25 Nisan 2024 Perşembe

KOOPERATİF BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği bünyesindeki 41 kooperatif başkan ve yöneticileri buluştu. TARKOOB Başkanı Barış Aydın, "kooperatiflere sağlanan desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Isparta

            AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği'nin daveti üzerine ilimizdeki tarımsal kalkınma kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri ile öğle yemeğinde buluştu. TARKOOB Başkanı Barış Aydın,2013-2015 arasında 45 milyon TL'lik tarımsal kredi kullandırıldığını, 40 milyon TL'de hibe süt desteği verildiğini belirterek Milletvekili Bilgiç'e teşekkür etti.

            TARKOOB Başkanı Barış Aydın, kooperatiflerin ve birliklerin önümüzdeki dönemde daha çok desteklenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

İKİ AYRI BAKANLIKTAN

45 MİLYON KREDİ DESTEĞİ

           "2013-2015 tarihleri arasında 41 tane tarımsal kalkınma kooperatifimize proje uygulaması gerçekleştirilmiştir.

            Bu kapsamda 4 kooperatifimize Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kendi bütçesinden süt hayvancılığı projesi uygulanmış olup, toplam kullandırılan kredi 4.2 milyon TL'dir. Toplamda 180 ortağımız faydalanmış olup, 880 adet gebe güve dağıtımı yapılmıştır.

            Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bütçesinden 5 kooperatife soğuk hava deposu projesi uygulanmış olup, toplam kullandırılan kredi miktarı 13.1 milyon TL'dir. 700 kooperatif ortağımız faydalanmış, depolama yatırımı ise 20 bin 600 tondur.

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden 5 kooperatifimize kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında koyunculuk projesi uygulanmıştır. Kullandırılan kredi tutarı 2.6 milyon TL olup, 6500 adet koyun dağıtılmıştır.

Geriye  kalan 27 kooperatifimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında süt sığırcılığı projesi yapılmış olup, toplam kullandırılan kredi 24.9 milyon TL'dir. 1457 ortağımız faydalanmış olup, 33 860 adet gebe düve dağıtımı yapılmıştır.       

HİBE SÜT DESTEĞİ

40 MİLYON TL

           2013-2015'e kadar toplamda kooperatiflerimize sağlanan kredinin tamamı 45 milyon TL'dir. 2013-2015 yılları arasında üretim yapan kooperatiflerimize devletten alınan karşılıksız süt desteği 40 milyon TL'dir. Yeterli mi? Şimdilik yeterli. Günlük Isparta'da süt üretimi 320 ton. Burdur'da günlük süt hacmi 940 ton. Hedefimiz Burdur'u ikiye katlamak. Sulanabilir arazimiz çok daha fazla.Eksiklerimiz yok mu? Var. Kurumsal yapıya kavuşamadığımız için sıkıntılar yaşıyoruz. Kişi olarak bir şahıs Ziraat Bankası'na gittiğinde sıkıntı yaşamıyor. Ama Isparta'da en çok süt kapasitesine  sahip olan kooperatiflerimiz banka karşısında eziliyorlar. Biz buna üzülüyor. Kooperatiflerimiz çalışkan ve üretmeye hazır.Ama banka karşısında eziliyoruz. Umarım önümüzdeki dönemlerde kooperatiflerle ilgili bu konuda çalışma olur. Depolama konusunda İstanbul birinci sıra idi,Isparta ikinci sıra idi. Şu anda biz İstanbul'u geçtik. Isparta olarak bu konuda çok başarılıyız. Katkılarınızı bekliyoruz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR