25 Nisan 2024 Perşembe

lyaş Park Otel ve ticaret merkezi Mayıs'ta Açılıyor!

lyaş Park Otel ve ticaret merkezi Mayıs'ta Açılıyor!

Isparta

Isparta Mayıs'ta yep yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor.

 

IYAŞ, 64 odalı, 4 yıldızlı Büyük Isparta Oteli'ni kendisi işletecek. Bodrum, zemin ve katta 6 mağaza olacak. Merkezin lotomotif i 2 binm2 mağaza ile LC Waikiki olacak. Ispartalı bir kebap işletmesi de yeni TİCARETmerkezinin vitrininde olacak.

 

IYAŞ YÖNETİM Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Basın Kulübü'ndeBüyük Isparta Oteli projesinin detaylarını anlattı. Büyük Isparta Oteli'ne 5.5milyon TL'lik tadilat yatırımı yapacaklarını anlatan Bahattin Şenol, 4 yıldızlıotelin IYAŞ Park adı ile işletileceğini açıkladı. Şenol, ticaret merkezinin lokomotifinin Lc Wakiki olacağını, Ispartalı bir yerel kebap şirketinin de otelin vitrininde yer alacağını bildirdi.

 

Bahattin Şenol, şu açıklamalarda bulundu:

 

TİCARET BİZİM İŞİMİZ

 

Oranın otel olarak çalıştırılma fikri yoktu. Ticari alanı veotel şekline ihale, dönüştürüldüğü için ihaleye girme karan aldık. Ticaret bizim işimiz. lyaş bizim için bu konuda bir nevi okul oldu. YÖNETİM kuruluarkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz kararların tamamını yönetim kurulunda oybirliği ile alıyoruz. Bunu başarabileceğimiz kararını verdik.İhaleye katıldıktan sonra geçici teminat 21 bin TL yatırarak girdik. Ondansonra 15 gün süremiz vardı. O süreyi firmalarla görüşmeler şeklinde geçirdik.Tamam siz varsanız Iyaş olarak biz de geliriz şeklinde yaklaşımları oldu.Iyaşpark'ta 108 firma ile çalışıyoruz. 5 yıldır hiçbir sorun yaşamadık. Iyaş'ın yöneticiliğine sonsuz güvenleri var. Bizde yaparız diye teminatlar geldi. Bizde gelerek ihaleye girdik. 849 bin 600 TL yatırdık. Kiralamış olduk. 90 bin TLnoter harcı tuttu. Yaklaşık 1 milyon TL PARA harcamış olduk.

 

ISPARTALI BİR KEBAP İŞLETMESİ OLACAK

 

Sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerli birşirketin kiralamasına en az benim kadar çok sevindi. Onun da oranın o şekilde kalmasına gönlü razı değildi. Bizim de değildi. O karanlık içmizi karartıyordu.Mayıs başında Isparta’nın ortasında parlayan bir yıldız şeklinde orayı göreceksiniz. Şuanda ben görüyorum. Işıklandırma sistemleri, dış cephe giydirmeleri, ticari alanların giydirmeleri, hazır yemek için yerel bir restoranı arzuluyoruz. Isparta’nın markası bir kebap markasını da oradakonuşlandırmak istiyoruz. Burada kazanç önemli değil. Belediyemize oradan yaklaşık 1 milyon TL gelir kazandıracak bir işletmeyi devreye sokacağız. Hem bodrum hem de zemin hem de üst katı birbirine bağlayacak şekilde 4 yürüyen merdiven olacak. Bunların bedeli 400 bin DOLAR civarında. Otel yatırımıyla birlikte 5,5 milyon TL bir harcama gerektiriyor. O nedenle görüştüğümüz firmalarla ortaklaşa çalışıyoruz. Türkiye'de ünlü bir firma ile anlaşmaküzereyiz. Yaklaşık 2 bin m2'nin üzerinde o firma konuşlanacak. Onun yanında birkuyumcu ya da baklavacı ön kısımda olacak. Kebap üzerine bir firma düşünüyoruz.Bir kafe ve güzellik merkezi olacak. Biz orada çarşı esnafına da zarar vermekistemiyoruz. Bir tane giyim firması olacak. Terasta ayrıca bir kafe olacak.Önde bir telekominaakasyon firması olacak. Ya da Güllüoğlu baklava firması olacak. 6 ayrı sektörden firmalar olacak.

 

İSTİHDAM 1200'E ULAŞACAK

 

Para çok önemli değil ama Isparta’nın bir markasının büyümesini istiyoruz. 64 odalı bir otel olacak. Ünlü firmalarla görüştük. Otel zincirlerinden 4 firma ile görüştük. Hiçbiri Isparta’ya gelmek istemiyor odasayısını az buluyorlar. Bir tanesi 200 odanın altına gelmeyiz dedi. Biz deIyaşpark oteli olsun istiyoruz. Her şeyi yenileyelim, pırıl pırıl bir aileoteli olsun. Şehir otelleri içerisinde en iyi otellerden birisi olsun istiyoruz. Üst katta lobisi, kahvaltı bölümü olan bir otel olacak. Diğer otellere çok büyük zararımız olacağını zannetmiyorum, giyim firmasında 56 kişi çalışacak. Otelde 26 kişiyi istihdam edeceğiz. Toplamda 100 kişiyi istihdamedeceğiz. Toplam istihdamımız 1200'ü bulmuş olacak. LCW ile görüşmelerimizdebizim için öncelik binanın sağlam olması dedi. İstanbul Üniversitesinden bir deprem profesörü gönderdiler. Onlar test yaptılar. C30 çıktı. Kiralamadan önceŞevket Demirel'le görüştük. Kendisi 300 ton beton kullandık Isparta’nın en sağlam binası dedi. Aynısı çıktı. Bugünkü standartlar C25. Bugünkünün üstündebir kalite çıktı. Büyük firmalar kiralama yaparken Güvenliğe önem veriyor.Dolayısıyla o testi yaptırmış olduk. Şevket ağabey orayı SSK ile birlikteyaptık dedi. Kolonlarda 28'lik demir var.

 

3 bina şeklinde bir rotasyon var. Otel, giriş bölümü ve arkakısım. Burada bir damla yağmur sızıntısı yok. Binaların birleştiği yerde alçı yapmışlar aralarında çatlak bile yok. Çok ilginç geldi bana.

 

CANLILIK GELECEK

 

Isparta Oteli, Isparta’nın her türlü ihtiyacını yıllarca giderebilmiştir. Bir dönem alt kısmı ticari olarak kullanılmış yine aynışekilde kullanılacak. Sevindirici. Orası bir aydınlığa kavuşacak. O bölgedesaat 19.00'da ölüyor ve duruyor. Bundan sonra akşamlan Isparta Oteli'nin orada canlılık olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

güllük gülistanlık ola

20 Kasım 2014 Perşembe 08:48

Zamanın behrinde,Marklar Euroya dönüştü,tam o sıralarda Iyaş SPK' ya girmiş.Hisselerini Iyaş' tan çekmek isteyen hissedarlara hala yönetime devam eden Bahattin ŞENOL ve yardımcıları;" HİSSELERİNİZİN YARISINA OKEY DERSENİZ hisselerinizi Iyaş olarak alacağız ve hissedarlıktan çıkmanıza izin vereceğiz" dediler,durumu sıkışık olup da ayrılmak isteyen hissedarlara bunu yaptılar.Bana da aynısı yapmak istediler,vermediler,beklettiler,devreye birilerini koydum 1,5 sene sonra HİSSELERİMİ TAM ALDIM.

barbaros32

19 Kasım 2014 Çarşamba 18:43

şu beceriksiz akp belediye MHP belediyenin yapamadığı ITKM merkezini kadı mehmetoğlumudur nedir getirmişler ısmarlama bir şirkete yaptırıp ellerine yüzlerine bulaştırdıkları bu merkeze bir çözüm bulsunlar artık

VATANDAŞ

19 Kasım 2014 Çarşamba 18:00

SAYIN ŞENOL TICARET BIZIM İŞİMİZ DIYORSUNUZ ORTAKLARA BUGÜNE KADAR NE VERDINIZ BEN SÖYLİYEM KOÇAMAN SIFIR VERDIĞIMIZ MARKLAR SIFIR OLDU YUKARDAKİ GÖRÜYOR İNŞALLAH

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR