18 Nisan 2024 Perşembe

Koruyucu Aile Sayısı Arttı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kütük, Isparta halkının duyarlılığı sayesinde 20-30 olan koruyucu aile sayısının son bir yılda 3 kat artarak 74’e ulaştığını bildirdi.

Isparta

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarını sıklaştırdı. Özellikle Gönül Elçileri, Çocuk ve Sevgi Evleri Projeleri’yle bakıma ve yardıma muhtaç kimselerin topluma kazandırılması, onların sosyal hayata hazırlanması için hummalı bir çalışma içinde olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, başarısını hedeflerle süslemek istiyor.

 

YIL SONU HEDEFİ 100 AİLE

Yaptıkları çalışmalarla Türkiye İl Müdürü sosyal hizmet alanında Türkiye 3’ünücüsü olduklarını ifade eden İl Müdürü Yakup Kütük, ‘’3.olmamız halkın duyarlılığından kaynaklanıyor. Devletin her şeyi yapmasının yanında vatandaşın da duyarlılığı var. Gönül Elçiliği Projemiz var. Bu kapsamda koruyucu ailelik var. Koruyu Ailelik Isparta’da 20-30 aile iken şuanda duyarlılığın artmasıyla 74’e yükseldi. 1 yıl gibi kısa zamanda sayıyı üçe katladık. Yıl sonunda hedefimiz 100 çocuğumuzu koruyucu aileye kazandırmak. Bu yine halkın duyarlılığıyla oluyor’’ dedi.

 

KOMŞULAR DA ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKIYOR

Öte yandan çocuk evleri projesinden bahseden Kütük,‘’Çocuklarımızın yurt hayatından ev hayatına geçmeleri için Çocuk Evleri Projemiz var. 26 evimiz olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir sıkıntımız yok.Apartmandan bir ev kiralayacağınız zaman hep ev tepkisiyle karşılaşırsın. Yurt çocukları gelecek diye tepkinin olduğunu duyuyoruz diğer illerde. Ama Isparta’da bu konuda öyle bir zorluğumuz hiç olmadı. Özellikle siz tutuyorsanız evi vereyim diyenler var. Ayrıca evi tuttuktan sonra komşularla iyi ilişkiler geliştiriyoruz. Komşular da bizim çocuklarımıza bir anne, Baba, dayı, teyze gibi ilgi gösteriyorlar. Tabi bu Isparta’nın duyarlılığıyla alakalı bir şey’’diye konuştu.

 

İLÇELERDEN KORUYUCU AİLE BAŞVURULARI GELMEYE BAŞLADI

Diğer taraftan il merkezinin yanında İlçelerden de koruyucu aile müracaatları gelmeye başladığını dile getiren Kütük, ‘’Yalvaç ve Şarkikaraağaç’tan gelenler var. Şuanda onları değerlendiriyoruz. Ayrıca yaşlı ve engelli bakımında da Isparta’da 3 bin sayısına ulaştık. Isparta insanı engelli ve yaşlısına da sahip çıkıyor. Isparta duyarlılıkta çok iyi’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KORUYUCU AİLE

17 Haziran 2015 Çarşamba 15:27

SİZ ÖNCE KENDİ ÇALIŞANLARINIZI EĞİTİMDEN GEÇİRİN LÜTFEN EĞİTİM ŞART SONRA KORUYUCU AİLELERLE BULUŞUN

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR