26 Nisan 2024 Cuma

MAAŞ ALACAKLAR!

"Suriyeliler de 1300 lira maaş alacak’’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verdiklerini belirterek, "Bir Türk işçisi Ayşe, Ahmet 1300 lira maaş alıyorsa aynı Suriyeli kardeşlerimiz de 1300 lira alacak" dedi.

Isparta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Suriyelisığınmacılara çalışma izni verdiklerini belirterek, "Bir Türk işçisi Ayşe,Ahmet 1300 lira maaş alıyorsa aynı Suriyeli kardeşlerimiz de 1300 liraalacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AnkaraKalkınma Ajansı, Suriye Dostluk Derneği ve Aile ve Sosyal?Politikalar BakanlığıKadının Statüsü Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen Kalkınmada GirişimciKadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı'na katıldı. Bakan Ramazanoğlu, misafirolarak ağırlanan Suriyeli mültecilerin sayısının 2,5 milyonu aştığını söyledi.Suriye'deki savaşın devam etmesinden dolayı Suriyeli mültecilerin yakın zamandaülkelerine dönme ihtimallerinin bulunmadığını vurgulayan Ramazanoğlu, "Enson yapılan yereldeki hem kapılarda yapılan hem de şehir içinde yapılanistatistiklere göre ‘Türkiye'de kalmayı düşünüyor musunuz sorusuna neredeyseyüzde 80 Suriyeli kardeşimiz evet Türkiye'de kalmak istiyoruz cevabınıvermişlerdir. Bundan sonraki politikalarımızın bu cevap üzerine olmasıgerekmektedir" ifadelerinin kullandı.

 

ENVANTERLERİ ÇIKARILIYOR

 

Bakan Ramazanoğlu, Suriyeli sığınmacılara Türkiye'de çalışmaizni verdiklerini belirterek, "Bu hem kadınlar ve hem erkekler içingeçerli. Bu çalışma iznini insani şekilde olması nasıl gerekiyorsa o şekliverdik. Bir Türk işçisi Ayşe, Ahmet 1300 lira maaş alıyorsa aynı Suriyeli kardeşlerimizde 1300 lira alacak" dedi. Bakan Ramazanoğlu, kamp dışında yaşayanSuriyelilerin envanterlerini çıkarmaya başladıklarını söyledi. Ramazanoğlu,"Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar" diyerek,"Özellikle Adana, Kilis, Hatay,Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir buralardaçalışmaları yürütüyoruz. Kadın, erkek, yetim, öksüz, engelli ayrımı yapmadanmahalle mahalle Suriyeli kardeşlerimizi tespit edip kayıtlara geçirmeyeçalışıyoruz" ifadelerinin kullandı.

 

AK Parti hükümetinin kadın istihdamı alanında izlediğipolitikalar ve yürütülen projeler sonucunda kadınların iş gücüne katılımında veistihdamında artışlar olduğunu kaydeden Ramazanoğlu, "2004 yılında yüzde20,8 olan kadın istihdam oranı, 2014 yılında yaklaşık yüzde 27 civarına gelmiştir.Yine 2004 yılında kadınların iş gücüne katılma oranı yaklaşın yüzde 23 iken, bu2014 yıl sonu rakamlarına göre yüzde 31 civarın yükselmiştir. HükümetimizinUlusal İstihdam Stratejisi'nde 2023 yılında, kadınların işgücüne katılımoranının yaklaşık yüzde 41 oranına çıkarılması ve kayıt dışı çalışma oranınınyüzde 30'lara düşürülmesi hedeflenmektedir" açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

2,5 MİLYON OY

22 Şubat 2016 Pazartesi 20:06

ÜLKE SAVAŞ HALİNDEYKEN BU GARİBAN SURİYELİLERE FALAN KÖTÜ YORUM YAPIP ELEŞTİRMEYİN YOKSA HAKKINIZDA SORUŞTURMA AÇILIR...GÜZEL VATANIMIZ BUGÜNLERE KALDI...KENDİ VATANDAŞIMIZ İŞSİZ AÇ YATSIN OY POTANSİYELİ SURİYELİYE ÇALIŞMA İZNİ OLMAYAN ADALET BU OLSA GEREK.

ayşe

22 Şubat 2016 Pazartesi 14:31

bu haberi neden değiştirmiyorsunuz "çalışması halinde 1300 tl alacak" diye yapmıyorsunuz adamlar gelip daha sonra suriyelilere yardım varda bize neden yardım yok diye bağırıyor

Mutlu

22 Şubat 2016 Pazartesi 12:23

Başkan halkı kandırma halka zarar verme otogar cunure olmaz olsa olsa eğirdir yakın bir yere olur MHP AKP CHP aşkına

hüseyin

22 Şubat 2016 Pazartesi 10:25

asıl mülteci türkler oldu

Mutlu

22 Şubat 2016 Pazartesi 10:21

Zamanında boşnaklardan geldi TC vatandaşı oldular arkasında bulgarlar geldi onlarda TC vatandaş i oldular sıra suriye onlarda TC vatandaş i olacak haberiniz olsun 3 milyon Suriyeli TC bu bilinen ya bilinmeyen

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR