29 Mart 2024 Cuma

KURUL’DAN ‘SÜRE’ TALEBİNE RED

KURUL’DAN ‘SÜRE’ TALEBİNE RED

Isparta

Antalya Kültür veTabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun verdiği üst örtü için sökümkararının Belediye tarafından tebliğ edilmesi ile ayaklanan Tarihi Üzüm Pazarıesnafı Haziran ve Temmuz aylarını adeta diken üstünde geçirdi. Hem BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın hem de Vali Vahdettin Özkan ile görüşen esnaflarsadece kurul kararı gereği 16 Haziran’da yapılması gereken yıkımıöteleyebilmişti.

ESNAFLAR;“KORUMA KURULU SÜRE VERMEDİ”

Antalya Kültür veTabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun konuyu 31 Temmuz 2014 tarihindeyaptığı toplantıda görüşerek karara bağladığını ifade eden esnaflar, söz konusutoplantıdan bekledikleri sonucun çıkmadığını belirttiler.

“BELEDİYENİNACİLEN ALT YAPI PROJESİ YAPIP KURULA SUNMASI GEREKİYOR”

Esnaflar, konu ile ilgiliolarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi bu konudaki sorunun çözümünoktasında geçtiğimiz Haziran ayında gerek sayın Belediye Başkanımızla gereksesayın Valimizle görüşmeler yapmış ve buranın üst örtüsünün kaldırılması içinönce elektrik ve telefon hatları gibi alt yapı çalışmalarının yapılmasıgerekiyor. Biz, gerek sayın Valimize gerekse Belediye Başkanımıza söylediğimizgibi, Koruma Amaçlı İmar Planı yapılarak buna uygun üst örtü yapılıncaya kadarmevcut üst örtünü kaldırılmaması talebinde bulunduk. Zaten, Koruma amaçlı imarplanının askı süresi de doldu ve plan geçtiğimiz ay askıdan indirildi.

KORUMA KURULUSÜRE VERMEDİ

Biz daha önce dedediğimiz ve sayın Başkanımıza ilettiğimiz gibi buranın üst örtüsünün birdenbire kaldırılması halinde Üzüm Pazarı içindeki yaklaşık 120 işyerinin elektrik,telefon ve benzeri hatlarının büyük zarar göreceğini bunun için bir projehazırlanması gerektiği ve dolayısıyla da belli bir süreye ihtiyaç olduğunuAntalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na bildirdi. Sözkonusu kurul da bu konuyu geçen ay sonunda yaptığı toplantıda görüşerek kararabağladı. Ancak, bu toplantıdan maalesef istediğimiz sonuç çıkmadı. Çünkü, sözkonusu kurul süre talebini kabul etmedi. Bu durumda, Belediyemizin acilen buraile ilgili elektrik ve telefon hatları için bir altyapı projesi hazırlayıpkurula sunması gerekiyor. Şuanda biz bunu talep ediyor ve bekliyoruz” dediler. 

Demokrat

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR