19 Mart 2024 Salı

KUYUCAK KÖYÜ'NE DEV YATIRIM

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Kasım ayı olağan toplantısı Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında Isparta ilinde yapıldı.

Isparta

Isparta Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Şerif Yılmaz’ın yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen katıldı.

Toplantıda BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, ilgili personel hazır bulundu. Açılış konuşmasında toplantı gündemiyle ilgili bilgi veren BAKA Dönem Başkanı Vali Şerif Yılmaz; “Kalkınma Ajansımızın mutat Kasım ayı toplantısını Isparta ilimizde gerçekleştiriyoruz. Ev sahipliği için Isparta Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, projeksiyon eşliğinde Yılın projesi olarak Lavanta ve gül projesini açıkladı. Vali Günaydın, “Isparta’mızda yükselen gül ve lavanta turizmini daha yukarılara taşımak için bu projeyi sizlere tanıtıyoruz. İlk yılda ortaya çıkan potansiyel nedeniyle eksikliklerimizi görüp bunları tamamlamak adına yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’lik bir yatırıma yöneliyoruz, öncelikle Keçiborlu ilçemizin Kuyucak köyünü ziyaret eden konukların konaklama sıkıntılarını gidermek adına 60 yatak kapasiteli konaklama tesisi gerçekleştirmek için ilk adımızı atmak üzereyiz. Şüphesiz bunun yanında modern bir restaurant olacaktır. Kuyucak köyünde yaşayan halkımızı ev pansiyonculuğa teşvik etmekteyiz, amacımız Burdur ve Ispartalıların destinasyonuna birleştirici özellik katmaktır.” Dedi.

Bu vesileyle  Her yıl Kuyucak köyüne 500 bin kişinin gelmelerini amaçlıyoruz, girişimde bulunduğumuz bu proje de üçüncü amacımız gül sezonu ile lavantayı birleştirmek olacaktır, şuanda bölgede Antalya, Burdur ve Isparta ortamında da seyahat acentalarımızla da görüşüyoruz karşılıklı istişare içerisindeyiz. Şüphesiz burada 1 milyon 500 bin TL’lik yatırımı en kısa zamanda finanse edecek, bir tesis gerçekleştireceğiz. Açıklamasında bulundu.

Üç ilin valisi birlikte konuyla ilgili proje, etüt, fizibilite çalışmaları için toplantılarını basına kapalı devam etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

23 Kasım 2017 Perşembe 21:03

Bunlar gerçek yatırım! Uyutun siz paraları ,insanları , yöneticiler medyatik olmaktan politik olmaktan kendilerini alamıyorlar,ülkemizi ne cumhuriyet ne hürriyet kurtarır tek kurtuluşu var meşkuliyet .

.

23 Kasım 2017 Perşembe 19:19

daha kuyucak ı gösteren levha tabela v.b hiç birşey yok yollarda

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR