19 Nisan 2024 Cuma

LEYLEK ÖLMESİN DİYE!

Leyleklerin uğrak yerlerinden biri olan Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesinde AKEDAŞ tarafından, göç öncesinde leylekler için elektrik direklerine özel yuva yapıldı.

Isparta

Havaların ısınmasıyla göç etmeye başlayan ve yazın haberci olan leylekler için AKEDAŞ Şarkikaraağaç işletme şefliği bir çalışma başlattı.Elektrik direklerine yuva yapan leyleklerin özellikle yavrularının elektrik akımına kapılıp telef olmaması için ilçedeki elektrik direklerine özel aparatlar yerleştirildi.

Aparatlar sayesinde leylekler yuvalarını elektrik tellerinden daha yükseğe yapma imkanına kavuşurken böylelikle leyleklerin elektrik akımına kapılıp telef olmasının da önüne geçilecek.
AKEDAŞ Şarkikaraağaç İşletme Şefliği tarafından yapılan açıklamada, Akedaş olarak, elektrik dağıtımı yaptıkları ve sorumluluk alanları olan Şarkikaraağaç İlçesi sınırları içerisinde leyleklerin göçlerinin devamlılığını sağlamaya çalıştıklarını belirten yetkililer, “Elektrik direklerine monte ettiğimiz bu özel aparatlar sayesinde, leylekler elektrik tellerinden daha yüksekte olacak ve yaz aylarında sıkça karşılaştığımız leyleklerin elektrik tellerine çarparak akıma kapılmalarının önüne geçmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde bu sayıyı artırabiliriz” dedi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR