19 Nisan 2024 Cuma

KÖY OKULU OTOBÜSÜ ÇOCUKLAR İÇİN YOLLARDA

KÖY OKULU OTOBÜSÜ ÇOCUKLAR İÇİN YOLLARDA

Isparta

SDÜ Siyaset ve Yönetim Topluluğu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecek. Topluluk, 22-24 ve 25 Nisan’da Gelendost İlçesi’ne bağlı köy ilkokullarına kütüphane kuracak, eğitim-öğretim kurumlarının boya-badana, tamir, bakım ve onarımlarını gerçekleştirecek. Ayrıca her öğrenci için de bulundukları noktada fidan dikimi yapacak.

Topluluk Başkanı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3’üncü sınıf öğrencisi Nurşen Bolat, ‘Bir Gülücük-Bir Gelecek’ başlıklı toplumsal fayda odaklı sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını söyledi. Nisan 2016’da kurulan SDÜ Siyaset ve Yönetim Topluluğu’nun 750 üniversite öğrenci üyesi bulunduğunu anlatan Bolat, özellikle çocuklara dokunmaya ve topluma ilham verici güzel hikâyeler anlatmaya çalıştıklarını bildirdi.

‘Okul Otobüsü Projesi’nin 2018 yılında başlatıldığını belirten Bolat, “Merkez İlçe’ye bağlı Yazısöğüt, Yakaören, Gümüşgün ve Gelincik İlkokulu’na gittik. Orada eğitim-öğretim kurumlarının boya-badana, bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Yine ilkokul çocuklarının kalem, defter, kitap gibi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamıştık. Her öğrenci adına, bulundukları okulda, bize gösterilen yerde fidan dikimi gerçekleştirmiştik” dedi.

Topluluk Başkan Yardımcısı, Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Abdurrahman Parlakyıldız da bu yıl Gelendost’taki 3 okulda kütüphane de kuracaklarını söyledi. İhtiyaçları bir süre önce SDÜ Doğu ve Batı yerleşkelerindeki ağaçlara astıkları balonların içinde yazılanların hediye edilmesi ile karşıladıklarını belirten Parlakyıldız şunları söyledi: “Her balonun içerisinde not kâğıdı vardı. Destek vermek isteyen kişi balonu patlatıp içerisindeki kâğıtta yazan talebi karşılıyordu. Bunlarda kitap, defter, kalem kısacası eğitim materyalleri yazıyordu. Büyük katılım oldu. Çok mutluyuz. Ayrıca akademisyenlerimiz de ilk yılda gösterdiğimiz başarı karşısında bize daha çok güvenerek büyük destekler sağladı.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR