18 Nisan 2024 Perşembe

KORUYUCU AİLELERE 1,5 MİLYON TL ÖDENDİ

KORUYUCU AİLELERE 1,5 MİLYON TL ÖDENDİ

Isparta

Aile, Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, koruyucu ailelik hakkında bilgi vererek, 2016 yılında bu ailelere yapılan ödeme miktarını açıkladı. Kütük, “Ailesinin yanında bakılamayacak durumda olan ya da ailesinin yanında bir krizden dolayı ortadan kalmış, devlet korumasına alınmış çocukları biz, kendi ailesinin yanına değil ama kendi ailesi gibi geçinebilecek koruyucu ailelerin yanına veriyoruz. 2013 yılında gönül elçileri programı kapsamında bir koruyucu aile seferberliği başlatılmıştı.

O gün için Isparta’da 25-30 civarında koruyucu ailemiz vardı. Bu seferberlik sonucundaki müracaatlarla bugün itibariyle 74 aileye ulaştık. Aile sayımızı 3 kat artırdık, çocuk sayımızı da 90’a çıkardık. Bazı ailelerimiz 2 bazı ailelerimizden ise 3 çocuk alanlar var.

90 ÇOCUĞUMUZA AYLIK 169 BİN LİRA ÖDEME YAPMIŞIZ

Koruyucu ailelerimize bu çocuklara baktıkları, onlara bir aile ortamı oluşturdukları için ekonomik olarak destek veriyoruz. Biz buna koruyucu aile desteği diyoruz. Çocuğumuzun yaşı, eğitim durumuna göre bu desteklerimiz çeşitli miktarlarda oluyor. Yine eğitim öğretim yılı başında eğitim, kış, yaz başında giyim yardımı, servis ücreti gibi katkılarımız oluyor.Bu anlamda bir aileye ortalama 1000 TL gibi bir desteğimiz oluyor. 90 çocuğumuza aylık 169 bin lira ödeme yapmışız. Bunu 12 ay olarak düşündüğünüzde 1,5 milyon lira gibi bir miktarı 2016 yılında koruyucu ailelere ödemişiz”şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

04 Ocak 2017 Çarşamba 17:05

HALBUKI BU COCUKLAR AILELERININ YANINDA SAGLIKLI BIR SEKILDE YETISMESI VE AILE YAPIMIZ KORUNMASI GEREKIRKEN NICIN AILE YAPIMIZ VE AHLAKI DEGERLERIMIZ BU KADAR HIZLI VE YAYGIN BIR SEKILDE EROZYONA UGRAMAKTA?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR