlar, rezerv kaybına sebep olmayacak şekilde, Bakanlık onayı ile ayrı ruhsatlara bağlanabilir.

GÜRAKAN...

19 Ocak 2019 Cumartesi 19:13

ISBAŞ A.Ş MÜDÜR OLDUGUNDA MAL MEYANI VERDİN Mİ??? ŞUAN MAL VARLIĞIN NEDİR??? ŞİMDİ BUNLARI AÇIKLADA KURTUL... YOKSA 1 NİSANDAN SONRA YARGILAMA SÜREÇİN BAŞLAYA BİLİR... UYDUKENT KONUTLARINDA Kİ BAZI YÖNETİCİLER YARGILANMIŞTI YILLARCA... AYNI ŞEKİLDE OLACAK BU ISPAŞ YÖNETİCİLERİDE

bilir kişi

19 Ocak 2019 Cumartesi 13:49

1 NİSAN DA SAÇINI TARA ,KENDİNE İŞ ARA OMAR.

NERDEN BULDUN

19 Ocak 2019 Cumartesi 10:55

pomza ruhsatı daha önce mayaş firmasına aitti peki belediyeye nasıl olduda devredildi.

Ali

19 Ocak 2019 Cumartesi 08:33

Nemalar gidecek diye korkuyorlar.yakında göreceğiz.

Ahmet

19 Ocak 2019 Cumartesi 02:32

Nevşehir tarafını gezdiğimde çok fazla briket fabrikası görünce şaşırmıştım. 1100 civarı kişi o fabrikalardan çalışıyor. Merak ediyorum ISBAŞ kaç işçi çalıştırıyor. Be kârı ne kadar

uydu kentli

19 Ocak 2019 Cumartesi 02:00

sen önce mal varlığındaki artışı açıkla müdürrrrrrrrrrrrr

Pomza

19 Ocak 2019 Cumartesi 01:56

Şimdi ben bims blok fabrikası açmak istiyorum ama belediye bana pomza vermiyor.Yani kardeşim sen fabrika açamazsın işçi çalıştıramazsın diyorlar.

Zengin Belediye= zengin Şehir!

18 Ocak 2019 Cuma 19:35

Kamu kurumu devletindir milletindir! Kamu kurumunun zenginleşmesi devletin ve milletin zenginleşmesidir! Kamu kaynaklarını özelsermayeye tahsil edilmesi, 3-5 sermaye sahibinin zenginleşip paraları yurt dışına aşırılmasıdır! Örnek: altın madenlerini kullanımına sunduğumuz Koza altın işletmelerinin sahibi Akın ipek sermayeyi ingiltereye aşırmıştır!!! Bu sebeble kamu kaynaklarını özel sermayeye peşkeş çekmiyen Yzg'a bizim oylarımız. Belediye kazanırsa Ispartaya yatırım olur!

Kamu kurumu devletindir milletindir!

18 Ocak 2019 Cuma 19:24

Ak parti iktidarının maliye bakanı Sayın Mehmet Şimşek beyefendi, Isparta'ya ziyaretinde " keşke her belediye sizin gibi olsa!" dedi. Çok doğru devletine milletine fâidesi olan, belediyeyi kalkındıran bir zihniyetle olur! Belediye ve kamu kurumlarını zayıflatmakla bir memleket bir ülke kalkınmaz! Kamu kurumları her daim bu devletin bu milletindir! Ama özel sermaye burdan kazanır, servetini isviçre, ingiliz ve almanyaya ****ürür!!!

Bilgin

18 Ocak 2019 Cuma 18:53

(Değişik fıkra: 4/2/2015-6592/3 md.) Maden ruhsatları ve buluculuk hakkı devredilebilir. Devir yapılmadan önce arama ve işletme ruhsatlarının devredildiği tarihteki ruhsat bedelinin iki katı tutarında devir bedeli alınır. Devir Bakanlık onayı ile gerçekleşir. Nokta. Seçmeni doğru bilgilendirelim.

Gurbetçi

18 Ocak 2019 Cuma 18:41

Yusuf Ziya Günaydın Belediyenin öz kaynakları ile millet için üretiyor, kazanıyor, kazandığından vergi ödüyor ülkeye katkı sağlıyor, ve kazandığıyla ıspartaya millete yatırım yapıyor!!! Yani belediye bütün hepimize hizmet ediyor!!! Yzg adam kayırıp 3 veya 5 sermayeye peşkeş çekmiyor kamunun, milletin kaynaklarını!!!

ISBAŞ MAĞDURLARI

18 Ocak 2019 Cuma 18:35

Sayın Ömer Tahir Gürakan önce ki müdür Salih Serçe tarafından uygulanan zulümlerin giderilmesi için çaba sarfetmiş mi? İşçilerin hakkı verilmiş mi?Dayak,psikolojik baskı zoraki istifa dilekçeleri ile işten çıkarılan işçi-mühendis-hizmeli gibi personelin derdine derman oldu mu?Yoksa nasıl olsa her şey kılıfına uygun yapıldı diyerek bu mağdur insanların hak talebine sessiz mi kalıyor.Evet Belediye başkanı Syn. Günaydın da, Müd.Gürakan da sessiz kaldı.Kul hakkı değil mi bu?Lütfen samimi olun.

Pomza

18 Ocak 2019 Cuma 18:22

Lan yeni maden mi buldunuz, ponza nedir ki.O böl****i siz osb yapmadınız mı, osb ne demek biliyon mu, müdürcük cük...

Eti senin kemiği benim özelleştirme modeli

18 Ocak 2019 Cuma 17:38

Sayın müdür Özelleştircem diyen zihniyeti, kanun kural bağlamadığını daha önce gördük! Sayın Şükrüye bu konuda Aybatılıda nasihat verdi "Sen yan yandaş eş dost partili falan diye adam kayıracak değilsin!" dedi. Lâkin bizim Şükrü bu konuşmalardan hiç bir şey anlamamışmı bilmiyorum, tutturdu milletin kamunun malını; bütün milletin olarak kalmamalı, illa benim istediğim kayırdığım 3 veya 5 özel sermayenin menfeatine sunacamda sunacam diye tutturdu! İyi olan bunu şimdiden söylemiş olması !!!

ali çelik

18 Ocak 2019 Cuma 17:01

özelleştireceğim satmak anlamına gelmiyormu

Özgür

18 Ocak 2019 Cuma 16:31

Biz burda inşaat yaparken ıspaş tan biriket alamazken Antalyada sur yapıya malzeme veriyordunuz. Verdiğiniz malzemelerin parasını alamadınız orda kaç para batırdınız siz bunları açıklayın Ömer bey

yetkili tüzel kişilik

18 Ocak 2019 Cuma 14:56

arkadaşa sorun bakalım, rödövans antlaşması diye bir şey duymuş mu? “madenler halkındır, satılamaz” ibaresi anayasada bulunur, fakat rödövans antlaşması ile belediye adına işlem yapabilirler.

Ispartalı

18 Ocak 2019 Cuma 14:45

Maaşın kaç para onu açıkla ! Başkan huzur hakkı ne kadar alıyor onu açıkla !

Kör kütük

18 Ocak 2019 Cuma 14:28

Elden maaş dağıtmayın benden size tavsiye

kurnaz

18 Ocak 2019 Cuma 14:09

demekki şükrü ozellestirip kendi alacak vay kurnaz vay gozü orda demekki.

ne alaka

18 Ocak 2019 Cuma 14:04

adam zaten satacam demedi siz çarpıtıyorsunuz, siz rakam verdi söyleyin madem hang illere sattığınızı kaç bin tane v kar zarar durumunu .sadece nevşehir gb fabrikaların açılması gerektiğini daha fazla gelir ve istihdam dedi..peki allahın mermerini nasıl satıyorlar da pomza satılmıyor bunu işleyen fabrikalar hayalimi acaba...

Hakikat

18 Ocak 2019 Cuma 13:59

Kaymagını yiyoruz vermem desene

helal olsun..

18 Ocak 2019 Cuma 13:54

rabbim emeklerinizin karşılığını versin..helal olsun işte bu kadar..müdüründen başkanına oylarımız sizin..bu cevap yeter..ısparta gerekeni yapacaktır bir vatandaş olarak canı gönülden tebrik ediyorum..bizi en çok gururlandıran yeni öğrendiğim kadarıyla borçsuz ısparta belediyesi bunuda resmi kurumlardan duyduk ve teyit ettik..ayağınıza taş değmesin sayın yusuf ziya günaydın başkanım..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR