29 Mart 2024 Cuma

Köpek Dövüştürenlere Bir Baskın Daha

Köpek Dövüştürenlere Bir Baskın Daha

Isparta

Milli Parklar Müdürlüğü polis ve Jandarma ile birlikte köpek dövüşü yapıldığını ihbar alarak sabaha karşı baskın yaptı. Kent Ormanı içerisindeki özel bir besihanede dövüşten çıktığı ileri sürülen yaralı köpek bulunduğu belirtildi.

 

Yalvaç’ta köpek dövüşü yapıldığı yönünde ihbar alan MilliParklar Müdürlüğü 1 hafta içerisinde 2 kez baskın yaptı. Polis ve Jandarmanın takviyesiile yapılan ilk baskında erken davranan dövüş meraklıları sırra kadem basarken Pazar sabahı ise faka bastı.

 

İlk baskın Salur Mahallesi Eymir mevkiine yapıldı.Çevre ilve ilçelerden de dövüşçü köpeklerin katıldığı dövüşleri sır gibi saklayan köpek sahipleri konuyu haber alan bazı vatandaşların ihbarı üzerine baskına uğradı.Görevlilerin gelişini duyan izleyiciler ile köpek sahipleri dövüş alanından uzaklaşınca Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri elleri boş döndü.

 

KAÇANIN ANASI AĞLAMIYOR

Kanunen yasak olan köpek dövüşlerini yaptıranlar hakkında işlem yapılabilmesi için suçüstü yapılması gerektiğini bilen dövüş meraklıları görevlileri gördükleri anda köpekleri de yanlarına alarak açık arazide sırra kadem basıyor. Ancak son baskında her ne kadar kaçsalarda meydanda dövüştüğü tahmin edilen bir köpek ele geçirildi. Köpeğin kuyruk bölümünde yara izleri bulunması üzerine dövüşün yapıldığı Kent Ormanı içerisinde yeri bulunan S.S hakkında yasal işlem başlatıldığı ve para cezası kesileceği öğrenildi.

 

ERKEN SAATLERDE YAPILIYOR

Köpek dövüşlerinin özellikle sabahın erken saatlerinde yerleşim yerlerinden uzakta yapıldığına dikkat çeken yetkililer, ‘Bu durumdan dolayı suçüstü yapmak mümkün olmuyor. Sadece duyarlı vatandaşların ihbarlarıile haber alabiliyoruz. Dövüşün yapıldığı alana yaklaşmadan gözcü olarak gizlenen birileri hemen telefonla haber vererek biz gelmeden dövüştürülen köpeklerin uzaklaştırılmasını sağlıyorlar’ şeklinde konuştular.

 

2 BİN 511 TL CEZASI VAR

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvanları birbirleri ile dövüştürenlere 2 bin 511 tl para cezası kesildiği belirtildi.

 

Nurettin Arkan / Yalvaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR