20 Nisan 2024 Cumartesi

KÖY ÜRETMEZSE ŞEHİR AÇ KALIR

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları programının pazar günkü durağı Şarkikaraağaç İlçesinin Salur Köyü oldu. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında çocuklar için balon park başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştirilirken, akşamda Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir konseri yer aldı.

Isparta

Yine etkinliklerde Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü de köyde vatandaşların şeker ve tansiyon başta olmak üzere sağlık kontrollerini gerçekleştirdi.

Şarkikaraağaç Salur Köyü Muhtarı Hüseyin Ceylan, ”Böyle güzide bir başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Bizleri de unutmayarak bu köyde etkinlik gerçekleştirmenizden dolayı şahsım ve köyüm adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür etkinliklerin tekrar yapılmasını diliyorum” dedi.

Kendisinin de köy çocuğu olduğunu hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Köylerimizi özlüyoruz. Her gittiğim köyü kendi köyüm olarak görüyorum ve hissediyorum. Köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bütün köylerimizi ziyaret edeceğim. Gücümüzle elimizden geleni yapacağız. Köylülerimize sevgi ve saygı duyuyorum. Köylerimizin kalkınmasını isteyen bir belediye başkanıyım. Köylerimizi sevelim, kaçmayalım, göç etmeyelim. Dostluk, sevgi, saygı köylerdedir. Şehirlerde kişiler karşı kapı komşusunu tanımaz hale geldi. Asansörlerde dahi selamlaşmalar ortadan kalktı. Köylerimizde komşuluk ilişkisi, yardımlaşma, karşılıklı ziyaretler vardır. Bu sevgi saygı ve hassasiyettir. Bu köylerimizde üretimde olması gerekiyor. Bu köyümüzün tüm arazileri ekiliyor. Bu çok güzel bir şey. Bu köyümüzün şehre en az göç veren bir köy olduğunu duydum. Bu çok güzel. Köyünüze sahip çıkmışsınız. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum. Köy üretmezse şehir aç kalır. Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ demiş. Neden üreten çiftçiye, köylüye demiş bunu. Sizin köyünüz de üretiyor, yani Atatürk’ün işaret ettiği köyler arasında da Salur Köyümüz var. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bu köyümüz modern bir köy. Bu köyümüzü unutmayacağız. Çocuklarımız okusun, bitirdikten sonra gelsin köyüne. Köyünde mesleğine göre iş yapsın. Tek bir konumuz var o da, üretim, üretim, üretim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir bir birinden güzel türküleriyle meydanı dolduran vatandaşlara güzel bir akşam yaşattı. Çocuklar ise gün boyu kurulan balon parklarda gönüllerince eğlendi, sinema keyfi yaşadı.

Güzel etkinliklerin köylerinde düzenlenmesinden dolayı mutluluklarını dile getiren vatandaşlar da, “Allah razı olsun. Bu programların devamını bekliyoruz. Çocuklarımız için de çok güzel bir gün oldu, eğlendiler, mutlu oldular. Bu programı düzenleyen Başkanımıza teşekkür ediyorum. Köyümüz için bir mutluluk, şenlik, coşku oldu. Başkanımızı burada görmekten mutlu olduk, daha önce hiç böyle bir etkinlik görmemiştik, sevinçliyiz” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

25 Ekim 2017 Çarşamba 17:11

GülüYORUMM

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR