29 Mart 2024 Cuma

KRİZ MASASI KURULDU!

Dün akşam saatlerinde Isparta’ya yağan 20 dakikalık yağmur Merkeze bağlı Yakaören ve Deregüme köylerinde hasara neden olurken il merkezinde ise bazı evlerin alt katlarını su bastı. Olayın ardından bütün kurumlar seferber olurken Vali Vahdettin Özkan geç saatlere kadar çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta

 Akşamsaatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası il merkezindebazı evlerin alt katlarını su basarken Yakaören köyünde ise yağmur suyu ilebirlikte gelen çamur arabaları kullanılamayacak hale getirdi, bazı ahırları subastı tarım arazilerine zarar verdi.

 Önceden meteorolojikihbarları değerlendiren Isparta Valiliği ise İlÖzel İdaresi ve AFAD ekipleriniher hangi bir olumsuzluğa karşı müdahale etmek için hazır halde bekletti.  Yağmur yağışı birlikte Isparta ValisiVahdettin Özkan başkanlığında oluşturulan Kriz Masası çalışmalarına başlayarak,İl Özel idaresi, AFAD ve İtfaiye birimleri ekipleri ile sahaya inerekçalışmalara başladı.

 Vali Özkan, geçegeç saatlere kadar yağmurdan zarar gören köy ve Mahallelerde incelmelerdebulunarak çalışmaları yerinde inceledi.İlk Olarak Yakaören köyünde yapılançalışmaları inceleyen Vali Özkan; ilgilerden bilgi aldı. Ardından ise Isparta merkezdeİtfaiye Ekiplerinin alt katlarını su basan evlerde sürdürüldükleri su tahliye çalışmalarınıyerinde inceleyerek bilgi aldı.

 Vatandaşlar 15-20dakika gibi kısa bir sürede yoğun bir yağışın olduğunu belirterek olay yerineçok kısa bir sürede ulaşan ekiplere ve kendilerini yalnız bırakmayan ValiVahdettin Özkan’a teşekkür ettiler.

 

Kısa bir süreiçinde yoğun bir yağışın olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan, yağmurun şehirmerkezinde ve birkaç köyde maddi zararasebep olduğunu söyleyerek, meteorolojikuyarının alındığı andan itibaren kriz masası oluşturularak, tüm birimlerinhazır halde bekletildiğini aktardı. Vali Özkan “ Yağmura maruz kalan yerlereanında müdahale edildi. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması bizim için enbüyük teselli. Maddi hasar oluşan yerlerde ise ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarınabaşladı” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

adam gibi vali

22 Haziran 2015 Pazartesi 12:51

valimizi gerçekten kutluyorum ıspartamızda yaşanan her olumsuzlukta hemen yanı başımızda olması bizleri rahatlatıyor devletin gücünü hissettiriyor allah razı olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR