28 Mart 2024 Perşembe

KÖYLERİN İMAM İSYANI

KÖYLERİN İMAM İSYANI

Isparta

ISPARTA'nın Yalvaç İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında camilere alınacak imamlar için yeterli başvuru olmayınca görevlendirme yapamadıklarını söyledi.

Ramazan ayı öncesinde imamı bulunmayan camilere geçici imam görevlendirilmesi amacıyla İŞKUR ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca TYP kapsamında imam alımı için duyuruda bulunuldu. Isparta geneli için 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 90 imam alımı yapılacağı açıklanmasına karşın İŞKUR'a 53 kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi. Yalvaç Müftülüğü için İŞKUR 18 imam alınacağını açıkladı ancak İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl, yeterli başvuru olmadığı için camilere imam görevlendirmesi yapamadıklarını söyledi. Konu kaymakamlık tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısında gündeme geldi. Bazı muhtarların Ramazan ayında camide teravih ve vakit namazı kıldıracak imam bulunmadığı için cemaatin zor durumda kaldığını açıklaması üzerine konuşan Müftü Abdülkadir Çakıl, "Durumdan biz de mustaribiz. İmam kadrosu açılamadığı için İŞKUR ile Diyanet İşleri Başkanlığı'mız imamlık yapabilecek bilgiye sahip en az imam hatip lisesi mezunu olan kimselerden 6 ay süreli geçici görevli almak için bir duyuruda bulundu. Ancak yeterli başvuru sağlanamadığı gibi başvuru yapanlar da görev yapacakları köylerde kendilerine kalacak yer temin edilememesi gibi nedenlerden dolayı göreve başlamayı kabul etmedi" dedi.

1 CAMİDE 3 İMAM VAR

Köylerinde imam bulunmayan muhtarlar bu açıklama üzerine ilçe merkezinde bazı camilerde 3 din görevlisi bulunduğunu, bu görevlilerin geçici görevle köylere gönderilmesi halinde sorunun çözüleceğini dile getirdi. Müftü Çakıl ise kadrolu imamların başka bir camiye görevlendirmesi konusunun sorunu çözemeyeceğini belirterek, sorun çözülünceye kadar köylerde bu görevi üstlenebilecek kimselerle idare edilmesini, ellerinden gelen bir şey olursa da yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA!

Bomba 32 Haber Sitemizde yer alan haberin ardından Isparta Müftülüğü, Yalvaç Müftülüğü tarafından gönderilen ilgili habere konu basın açıklamasını yayınladı. 

Yapılan açıklama ise şöyle; "İlçemize bağlı bazı köylerde münhal bulunan camilerimizeyapılan görevlendirmeler ile alakalı olarak kaymakamlığımızın düzenlediği29.05.2017 Pazartesi Günü yapılan toplantıda Muhtarlarımıza yaptığımbilgilendirmede; İlimizde münhal olan kadrolar için TYP kapsamında görev yapmaküzere yeterli müracaatın olmadığı, köylerimizde imamlık yapabilecek İHL mezunuolan kişilerin imamlık yapmak için müracaat yapmak üzere yönderilmeleri, TYPkapsamında münhal köy camilerimizde görev yapmak üzere gelen kişilere de yer vebarınma konusunda muhtarlarımızın yardımcı olmaları, aksi takdirde bu kişilerinbaşlamayıp ayrıldıkları tarafımdan ifade edilmiştir. Kendi imamınızıkendiniz  bulun yada aranızdan imam bulunşeklinde bir ifade kesinlikle geçmemiştir.

Ayrıca, ilçe merkezindeki camiilerimizden sadece MerkezDevlethan camimizde üç görevli kadrosu bulunmaktadır. Bu camimizde bir görevliRamazan başında fetö soruşturmasından göreve iade edilmiş olup, o da emeklilikdilekçesini verip izne ayrılmıştır. Şuan bu camimizde de iki görevli vardır.Diğer bazı büyük camilerimizde çift görevli bulunmakla beraber merkezdekicamilerimizin çoğunluğunda tek görevli vardır. TYP kapsamında yapılan songörevlendirmelerle münhal camilerimizdeki görevli eksikliği sıkıntısıgiderilmiştir. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Doğrucu Davut

01 Haziran 2017 Perşembe 19:39

Sayın Yalvaç müftüsü mübarek ramazan ayında imamı olmayan camilerden birine sen gidiver

dumrul

01 Haziran 2017 Perşembe 13:11

işin aslını bilmeden laf olsun diye yorum yazanlara 3 imam merkez camiinde var yalvacın eski cami dediği devlethanda başka camilerde genelde tek imam var müezzini olan cami ise sayılıdır.köye gönderilenler ise barınma sıkıntısı yaşadığı için gitmek istemiyor ben giderim diyen varsa buyursun değilmi

Serdar

01 Haziran 2017 Perşembe 12:00

Her camide iki görevli var mı var müezzinleri imam olmayan camilere kaydırsanız da açık kapansa olmuyor mu yoksa bunu yapmaya muktedir değil misiniz ama en kolayı ne işkur dan personel temini camilerin çoğunda müezzinlik cemaat tarafından yapılıyor ,alışmışsınız devleti hiçbir iş yapmadan sömürmeye,hesap günü sizde hesaba çekileceksiniz

Allah icin mi para icinmi

01 Haziran 2017 Perşembe 09:08

Baska kurumda acik olursa hemen kaydirma yapilir ama millete hizmet dine hizmet olunca uc imam li mahalle cok guzel dine hizmet ediyor olsa gerekki koylere ucra yerlere gonderilmez balik bastan kokar kusura bakmayin diyanette bile adam kayirma yok diyen vallahi yalancidir bakin feto operasyonuna ittire ittire atiyirlar ben dort kere sikayette bulundum bir imami (namaz vakitlerine uymama)muftuluk tik yok sonra arastirdim imamin akrabasi muftulukde calisiyirmus sonra neden muslumanlar hep mahsun e

İmam bar mı ki dosdoğru?

01 Haziran 2017 Perşembe 05:01

Ama diyanet CEO su milletin vergisiyle son model mercedes lere binmeyi biliyor. Onun dalkavuk imam kılıklı uşakları din yerine siyasetin içinde. Hal böyle olursa sonuç da böyle olur. Nice imamlar tanıyorum ki 1 kuruş para almasam burada 1 dk durmam diyen. Böyle imamların arkasına nmza durmaktansa kendim kılmayı tercih ederim...

haklı

01 Haziran 2017 Perşembe 04:51

müftü bey bu konuda haklıdır.ben böyle düşünüyorum.imam cemaatten çıkabilir.

Hilmi Pekhilmi

01 Haziran 2017 Perşembe 04:46

3imam kaç adam eder ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR