25 Nisan 2024 Perşembe

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ...

Yeniköy Muhtarı Halil Uğur 7 aydır köye imam bulamayınca papaz istedi.

Isparta

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Yeniköy Köyü sakinleri, 8 aydır camilerine imam tayin edilmemesine isyan etti.
Yeniköy sakinleri, köy imamlarının tayin olup gitmesinin ardından imamsız kaldı. Yaklaşık 8 aydan buyana imamsız kaldıklarını belirtti.

MÜFTÜLÜKTEN İMAM İSTEDİ, İMAM İSTERSE GÖNDERİRİM DEDİ
Yeniköy Köyü Muhtarı Halil Uğur’un Şarkikaraağaç İlçe Müftüsü Mehmet Atay’dan İmam talebinde bulunduğu müftülüğün de kendisine atama yapılırsa, imam da isterse gönderirim dediği iddia edildi.

Köy Muhtarı Halil Uğur, 8 aydır imam istediklerini fakat her nedense gönderilmediğini söyledi. Papaz istesek hemen gönderecekler diyerek sitem etti.

Muhtar Uğur "Artık ezan sesine hasretiz, bir imam istiyoruz. Köyümüze imam atansın ezanlar okusun, 8 aydır hasret kaldığımız Cuma namazları kılınsın" Aylardır köyümüzde imam yok. Cenazelerimiz olsa başka köylerden imam getirtiyoruz. Köy halkından da imam atanana kadar imamlık yapan kimse yok. Köyümüzde artık ezan okunsun ve kılınmayan cumalar kılınsın" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sormak lazım muhtara

19 Aralık 2014 Cuma 09:35

sayın muhtar senin köy 8 aydır Tüm diyanet personelinin görebileceği şekilde imamsız olduğu ilan edildiği halde niye köyün tercih edilmiyor, niye imam gelmek istemiyor önce onu düşün...imama mukabil papaz istemen çok acı bir durum

GÜCÜNÜZMÜ KALMADI

18 Aralık 2014 Perşembe 17:26

İKTİDAR PARTİSİNİN ŞARKİKRAAĞAÇLI MİLLETVEKİLİ İLÇENİN KÖYÜNE İMAM ATATTIRAMAYIP KÖYÜ EZANSIZ BIRAKTIN HA.VAH VAHHH ÇOK YAZIK.

karaağaçlı

17 Aralık 2014 Çarşamba 10:17

habere bak.yahu kardeşim bırakın artık şu din siyasetini.din tüccarlığı yapmayın.böyle haberler yaparak bir yerlere yaranmak istemeyin.muhtara bak dinini çok seviyor ama koskoca köyde ezan okuyacak ve namaz kıldıracak hiç bir vatandaş yok.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.ezan sesine hasret kaldık diyor,bu ne biçim köy yahu. ezan okumasını ve nazmaz kıldırmasını bilen kimse yokmu.demekki camiye fazla giden olmuyor.

YA YA

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:56

KARDEŞİM GEL SEN BİR EZAN OKUDA DİNLEYELİM ŞARKI DEĞİL EZANEZAN MAKAM İSTER YÜREK İSTER

ıspartalı

17 Aralık 2014 Çarşamba 16:21

valla muhtar senle ilğilenemez diyanet işleri.şu anda araba aldılar onunla ugraşıyorlar.karaagaçlı ismiyle yazan şahıs ozaman diyanet işleri niye var.hocanın görevini zaten cemaat yapıyor.bu okunmayan ezanların kılınmayan namazların vabali diyanetin dir.okadar imam yetiştirildi.ama şarkikaraagaça verilecek imam yok.vah vahhhhhh:::))))

Vayyki ne vay

17 Aralık 2014 Çarşamba 14:07

Vay be kardeşim sana sesleniyorum. Nasıl bir zihniyetse seninkisi köyde ezan okuyan ve namaz kıldıran birisi olduğu zaman imam görevlendirilmemesi mi gerek. O zaman tüm imamlar işsiz kalır senin anlayışına göre. Yada şu anda imamların görev aldığı yerlerde bu işleri yapacak kimse olmadığı için mi imamlar oradalar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR