26 Nisan 2024 Cuma

KURUMLARDA KAHVALTI VE SİGARA YASAĞI

KURUMLARDA KAHVALTI VE SİGARA YASAĞI

Isparta

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, kurumlarda mesai saatinde kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasakladıklarını belirterek, "Bundan sonra herkes kahvaltısını evinde yapıp mesaiye gelecek. Personel öğle saatlerindeki molada sigarasını içecek. Çay kupasını elinize alıp binanın dışında özel mekanlar oluşturmayacaksınız" dedi.

2018 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Taşkın Balaban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.

Gerçekleştirilen, devam eden projeleri ve yatırımları anlatan Vali Karaloğlu, her kurumun işini takip ederek, halkın hizmetine bir an önce sunması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen emri yayımladıklarını kaydeden Karaloğlu, "Kamu, kurum ve kuruluşların, vatandaşa sunulan hizmetin hızla sonuçlandırılması, 'Bugün git, yarın gel' anlayışından çıkılması noktasında genelgesi oldu" dedi. Söz konusu genelgeyi kaymakamlıklara gönderdiklerini aktaran Karaloğlu, artık başkanlık sisteminde olduklarını, sisteme işlerin daha hızlı yürümesi için geçildiğini hatırlattı.

'BEN BİLMEM MEVZUAT HAZRETLERİ BİLİR' ANLAYIŞINDAN VAZGEÇECEĞİZ

Vatandaşa sunulan hizmetin hızlandığının hissettirilmesini isteyen Karaloğlu, "Vatandaş bize müracaat ettiğinde, 'Ben bilmem mevzuat hazretleri bilir, ben değil yan masada arkadaş bilir' anlayışından vazgeçeceğiz. Kendi işimiz gibi vatandaşın işini takip edip, sonuçlandıracağız" diye konuştu.

SİGARA VE KAHVALTI YASAĞI

Valiliklerde 'Açık Kapı Milletin Kapısı' projesinin oluşturulduğunu hatırlatan Karaloğlu, projenin çok işlevsel olduğunu ifade etti. Karaloğlu, "Açık kapıyla ilgili kurumlarınıza gelen talepleri değerlendirmenizi emrediyoruz, talep ediyoruz. Sabah mesaisi başlıyor ardından kahvaltı mesaisi. Kurumlarda kahvaltı yapılmasını bugünden sonra yasaklıyoruz. Herkes kahvaltısını evinde yapıp gelecek. Mesai başladıktan sonra kurumun bahçesinde ya da odalarda dakikalarca, saatlerce kahvaltı yapılmayacak. Mesai devam ederken sigara içen arkadaşların her kafaları estiğinde kupalarını ele alıp dışarıya çıkmalarını çok çirkin buluyoruz. Kendisine verdiğimiz öğle saatlerinde sigarasını içecek. Çay kupasını elinize alıp binanın dışında özel mekanlar oluşturmayacaksınız. Çirkin görüntüler istemiyoruz. Mesai saatinde bunu yapmayacaklar. Mesai saati belli, ara verdiğimiz saat belli, o saate kadar memurumuz çalışan arkadaşımız mesaisine devam edecek.Bütün dairelerimiz kendisine özen göstersin" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Engin karabacak

18 Ekim 2018 Perşembe 16:40

Bu şikayetciler hayatta çok disiplinli herhalde millet memur olamadıkca çamur atmakta ayıp ayıp herkez ekmeğinin peşin de biride kalkmış hizmetli öğretmen sigara içer der önüne bak kardeşim sen eliniz boş yazın bura oh ne ala devletin memuru calışıyor kardeşim okusaydın memur olsaydın

Yrby

18 Ekim 2018 Perşembe 15:18

AYNI UYGULAMA TIP FAKULTESINEDE UGRAR INSALLAH GIRIS KAPILARININ ONU KOY KAHVEHANESI GIBI SIGARA DUMANINDAN GOZ GOZU GORMUYOR .PERSONELIN YUZDE ELLISI KAPI ONUNDE SIGARA CAY YAPIYOR.

Önce liyakat

18 Ekim 2018 Perşembe 15:10

Sayın vali önce kurumlara memur alınırken, müdür atanırken torpilli engellesin. Liyakat baksın. Van'da valiyken depremde iki çadırı dağitamamis. Memur sabah sanki sofra kuruyor. Yediği simit çayı çok görüyor.

Ayşe

18 Ekim 2018 Perşembe 14:47

sayın valimiz öğretmenler her teneffüs okul önünde fosur fosur sigara içiyor çocuğum gelip evde anne sigara kötü bir şey değil galiba öğretmenimiz içiyor diyor. korkumuzdan şikayet edemiyoruz. bi çözüm lütfen

Meltem

18 Ekim 2018 Perşembe 14:18

okulların önünde her teneffüs püfür püfür sigara içip göstere göstere çocukların önünde kötü örnek oluyorlar. öğretmenler çok olumsuz görüntü oluşturuyor, içmesinler çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar öğretmen de bunu yaparsa çocuklar ne yapsın

Ali

18 Ekim 2018 Perşembe 14:16

okulların önüne çıkan öğretmenler çok olumsuz görüntü oluşturuyor, içmesinler çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar öğretmen de bunu yaparsa çocuklar kötü alışkanlık ediniyor diye kimse şikayet etmesin.

Ali

18 Ekim 2018 Perşembe 14:14

sayın valim inşallah ıspartada da olur özellikle okulların önüne çıkan öğretmenler çok olumsuz görüntü oluşturuyor, içmesinler çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar öğretmen de bunu yaparsa çocuklar kötü alışkanlık ediniyor diye kimse şikayet etmesin.

MİLLİYETCİ

18 Ekim 2018 Perşembe 13:43

Madem böyle bir karar veriliyor bu karar Türkiye genelinde olmalı ve sadece memur değil bütün çalışanları kapsamalı.Bir doktor beş dakika geç geldin diye dayak yiyor,bir öğretmen kulağını çekti diye soruşturma geçiriyor,bir polise yan baktın diye sotuşturma açılıyor.Bence ilk önce kendimizin düzelmesi lazım.

memur

18 Ekim 2018 Perşembe 13:31

Haberin sunumuna bak. Bu sayfadaki GÖRSELde yer alan kahvaltıyı yapabilen kaç memur var acaba.Ayrıca bir çok yorumda suçlandığı gibi, yok yatıyormuş, yok okey oynuyormuş,yok 5 kişinin yapacağı işte 15 kişi çalışıyormuş hepsi iftira..15 kişi çalışan yerler var ise kaldıki o günler eskidendi siyasilerin suçu. Onları ****ara yerleştiren siyasiler.Yakınımı, beni, tanıdığımı yerleştirin diye de yalakalık eden bizler. Şimdi de çıkmışız memur suçluyoruz.Memurun verimli çalıştırılması kesinlikle önemli

zekii

18 Ekim 2018 Perşembe 12:10

Kamuda memurum. Yorumları okudukça ne kadar çok memur düşmanı varmış bir kez daha anladım. Çoğunluğu ulaşamadıkları ciğere pis diyenlerdir eminim. Ama yeni memur olacaklara olmak isteyenlere hayalini kuranlara bir tavsiyem var. Kesinlikle memur olmayınn. Özellikle alt kademelerde memur olmayın.Gidin kendi işinizi yapın.Hayvancılık yapın, pazarcılık yapın, çitçilik yapın,sanayide inşaatta çalışın.....ama memur olmayın. Kimseye yaranamazsınız. Deprasyon haplarıyla yaşarsınız.

adnan -nurcan-dudu

18 Ekim 2018 Perşembe 09:20

bu caylar genelde vali beyler ve yardımcıları ve milletvekillerinden başka kim kullanıyoır hizmetlilere vali beylere mduurlee calışıyor memur ne yapsın önce cuvaldızı kendizie batırın

Bıktık

18 Ekim 2018 Perşembe 08:14

Çok güzel bir karar umarim uygulanir.sayin valim bir arada su okul etrafındaki cocuklarin onlerinde oturup elinde sigara hademelerle cay icen ögretmenleride bir kontrol etseniz rica etsem.insanlar korkuda konuşup şikayet edemiyor cocuklari okulda öğrenci oldugu için.lütfen mufettislerimiz kontrol etsin.

Pazarcı

18 Ekim 2018 Perşembe 01:04

Ne kadar da çok memur düşmanı var bu memlekette başka bir örneği yoktur sanırım. Sen arka sırada osbir çekerken ben ön sırada ders dinliyordum fırsatlarımız eşitti (istisnaları saymıyorum) hepimiz aynı sınavlara girdik, üniversiteler ağanın oğlu paşanın oğlu diye almıyordu puanın yük****e açıyordu sana kapıları sen bu imkanları değerlendirmediysen kendini suçla memuru değil.

Vatandaş

18 Ekim 2018 Perşembe 00:22

Kamu kurumlarında 5 kişinin yapacağı iş için 15 kişi olunca ne yapsın insanlar!! Çay, kahve, internet üzerinden okey oynayıp zaman geçirmeye çalışıyorlar. Onlarda haklı.

ferhat

17 Ekim 2018 Çarşamba 23:35

Oncelikle kurumlardaki cay ocaklari kapatilmali.

Puro

17 Ekim 2018 Çarşamba 23:00

Isparta da uygulayamayız. Birçok kurumun il müdür odasında bilek kalınlığında puro içiliyor. Önce büyüklerden başlanmalı.

Esnaf Esnaf

17 Ekim 2018 Çarşamba 22:52

Sayın Isparta Valim şu ısparta da faaliyet gösteren içkili mekanların ruhsatlarına bir baksanız hiçbir turizm merkezi olan yerlerde bile mümkün olmayan bir şekilde adamlar birinci katlarına almışlar alkol ruhsatı bina beş kat hepsini meyhane yapmışlar nerde diğer katların ruhsatı buraların vergileri oh sigarayı da buralarda serbestçe içiyorlar ama zavallı çay ocağında bi sigara içilse ceza mutlaka bu haksızlığı incelerseniz sizin çözebilecek güçte olduğuna inanıyoruz.Saygılar

Doğrusöz

17 Ekim 2018 Çarşamba 22:44

Tebrikler sayın Valim,sizin Vatandaşın hizmet almadı kamu düzeni yolundaki diğer hizmetlerinizi de yakından takip ediyor ve neden Isparta’da bunlar olmasın diye hayıflanıyoruz.Örneğin Kamu polislere getirdiğiniz etik kurallar,alkollü mekanların kontrolü ruhsat dışı çalışan meyhanelerin men edilmesi hızlı hizmet hızlı memnuniyet ilkesi teşekkürler.Bu arada Sayın ISPARTA Valiliği Belediye ve Emniyet lütfen şu mantar gibi türemeye başlayan gece kulüpleri hangi ruhsatla çalışmaktadır bi baksanız.

ESNAF

17 Ekim 2018 Çarşamba 22:14

Ne demiş Yusuf İslam ilk önce müslümanları tanısaydım islamiyeti seçmezdim demiş....

Mustafa musa AKBAŞ

17 Ekim 2018 Çarşamba 21:28

BİZİMDE VALİMİZ VAR İLAN OLUNUR I BİR İSPARTA SEVDALISI BILGILERINIZE

Adalet

17 Ekim 2018 Çarşamba 21:07

Tüm ülke genelinde uygulanır inşallah önce kurum amirleri örnek olmalı

Vatandaş

17 Ekim 2018 Çarşamba 19:13

İnşallah ilimizdeki kurumlarda da uygulanır Sayın Valimizde bu konularda çok duyarlı

Memur

17 Ekim 2018 Çarşamba 19:03

Hay Allah razı olsun. Devlette verimlilik artırılmalı.

Tarafsiz

17 Ekim 2018 Çarşamba 18:47

COOOK YERINDE MUKEMMEL BI KARAR

vatandaş

17 Ekim 2018 Çarşamba 18:23

Isparta için de geçerli mi bu acaba?

SERKAN SAĞLIK

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:56

İLÇELERİDE DENETLEYİN, VATANDAŞA KÖTÜ ÖRNEK OLUYORLAR, KEYFİYET İLE DAVRANIŞLAR VAR, BEN ETİK BULMUYORUM EVİNDE YE GEL ARKADAŞ, KORİDORLARIDA KOKUTUYORLAR, MÜDÜR VE AMİR İÇ TAMİM YAPIP DENETİMİ SAĞLAMALI, AYRICA ADAM İÇTİĞİ SİGARA İZMARİTİNİ DIŞARIYA ATIYOR, MEDENİYET VE TEMİZLİĞE AYKIRI BUNLAR

kaan

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:40

darısı tüm illere inşallah kamu daireleri çiftlik gibi hepsi degil ama cogunluk kafasına göre hareket ediyor memurların herkez kazandıgı paranın hayrını görmek istiyorsa işini layıgı ile yapmalı iş zamanı iş yemek zamanı yemek muhabbet zamanı muhabbet tebrik ediyorum valiyi

Ispartali

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:29

Darısı Isparta'nın basina memurmu müdür mu belli değiller

sengetli

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:26

Ispartada da yasaklansin.memur en az iki saatini cayda geciriyor.

Veli

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:14

Allah razı olsun vali beyden öğretmenlerin bazıları cep tel ile oynuyor. Bi daha uyarı yapsa iyi olur

Ayvalı

17 Ekim 2018 Çarşamba 17:12

Özel idarede işlerimiz 8 ayda çıkmıyor. Bu nasıl yönetim. Yazık vatandaşa. Duy bizi REİS.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR