28 Mart 2024 Perşembe

KÖYLERDE KARANTİNA UYGULAMASI

KÖYLERDE KARANTİNA UYGULAMASI

Isparta

Isparta’daki 4 köyde karantina süreci devam ediyor

Isparta’da koronavirüs vakalarındaki artış köylere de yansıyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla birlikte koronavirüs vakalarının görüldüğü köyler karantinaya alındı. Buna göre Isparta’daki 4 köy de karantina uygulaması devam ediyor.

Koronavirüs salgını. İnsan hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Virüsün yayılımının önlenmesi noktasında kentlerde tedbirler üst düzeyde alınıyor. Ancak Isparta’daki vaka artışları köylere de yansıyor. Isparta’nın bazı köylerinde vakaların görülmesi nedeniyle karantina uygulaması devam ediyor. Buna göre Isparta’daki 4 köy de karantina uygulaması devam ediyor.

Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü Köyü’nde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle köy karantinaya alındı. Vaka sayılarının düşürülmesiyle köydeki karantina süresinin kaldırılması hedefleniyor. Bir diğer karantina uygulamasının yapıldığı köy ise Gelendost ilçesine bağlı Balcı Köyü oldu. Daha karantina süresi sona eren Balcı Köyü’nde vaka artışlarının devam etmesiyle köyde karantina süresi uzatıldı.

Aksu ilçesine bağlı Yaka köyü’nde de karantina uygulaması devam ediyor. Karantina uygulamasının uygulandığı son köy ise Sütçüler ilçesine bağlı Aşağıyaylıbel köyü oldu. Köyde vaka artışları nedeniyle karantina süreci sürüyor.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Köylü

23 Kasım 2020 Pazartesi 23:30

Bozanönü köyü karantinaya alınmalı kimse karantina uygulamasına uymuyor zaten köyün nüfusu 600 kişi şuan aktif vaka 60 kişi illa karantina olması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor

Hayrettin beleş köfte

23 Kasım 2020 Pazartesi 20:38

Kabaca karantinaya alınmış diyorlar.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR