25 Nisan 2024 Perşembe

KÖPEK UYUŞTURUCU TÜFEKLE VURDUKTAN SONRA SÜRÜKLENEREK ÇÖP KAMYONUNA ATILDI

KÖPEK UYUŞTURUCU TÜFEKLE VURDUKTAN SONRA SÜRÜKLENEREK ÇÖP KAMYONUNA ATILDI

Isparta

ISPARTA'nın merkeze bağlı Kuleönü beldesinde sokak köpeğinin belediye yetkililerince uyuşturucu tüfek ile etkisiz hale getirilerek, sürüklenip çöp kamyonuna atılması güvenlik kamerasına yansıdı. Belediye Başkanı Sezayi Çakır, "Hangi sebeple olursa olsun bu olayı duyar duymaz gereken soruşturma açılmış ve idari ve hukuki işlem belediye görevliler ile ilgili yapılmıştır" dedi.

Olay geçen 7 Şubat tarihinde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Kuleönü Belediyesi temizlik işleri ekipleri, bir evin ahırına kaçan köpeği uyuşturucu  tüfekle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Daha sonra ise yerde sürükleyerek çöp kamyonuna attığı ve olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

"KÖPEĞİ BULAMADIK"

İhbar üzerine bölgeye giden Isparta Hayvan Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Kocabaş ve ekibi, güvenlik kamera görüntülerini izledikten ve detayla araştırma yaptıktan sonra savcılığa şikayette bulunduklarını söyledi. Kocabaş, köpeğe önce uyuşturucu atılıyor daha sonra ise sürükleyerek çöp kamyonuna atıyorlar. Ya canlı ölüyor yada çöp kamyonunda presliyorlar. Çöplüğe gittik ama köpeği bulamadık. Sadece tek vurulan hayvan olmadığını ve 1 haftadır yapıldığını öğrendik. Oradaki vatandaşlar genelde geceleri vurulduğunu söylüyor. Bizde olayın yakın takipçisiyiz. Barınağı olmayan belediyeler de gizlice benzer katliamlar yapılıyor. Belediyelere ceza kapsamına alınmadığı ve görevini yapmadığı sürece bu görüntüleri görmeye devam edeceğiz" dedi.

İDARİ VE HUKUKU İŞLEM YAPILDI

Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır ise, yaşanan olayın ardından açıklama yayınladı. Başkan Çakır; "Geçtiğimiz günlerde kasabamızda yaşanan ne gerekçesi olursa olsun hiç  bir şartta kabul edilemeyecek bir olay ile ilgili kamu oyunu bilgilendirerek böylesi kötü bir olayda bile menfaat beklentisi içinde olanların gerçek yüzlerini herkesin görmesini sağlamak için açıklama gereğini duyuyorum. Bir toplantı  için il dışında olduğum bir günde belediyemize bir şikayet gelmiş ve sokakta çocuklara saldıran bir köpek olduğu bildirilmiştir. Belediye görevlileri köpekleri uyuşturucu ile etkisiz hale getirip gereken müdahaleyi yaparken görüntülerde göründüğü gibi çok dikkatsiz ve içimizi yakan bir görüntüye sebep olmuşlardır. Hangi sebeple olursa olsun bu olayı duyar duymaz gereken soruşturma açılmış ve idari ve hukuki işlem belediye görevliler ile ilgili yapılmıştır" dedi.

"GÖRÜNTÜLERİ SERVİS EDENLER ART NİYETLİ"

Güvenlik kamerası görüntüleri servis edenler hakkında da şikayette bulunacağını belirten Başkan Çakır; "Şunu da belirtmek isterim ki, bu görüntüleri servis eden kişinin maalesef niyeti bu olayı ortaya çıkarmak ve suçlular ile ilgili gerekenin yapılması değildir. Bu görüntülerin yayınlanmaması karşılığında bizden talepte bulunmaları da bizi üzmüştür. Şiddetle reddettiğim bu çirkin teklif içinde gereken hukuki işlem yapılacaktır. Bizleri derinden üzen bu kötü muameleye maruz kalan köpeğimizin sağlık durumu iyi ve şuanda Isparta Belediyemize ait hayvan barınağında gözetim altındadır. Üzüntülerimi belirtirken bir kez daha suçlusu kim olursa olsun kasabamızda yaşanan bu olaydan dolayı herkesten özür diliyorum" diye konuştu.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Taner ok

13 Mart 2019 Çarşamba 19:36

Bir canlıya bu şekilde davranılması içler acısı bir durum Yazık ki kaçıp saklanan bir köpeğin saldırdığı idda ediliyor Hayvanları tanıyan onların içgüdülerini birazda olsun anlayan herhangi biri saldırgan bir köpek olmadığını anlar kaçmak ayrı bi korku saklanmak bambaşka bir korku biçimidir Yazık.Kesinlikle ibretlik bir olaydır ve ona göre görüş değerlendirilmesi yapılmalıdır ALLAH affetsin hepimizi

Hayvan sever.

15 Şubat 2019 Cuma 09:21

Burada herkes kendini kaybetmiş. Iftira atanlar , partizanlar burada . Konuşulması gereken hayvanlara gelecek yıllar içinde ne olacağı. Hayvanlar önce kısırlaştırılsin. Bu arada barınak çalışmaları başlasın. Köpekler için gerekli gıda ekipmani sağlansın ve köpekler barınağa yerlestirilsin. Kimi said hoca demiş. Kimi bilmem ne . Konu ne ama neler konuşuluyor. Burada konuşulacak konu ve konuşması gerekenler. Hayvan hakları ve hayvan severlerdir.

Ayva

14 Şubat 2019 Perşembe 21:10

Ayvayı yediniz mhp başkanı

Ruhsuz....

14 Şubat 2019 Perşembe 18:47

Hayvan haklarini korumak icin Kuleonu belediyesini şiddetle kınıyorum sayin kuleonu belediyesi hayvan haklarini korumak için lütfen köpekleri vurmayın çocukları vurun daha iyi nede olsa bu bu ülkede insan haklarindan daha önemli hayvan hakları.......

akbaba

14 Şubat 2019 Perşembe 11:37

gücünemi gitti

Akraba

14 Şubat 2019 Perşembe 07:18

13 şubatta hak rumuzlu katılımcı sana ve senin gibilere söylüyorum iyi dinleyim. Adayın biri kazanır diyeri kaybeder seçim sonrası komşulardır yine beraber olurlar küslük olmaz demokrasinin ve insanlığın gereği budur ayrıca aile arasına girme kafan arada kalır koparırlar. Konu anlaşılmıştır umarım.... kamuoyuna duyurulur

Isparta halkı

13 Şubat 2019 Çarşamba 22:42

Bu vidyoyu paylaşanı sağlık bakanlığına şikayet edicen len madem hayvanseversin o ahırdaki hayvanları çirk’in ****un içinden kurtar. Ama sorsan hayvan sever

Süleyman erdoğan

13 Şubat 2019 Çarşamba 19:29

Bu kadar yorum hakaret etmekle kimin eline ne geçecek acaba. Dünyaya rezil olınuyor farkında olalım. Rahmetli veli dayım derdi her zaman Haram olan meni ne seni dinler ne beni. Hak için eleştri yapalım tartışalım. Her kez konuştuğuyşa mesuldur unutmayalım

sağlıkçı

13 Şubat 2019 Çarşamba 18:24

kuleönüden süt-yoğurt almak yok. birde köpek vuruyorlar

AKP li

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:20

doğru bu tür besihanelerden gelen sütleri içiyoruz birdaha asla yoğurtta yemeyeceğim. köpeği öldürenleride affetmiyorum.

FİNDOSLU

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:18

evet köpeye yazık doğru ama insanları hiç düşünen yok hem hayvanlara acımıyorlar hemde insanların sağlığı ile oynuyorlar. soruyorum köpeyi öldüren insanlar hiçmi vicdanınız yok. yine soruyorum EY VATANDAŞ O BESİHANEDE BESLENEN İNEĞİN SÜTÜNÜ İÇERMİSİNİZ.

ıspartalı

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:13

tasvip ediyor değilim tabanı köpek diye oda bir canlı ancak bizlerin burada kaçırdığımız bir şey var ne biliyormusunuz içtiğimiz süt yediğimiz yoğur ve yediğimiz etin hangi koşullarda soframıza geldiği yere bakın asıl sorun burada bu insan müsvetteleri insanların sağlığı ile oynuyorlar. böyle besihanemi olur.

tedbir

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:03

son dönemdeki köpek ölümleri ile ilgili çözüm bulunmalı, mevcut barınaklar yetersiz. Belediyelerde imkan bakımından yetersiz kalıyor. Özellikle bu olaylarda güvenlik güçleri zor durumda kalıyor. Sahip çıkması gereken belediyeler vatandaşa zarar vermesin diye işin kolayına kaçıp öldürüyorlar. Yani koruması gereken makamlar öldürüyor.

temiz

13 Şubat 2019 Çarşamba 16:48

çevre ve şehircilik müdürlüğü ne yapıyor belediyeyi verin mahkemeye nasıl besihane kasaba içerisinde.

adaletli

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:51

yazılan isimler ne kadar gerçek bilinmez Şenollar sametler keklik -ırza alişler onurlar mevlütler Mehmetler Süleymanlar özgürler bekirler Ahmetler aliler velişler sezginler Ercanlar çok dürüst insanlarsınız güzel iftira atıyor ve hakaret ediyorsunuz galiba.........

zzz

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:47

bu tür hakaret ve iftiralar kimler niçin söyler bilmem ama şu bir gerçek yalancı yalancıdır sahtekar sahtekardır hırsız hırsızdır münafık ise zaten münafıktır..

hak

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:34

m. ç. 70-75 yaşındasın bu çakırlarla ne alıp veremediğin var her oturduğun yerde iftira atıyor hakaret ediyorsun paranı mı gasp ettiler namusunamı yan baktılar canına mı kast ettiler bu düşmanlık niye sanırım onların damadısın. sen sanırım hoca torunuyum diye geçiniyorsun said hocayı bile okuturum diyordun anlaşılan çok değerli bir hocasın ama bu iftira ve hakaretlerin senin hocalığını bitiriyor.

1 halk

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:27

Müslüman lanet okumaz nurcu

dost

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:12

bu yazılanlartın hepsi ıp numarasından bulunuyor devletimiz fetoyla mücadelede nasıl başarılı oluyor sanıyorsunuz beyler eleştiri yapın ama iftira ve hakaret yapmayın bir dost.

adalet

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:09

ne kadar düşmansın bilmiyorum askeri ücret maaşla çalışan vatandaşlarımız ev yapa biliyorda adamlar birlik beraberlik içerisinde bir ev yapmışlar. adamlar ilaçlama yapıyorlar ilaç makinesi yapıyorlar arpa buğday fiğ ekiyorlar ya maaşları var . biraz edep biraz insaf.

kuleönlülü

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:00

evet bu kuleönü belediye çalışanlarına ve sezayi çakıra bir tuzak işten attırıp kazanırlarsa kendi adamlarına işe hazırlama iş bu. Ahmet , samet , onur, keklik ali. mevlüt, tülü,süleyman güzel seneryo.tebrik ederim.

Ahmet Buhari ÇAKIR

13 Şubat 2019 Çarşamba 08:52

kusura bakmayın bütün bu yayınlanan eleştirileri değil iftiraları ve hakaretleri kayıt altına alıyorum ve mahkeme yoluna gidiyorum.

halk..

13 Şubat 2019 Çarşamba 08:49

besihaneci güzel tuzak kurmuş. çok üzücü bir olay. tuzak kurmamış olsaydı o cani insan zaten kendisi tüfekle öldürürdü.

adalet

13 Şubat 2019 Çarşamba 08:48

çok enteresan vatandaş belediye ye haber vermiş benim besihanemde saldırgan köpek var diye belediye yetkilileri gidiyor besihane sahibini saldırgan köpeyi uyuşturucu tüfenkle etkisiz hale getirip haliyle çöp kamyonu kasasına atılarak Isparta belediye hayvan barınağına ****ürülmüş. bundan sonraki süreçte ise besihane sahibi kamerasından görüntüleri basına veriyor.

VATANDAŞ

13 Şubat 2019 Çarşamba 08:31

KULEÖNÜ HALKI ADINA YAZIYAZASAN ZAT BEN KULEÖNLUYUM BENİM ADIMA YAZAMAZSIN EV YAPTI DİYE YAZMIŞSIN EV YAPAN ZAFER ÇAKIR BİR BAK NE KADAR MAAŞ ALIYO ONUNLA AYNI YERDE ÇALIŞANLARIN VİLLASI VAR ISPARTA DA ÇAMUR ATMA O VİDEOYU VEREN KİŞİ Yİ İYİ BİLİYORUM ONDA ZERRA KADAR İNSAN SEVGİSİ OLMAYAN KİŞİ SADECE ÇAMUR ATACAK VE KARALAMA YAPACAK AMACI O

Vatandas

12 Şubat 2019 Salı 22:57

Kuleönü halkı adına yaziyazan erkeksen adinla yaz nankörlük etme 5 yıldır kasabanın çehresi değişti sezai başkan yine kazacak

Kuleonu halki

12 Şubat 2019 Salı 21:46

Adam hayvan sever olmasa kus kopek beslemez ama sizde beldesine bakmayan kendi menfati icin baskanlik yapan kasabamiza barinak yerine kendine evler yapan evler alan bir baskani savunuyorsunuz madem surekli sehir disinda cikacagina kasabamiza sahip ciksin

Kuleönü

12 Şubat 2019 Salı 20:33

Ismi gecen sahisi bu kasaba iyi biliyor daha dune kadar kuslarina zarar veriyor kedi vuruyordu simdide hayvan dostumu oldu at camuru izi kalsin

Kuleönü vatandaşı

12 Şubat 2019 Salı 20:16

Bu video kaydını paylaşan ne hayvan severdir ne insan severdir bunların amacı ortalığı karıştırmak

ıspartalı

12 Şubat 2019 Salı 20:03

hangi partının beledıye baskanıymıs bu yok görüntüleri yayınlayanlada görüşecez falan adam görüntü yayınlamasa o yapılanlardan kimin haberi olacak buldunuz muz cumhuriyetini herkese artislenin bakalım

Htce32

12 Şubat 2019 Salı 20:02

Evet hayvan sevgısı ıyı hos oda bır canlı bılıyorz anlıyoruzda.yıllardırrr neredeydınız son 1 yılda ıyıce hayvansever oldunuz hak arar oldunuz.bu yıla gelene kadar bırınız agzını acıp haktan hukuktan bahsetmıyordu.su saldırı olayına ınanmayanlar ıllakı hastane kaydımı olması lazım bırının hastanelıkmj olması gerek toplanması ıcın.tv nın bırınde haber çıktı kopek cocuga saldırdı sonra annesıne saldırdı ve bırakmadı..kım demıs kopekler saldırmaz dıye.tuzunuz kuru konuşmayın

KULEÖNÜLÜ HALK

12 Şubat 2019 Salı 19:31

Kendi kazdıgınız kuyuya kendiniz düştünüz sezai çakır millete çamur atarsanız millet size neler atmaz merak etmeyin sandıkta millet ezecek sizi siz bu kadar değeri hak etmiyorsunuz milletin vebaline girdiniz

burcu merter

12 Şubat 2019 Salı 18:52

agız dolusu küfretmek istiyorum...insanlık dışı.ben kar kış yagmur demiyorum beslemeye çıkıyorum aldığım üç kuruş maaşla makarna tavuk kırıntısı kuru mama dagıtıyorum şu yaratıgın yaptıgına bak senn ..Allah belanı versın yüzlerce şey yazmak istiyorum canım çok yandı ..görevden alınmalı öle özürle felan olmuyo bu işler ..

Osman

12 Şubat 2019 Salı 18:33

İnsanmısınız lan siz insan müsfetteleri vicdanınız rahat mı?

Lans edilmiş haber

12 Şubat 2019 Salı 18:27

Belediye personeli niye durduk yere köpek öldürsün lanse edilen haberleri önce sorgulayın herkes ekmeğinin peşinde gelen emiri uygulamasalar ne yapsınlar tabiki bu emiri veren şahıs belli olay farklı yöne gidince kendini kurtarmak için durumu bambaşka anlatmış asıl vicdansız ve suçlu koltuk sevdalısı bellidir kuleönü ve çevresi olayın aslını bilir günahsız çalışanları zan altında bırakmayın

Dikkat

12 Şubat 2019 Salı 17:19

Belediye Başkanının haberi olmadan yaprak kıpırdamaz yaprak.Önce talimatı ver sonra **** oku.Güzelmiş.

İeodkkajjr

12 Şubat 2019 Salı 15:56

Bunu şikayet eden **** şerefsiz insan yoksunu güvercinin kafasını koparır köpeklerin kulaklarını keser kendine yedirir o derece bir şimdi hayvan sevgisi olan iyi bir vatandaş mış gibi **** kabartan sen sokak köpeklerini bırakta evinin içindeki köpeklere sahip çık. Yapılan doğru değil tamam ama şikayet eden de adam değil. Bu görüntüleri yayınlayan tamamen siyaset amaçlı sayın başkanımızı koltuktab indirmek isteyen karaktersiz bı adam. Adam bile demek istemyrm herkez yorum yaparken haddibilsi

Kuleönülü Vatandaş

12 Şubat 2019 Salı 15:50

Resmen siyasi propaganda yapiliyor madem kopek katliami yapiliyor neden oradaki dalmacyali kopegi katliam etmediler hersey ortada karalama yapmayin gelin sahip cikin kopeklere cocuklar okuluna gidemiyor gelen gecen kopegini kiye saliyor illa bir cocuk canindan mi olmasi lazim sizlere soruyorum ayrica sopayla vuruyor diyor orada buyukbas buzagiyi kenara itiyor videoda da ap acik ortada

Mustafa

12 Şubat 2019 Salı 15:27

Neyin özürünü diliyorsun emir ver ver sonra özür dile fan çan de geçin o ayakları ya yazık değilmi o canlara hiçmi değeri yok ya oda can onların sokaklar Onu böyle yapan şerefsiz ve ve çanak tutanlar inş allah belanızı verir

Power32

12 Şubat 2019 Salı 15:18

insan yoksulları sürüyüp çöp kamyonuna atmak nedir lan sizde beter olun...

Kulaönü

12 Şubat 2019 Salı 14:38

Arkadaş hayvana saygısı ve Allah korkusu yokmu sizdi onun vebali kaç hayvanın canına kast ettiniz

Berdeye

12 Şubat 2019 Salı 14:35

Gereksiz yorum yapmayın kanunda hayvanların bakımı belediyelere aittir devletten ödenek alır derneklerin hiç bir yerden ödeneği yoktur tüm belediyelere kendi imkanlarımızla gidip barınak açılması kısırlaştırma yapılması İçin konuşuyoruz onlar görev yapmıyor suç bizde mi oluyor yorum yapmak İçin yorum yapmayın biraz düşünerek hareket edin nerde çocuğa saldıran hayvan kanıt gösterin biz gittik orada çocuğa saldırı falan olmamış ön yargı içinde yaklaşmayın

berde arguvan

12 Şubat 2019 Salı 14:24

madem böyle gereksiz bir derneğiniz var sahipsiz tüm köpeklere sahip çıkacaksınız o zaman kimsenin çoluğuna çocuğuna saldırmayacak

vatandaş

12 Şubat 2019 Salı 14:24

Bir Hadis der ki; "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler." Bu sözün üzerine başka cümle kurmaya gerek yok...Allah'ın laneti üzerinizde olsun!!!!!

ali beyaz

12 Şubat 2019 Salı 14:18

kuleönü adına yapılan yorum ve eleştirilerde,belediyemiz ve çalışanları ve kuleönü için kötü atıflarda bulunmayalım.kasabamız konum itibarıyle ısparta ,eğirdir karayolu,atabey karayolu ve göltaş çıkışı,geniş alanda ovanın merkezinde gelen geçenler köpekleri bizim ovaya salıyorlar kenar mahalleler ve hatta merkez de dahil köpeklerden geçilmiyor. çoğu hırçın kovalıyor,çocuklar okula giderken korkarak gidip geliyor,belediye uyuşturup toplayıp barınağa veya doğaya salıyor.yanlışa mahal olmasın.

vatandaş

12 Şubat 2019 Salı 13:35

Kaçan köpeğe saldırgan demek nedir?. görüntü belli çocuklara saldırı vs. sen görevini yapsan o hayvana baksan kısırlaştırsan saldırı falan olmaz kaç kısırlaştırma yaptın bu güne kadar milyonluk projeler yaparken 10 bin lira hayvanlara ayırdınız mı görev yapmayın sonra hep çocuğu hem masum hayvanı iftra atıp konunun üzerini kapatın hayvan zaten konuşamaz ölmüş gitmiş kimin umrunda olur hayvan saldırdıysa bir kanıt görelim hangi çocuğa saldırmış ? hastane kaydı var mı ? hangi olaya müdahale bu ?

Haysever

12 Şubat 2019 Salı 13:25

Görüntüde belli köpeği çöp arabasına atmışsınız preslemişsiniz Isparta Belediyesi ****ürülmüştür diyorsunuz Isparta belediyesi ne zamandan beri Mücavir alan dışına hizmet veriyor ? 5-6 tane belediye çalışanı kafasına göre mi yaptı bu işleri bırakın halkı kandırmayın. Hayvan yaşıyorken uyuşmuş şekilde çöp arabasında preslediyseniz o daha feci bir durum. o 5 kişiyi işten o zaman in****ım bu dediklerinize.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR