26 Nisan 2024 Cuma

LİSELİ KIZLAR 32 YIL SONRA BULUŞTULAR

Senirkent Kız Meslek Lisesi 1985 mezunları Isparta’da buluştu.

Isparta

Dile kolay; tam 32 yıl sonra… Aradan geçen yıllarda büyük bölümü birbirini hiç görmedi. Şehirler değişti, hayatlar değişti, yaşlar değişti… Hatta bu sürede mezun oldukları okul bile kapandı. Ama onlar birbirlerini hiç unutmadılar. Birer birer buldular yıllar sonra birbirlerini. Ve yıllar sonra bir araya geldiklerinde bir iki saat içinde tekrar liseliye dönüşmenin, yıllar sonra buldukları öğretmenlerinin karşısında yeniden 17 yaşına dönmenin heyecanını, şaşkınlığını yaşadılar. Adana’dan, İstanbul’dan, Sandıklı’dan, Ankara’dan, Antalya’dan, Denizli’den, Manisa’dan, Güreme’den, Mersin’den, Kayseri’den yola çıktılar ve 32 yıl aradan sonra Isparta’da nostaljik bir buluşmaya imza attılar.

YILLARIN ÖZLEMİ VARDI

Liseden mezun olduktan sonra ilk defa tam kadro bir araya gelen mezunların buluşması duygusal anlara sahne oldu. Kısa bir süre önce izini buldukları ve lise hayatı boyunca kendilerine rehberlik eden biricik öğretmenleri Sevil Aydın Yüksel’in de İstanbul’dan gelerek bu buluşmaya eşlik etmesi ise bambaşka duyguların yaşanmasına neden oldu. İki gün boyunca arkadaşlarının kızının düğünü dahil olmak üzere birbirlerinden gece gündüz ayrılmayan liseli kızlar, hem hasret giderdi hem de sohbetleriyle yılların acısını çıkardı.

Isparta’dan yaşayan liselilerin her anını büyük bir özenle organize ettiği buluşmada öğrencilerinin sürprizleriyle yeniden 32 yıl öncesine dönen Yüksel’in heyecanı  ise görülmeye değerdi. Aradan geçen yıllarda neler yaptıklarını, işlerini, eşlerini, çocuklarını hatta torunlarını birbirine anlatan liseli kızlar yılların özlemini giderirken, bundan sonra öğretmenlerinin de dahil olduğu özel buluşmalarla daha sık bir araya gelmek istediklerini belirttiler. Bu buluşmaların hayata yeni bir nefes vermek, bazı şeylerin değerini hatırlamak için bir mola olduğuna dikkat çeken liseli kızlar; yıllar öncesinde oluşan samimi ve saf dostlukların, sevgilerin yıllar geçse de değişmediğini anladıklarını ifade ettiler.

İŞTE SENİRKENT KIZ MESLEK LİSESİ 85 MEZUNLARI

Figen Güven Kırlı (Isparta), Özgür Oturak Yetişen(Isparta),  Müzeyyen Güven Atak (Isparta), Havvali Şenyurt Demirhan(Isparta), Ajda Taşer(Isparta), Nuray Özdoğan Sağol (Adana), Havva Ersoy Hizan(Sandıklı), Şenay Tunç Gömük(Antalya), Sema Ersal(Manisa), Keriman Gültekin Diler(Denizli),Zekiye Ataş(Güreme), Hesna Kaya Doğan(Mersin), İlknur Ekici Erdem(Kayseri), Nesrin Sevimli (Ankara).

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali HİZAN

29 Kasım 2017 Çarşamba 09:41

Sayın Hocam (Sevil Hanım) Yetiştirdiğiniz kızlar la ne kadar övünseniz yinede azdır.Öğretmenler gününüzü kutluyorum.Saygılar sunuyorum. Ben de Dünyanın en şanslı Eşlerinden biriyim (Havva Ersoy HİZAN) Dolayısıyla önce Hoca hanıma, tüm kardeşlerime eşlerine çocuklarına Selamlar, Sağlıklı ve Mutlu bir ömür diliyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR