19 Nisan 2024 Cuma

Korkudan Elim Tetiğe Basılı Kalmış

Korkudan Elim Tetiğe Basılı Kalmış

Isparta

Yalvaç İlçesi'nde biçerdöver sırası yüzünden tartıştığı 43 yaşındaki Hidayet Kiraz'ı tabancayla ateş edip, 3 kurşunla vurarak öldüren 29 yaşındaki Mehmet Ak, "Ayaklarına doğru nişan alıp 5-6 metreden ateşledim.Korkudan elimtetiğe basılı kalmış" dedi.

 

Yalvaç'a bağlı Yağcılar Köyü'nde ekili arazilerde hasat işiyapan ve muhtarlığın kontrolünde çalışan biçerdöverin takibini yapan Hidayet Kiraz ile köylülerden Mehmet Ak arasında 4 Ağustos'ta biçerdöver sırası yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Ak, babasına ait ruhsatlı tabancayla Hidayet Kiraz'a ateş ederek kaçtı. Göğüs, karın ve bacakbölgesine 3 kurşun isabet eden Hidayet Kiraz, çevredekilerin yardımıyla YalvaçDevlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Hidayet Kiraz, 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

 

'BELİMDE DURAN SİLAH AKLIMA GELDİ'

Olaydan sonra tutuklanan Mehmet Ak, 'adam öldürme' suçundanYalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. İlk duruşmaya sanık MehmetAk, avukatı, maktul Hidayet Kiraz'ın eşi, çocukları ve yakınları katıldı.

 

Mahkeme başkanının söz verdiği Mehmet Ak, olay günü traktörle tarlaya gitmek için hazırlandığını ve babasından habersiz evdeki ruhsatlı tabancayı da yanına aldığını söyledi. Bu sırada komşusunun yanına gelerek, "Bizim tarlaya biçerdöver gelmiş, römorku alabilir miyim?"dediğini anlatan Ak, aynı yerde kendilerinin de tarlası bulunduğunu aktardı.Bunun ardından biçerdöver sırasını ayarlayan Hidayet Kiraz'ı cep telefonuyla aradığını ancak cevap vermediğini kaydeden Mehmet Ak, şöyle dedi:

 

"Çift sürmeye gitmekten vazgeçip bir süre sonra Hidayet ağabeyi yeniden aradım. Bu kez açtı ve 'Biçer nerede' diye sorduğumda bana küfürlü konuştu. 'Ne' dedim, yine aynısını tekrarladı. Ezan okunduğu için belki yanlış anlamışımdır diye 'Devekuşu çiftliği yanında mı' diye sordum. 'Evet gel tarlanın başında dur' deyince traktöre binip gittim. Oraya vardığımda Hidayet ağaca yaslanmış duruyordu bana bakarak yere tükürdü. Sinirlenip 'Lan şerefsiz niye telefonuma bakmıyorsun' dedim ve kavgaya tutuştuk. İlk ona ben vurdum.Bizi M.Ç. ayırdı. Traktöre binip gitmek için harekete geçtim ancak hala üzerime hücum ediyordu. Bir ara yere eğilip sopayı aldı. Etrafıma bakınıp kendimi savunacak bir şey aradım yoktu. Belimdeki silah aklıma geldi. Ayaklarına doğrunişan alıp 5-6 metreden ateşledim. Korkudan elim tetiğe basılı kalmış iki mermi birden patlamış. Sarsılması nedeniyle bir kurşun sekerek göğsüne isabet etmiş.Öldürme kastım yoktu."

 

'4 ÇOCUĞUMU YETİM BIRAKTI CEZASINI ÇEKSİN'

Maktulün eşi 46 yaşındaki Fatime Kiraz, eşinin herkesle iyi geçinen biri olduğunu, sanığın iddia ettiği gibi bir hareketi olmadığını savunarak, "Bu yalan söylüyor. Biçer sırasını vermemiş de onca tarlasınınasıl biçtirmiş. Benim 4 çocuğumu yetim bıraktı. En büyüğü 17 yaşında 1 oğlan,3 kızım var. Bu çocuklarım için avukat talep ediyorum. Herkes ettiğini çeksin,cezasını bulsun" dedi.

 

Mahkeme heyeti olay günü orada bulunan tanıkları da dinledikten sonra kavgayı ayırmaya çalışan M.Ç.'nin talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Nurettin Arkan / Yalvaç-DHA

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR