19 Nisan 2024 Cuma

KRİZ MECLİSİN ÇATISINA KADAR GELDİ

KRİZ MECLİSİN ÇATISINA KADAR GELDİ

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ülkede kriz yok diyen hükümete Meclis kürsüsünden haykırdı:               

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur, TBMM’de görüşülmekte olan Sağlık Kanun Teklifi hakkında partisi adına yaptığı konuşmada ülkede yaşanan krize değindi. Milletvekili Cesur, ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hükümet yetkililerinin hala halkın gözünün içine baka baka toz pembe bir tablo çizdiğine değinerek, ‘Kendinizi kandırmayın. Bu ülkede kriz yüce Meclisin çatısına kadar gelmiştir. İşsiz olduğu için bir vatandaşımız Meclis çatısına kadar çıkarak inthara teşebbüs etmiştir’ dedi.

                Ülkenin her kesiminde krizin etkilerinin net bir şekilde görüldüğüne değinen İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur; “çıkıp milletimize diyeceksiniz ki: "Kriz falan yok." Ben de diyorum ki: Kriz milletin cebinde; kriz, yüzde 45 artan elektrik faturasında; kriz, milyonlarca emeklide; kriz, EYT bekleyenlerde; kriz, 117 bin öğretmen açığı varken atanamayan 400 bin öğretmende ve kriz 1.603 liraya çalışan 6 milyon asgari ücretlide.

               Kriz "Kadro vereceğiz." deyip de vermediğiniz taşeron işçilerde; kriz, yirmi bir gün askerlik nedeniyle işinden olacağı için umutsuzluktan travma yaşayan gençlerimizde ve kriz, son on beş yılın en yüksek işsizlik rakamlarını oluşturan ve çoluğuna çocuğuna ekmek götüremediği için cebindeki elektrik faturasına intihar notu yazıp intihara kalkışan ve intihar eden kadın işçide, Isparta'da oldu bu olay ve daha bugün sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında Halkla İlişkiler Binasının en yüksek tepesine çıkarak intihara kalkışan vatandaşımız Ağrı'dan gelmiş AK PARTİ milletvekiliyle görüşmek üzere, sayın vekil yerinde yokmuş, görüşememiş. Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmiş kriz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısından kriz size bağırıyor. Vatandaşın sesini duyun sayın milletvekilleri, vatandaşın sesini duyun, sesimizi duyun lütfen” diye konuştu.

                Mecliste görüşülmekte olan Sağlık Kanun Teklifi konusuna da değinen Milletvekili Cesur, kanun teklifinin 14. Maddesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Cesur;

                “Sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde yine baskın bir teklifle milletimizin karşısına çıkıyorsunuz. Komisyon tutanaklarını incelediğimde gördüm ki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de es geçildiği, Anayasa'nın ne kadar maddesi varsa ihlal edildiği bir yasa teklifi bu maalesef. Bu yasa teklifi Anayasa'nın 2'nci, 23'üncü maddesine aykırı, 125'inci maddesindeki hak arama hürriyetine aykırı, 38/4'teki masumiyet karinesine aykırı, 135'inci maddeye aykırı, 130'uncu maddeye aykırı; bulabileceğiniz bütün Anayasa maddelerine aykırı.

    Şimdi, emeği geçen meslektaşlarıma sormak istiyorum. Siz bunu, belli işte, sayısal çoğunluk nedeniyle geçireceksiniz; peki, geçtikten sonra karşı karşıya kaldığınız meslektaşlarımıza anlatabilecek misiniz? 83 bin üyeli tabip odalarına gidip savunabilecek misiniz? 30 bin üyeli eczacılar odasında, 26 bin üyeli diş hekimleri odasında savunabilecek misiniz? Bu rakamlar sizi ürkütmeli sayın milletvekillerim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ada PINAR

17 Kasım 2018 Cumartesi 21:17

Ne dediğini anlayan varsa beri gelsin... Vatandaş yoksul diyor, devlet fakir vatandaşına alacak takibi başlatmamış diye şikayet ediyor. Devletin vekilimisin, milletin vekilimisin kimi kime şikayet ediyorsun. Tabi senin derdin alacak verecek falan değil laf olsun torba dolsun. Sen boşver bu işleri sana vekilliği armağan edenlerin önemli günlerini kutlamayı ihmal etme yeter.

Yusuf ERDOĞAN

17 Kasım 2018 Cumartesi 12:13

Sayın Vekil; İstersen Isparta'nın sorunlarını çareleriyle beraber dile getir istersen. Örnekmi: Vatandaş elmasını- kayısısını satıyor, ama hem ucuz hemde parasını almakta zorlanıyor yada dolandırılıyor. 15 yıldır Isparta ticaret odası birlikten bahseder ama sonuç sıfır. Belediye Bşk aday adayı olan Başkan yapılan ihracatları anlatıyor. İhracata Ticaret odasının katkısı nedir?Atom formülü çözülmeyecek, bu ülkede Çukubirlik, Fiskobirlik örnekleri var. Model almak çokmu zor.

Ali Cesur

17 Kasım 2018 Cumartesi 11:15

işte gercek vekil, milletin vekili, aldigin maaş helal olsun sana. Sen milletin vekilisin ama digerleri ise milletinin degil sadece genel baskanlarinin vekili.

Sparta

17 Kasım 2018 Cumartesi 09:39

Bende vatandaşın vekili olarak sizlerden şunu talep ediyorum. Maaş şartlarınız üniversitedeki prof. Maaşını geçmesin, emeklilik şartlarınız vekili olduğunuz milletle aynı şartlara taşınsın. Meclisin devlete yükü hafiflesin ! Vatandaşın gözüne batmayın .

Ispartalı

17 Kasım 2018 Cumartesi 09:36

Madem ülke bu halde sen milletin hakkından vekilim diye kalk 20 bin maaş al çatır çatır sindire sindire ye sonra kalk ülkeyi kötüle vay be ! Tek başınıza aldığınız maaşı 15 kişi çalışarak alıyor ? Onu neden hiç açmıyorsunuz mecliste?

Saffet

17 Kasım 2018 Cumartesi 08:10

Aylin hanım aynı şeyleri Demirele de söyleyebiliyor muydu?

Esnaf esnaf

17 Kasım 2018 Cumartesi 01:14

Medya sürekli faaliyette iyiye gidiyomuşuz esnafa bi sorun ne çekiyor,kaç işletme battı konu komsunuzda, faizler aldı basını gitti helal haram düşünmeyen vatandas neden mal alsın koyuyor 100 bin tl yi alyor aylık 2 bini bu millet bu vatan için tanklara dur dedi bumuydu karşılıgı bransun kim köpek di hangimşz tanırdık madem serbest kalacaktı basta salaaydınızda Ülke bu hale gelmeseydi ya yok plan başka olsa gerek bu millet kime inansa darbeyi ordan yiyor

Abdi

16 Kasım 2018 Cuma 14:17

Turkuye surekli bilincli bir sekilde borclandriliyor oyle hale geldiki imf bile cozemiyecek duruma itiliyor kimsenin bi caresi yok surekli borc artiriliyor planlari ne bilmiyorum ama ayni osmanli sonu gibi borc israf yolsuzluk adam layirma es dost akraba kadrosu bu gidis gidis degil

Spartans

16 Kasım 2018 Cuma 13:48

Krizdeki ülkede 20 bin türk lirası aylık milletvekili maaşınımı alamamış anlamadım ?

doğru ama doğru

16 Kasım 2018 Cuma 13:41

helal olsun doğru söylersiniz amma sizi yakında fetö cü falan bunlar gibi şeylerle itham ederler çünkü bunları reis adamları söyleyemez onlar paralı askerler ye iç yat ben diyince konuş gibi işi yararlar maleseff size helal olsun memleketin çivisi ni çıkardılar sorsan kriz yok tabi onlara göre yok elektirik su doğalgaz benzin ve benzeri şeylerden muaf lar zammı bizleri etkiler çünkü vatandaş koyun misali nere çekersen ora gider oldu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR