25 Nisan 2024 Perşembe

Kontrol Yeterli Değil

Kontrol Yeterli Değil

Isparta

 

Emniyet Müdürlüğü, sorumluluk bölgesindeki 43 mahalle ve 1 kasabada ilgisiz kişiler tarafından amacı dışında kullanılan 61 metruk yapı tespit etti.

 

Fuhuş, tiner ve benzeri madde bağımlı gençleri cezbeden 61 MEKAN

 

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha çok fuhuş yapan ve yaptıranlar ile  madde bağımlılarının mekanı haline gelen metruk binalarda ihbar ve şikayet üzerine sivil ve resmi ekiplerle sürekli kontrol yapıyor. Ancak sorunun kökten çözümü için bu yapıların atıl durumdan kurtarılması gerekiyor. Emniyet, Belediye ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tehlike arz eden binaları bildirdi.

 

Toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile vatandaşların sık sık dikkat çektiği metruk yapıların tehlike boyutu Emniyet Müdürlüğü'nce de tespit edildi. Fuhuş yapan ve yaptıranlar ile madde bağımlıları için cazip mekanlar haline gelen metruk yapılar, Emniyet Müdürlüğü'nün sıkı kontrolü altında. Ancak sorunun kökten çözümü için kontrol yeterli gelmiyor. Emniyet, Belediye ve korunan bina olduğu için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ile tespitlerini paylaştı, metruk binaların atıl durumdan kurtarılmasını istedi.

 

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü, polis sorumluluk sahasındaki 43 mahalle ile 1 kasabada fuhuş yapan ve yaptıranlar ile madde bağımlıları için cazip mekan haline gelen metruk yapılarla ilgili bir çalışma yaptı. Çalışma sonucunda 43 mahalle ve 1 kasabada ilgisiz kişilerce amacı dışında kullanılan 61 metruk yapı tespit edildi.Emniyet Müdürlüğü, tespitten sonra bu metruk yapılarla ilgili kontrol göreviniartırdık. İhbar ve şikayetler doğrultusunda metruk yapılar hem sivil hem de resmi ekiplerce sık sık kontrol ediliyor. Ancak sorunun çözümü için binaların atıllıktan kurtarılması gerekiyor. Bunun için Emniyet Müdürlüğü, hem Belediye ile hem de Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma başlattı.Binaların atıllıktan kurtarılması için önümüzdeki günlerde bazı çalışmaların başlaması bekleniyor.

 

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü'nün 2015 yılı olayların genel değerlendirmesi sonuç raporu da yayınlandı. İşte 2015 yılı olaylarının genel değerlendirmesi:

 

"İl merkezindeki 12 okulda 16 okul polisi, 56 okulda 116 okul irtibat görevlisi ile okulların güvenliği sağlanmaktadır.

 

Umuma açık işyerlrei ile ilgili olarka ekiplerimizce yapılan denetimler sonucu 2015 yılı ilk 11 ay içerisinde 150 umuma açık işyerineçeşitli suç ve kabahatten işlem yapılmıştır. İlimizde atıl kullanılmayan metruk binalarla ilgili olarak ilimiz polis sorumluluk bölgesinde 43 mahalle ve 1 kasabada bulunan 61 adet metruk bina ilgisiz kişiler tarafından amacı dışında kullanıldığı, ihbar ve şikayetler üzerine resmi ve sivil ekiplerimiz tarafından sürekli kontroller yapılmakta, ayrıca bu yapıların atıl durumdan kurtarılması amacıyla Isparta Belediye Başkanlığı, Tapu Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar devam etmektedir.

 

2015 yılı ilk 11 aylık dönem içerisinde meydana gelen şahsave mala karşı meydana gelen olayların değerlendirilmesinde;

 

-  4096 şahsa karşı,1400 mala karşı olmka üzere toplam 5496 olay meydana gelmiştir.

- Şahsa karşı işlenen suçların yüzde 98,18’i, mala karşı işlenen suçların ise yüzde 71,07’si aydınlatılmıştır.

- Olaylara karışarak firar eden 1060 kişi yakalanmış, faili meçgul 782 olay aydınlatılmıştır.

- Bir önceki yıla oranla yüzde -33 azalma olduğu görülmektedir.

- Adli birimlerce hakkında yakalama kararı bulunan 4771 kişinin 4770’inin evrakı infaz edilmiş, halen bu orandaki başarı oranı yüzde 99,98’dir.

- İlimizde 2015 yılında 106 kayıp şahıstan 101 şahıs bulunmuş, 5 şahsın aranmasına devam edilmektedir.

- Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan teknik incelemeler neticesinde 117 olay parmak izinden, 2 olay avuç izinden, 1 olay alet izi incelemesinden tespit edilmiş, 19 kişinin farklı kimlik kullanmak suretiyle yalan beyanda bulunduğu tespit edilmiştir.

 

İl Merkezi ve İlçe Emniyet Müdür/Amirliklerimiz 155 Polis İmdat hattına yapılan ihbar/şikayetler;

 

İl Merkezi: 2015 yılı ilk 11 ayında 99.099 ihbar/şikayette bulunulmuştur.

İlçeler: 2015 yılı ilk 11 ayında 5341 ihbar/şikayette bulunulmuştur.

Aile içi şiddet olayları:

2014 yılı ilk 11 ayında 548 olay meydana gelmiş,

2015 yılı ilk 11 ayında 529 olay meydana gelmiş, yüzde -3,47 oranında azalma olmuştur.

 Kaynak Akdeniz 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

anneler babalar dikkat..

31 Aralık 2015 Perşembe 18:28

bu fotoda gösterilen sokak zannedersem torosgaz altındaki imam hasan sokak. ne zaman buradan geçsem sürekli kız ve erkek öğrencilerin buluştuğu bir yer..aileler lütfen çoçuğum okulda ve benim çocuğum yapmaz demeyin,burada hoş olmayan davranışlar sergileniyor...duyurulur

Selim Can

31 Aralık 2015 Perşembe 12:34

Müki idare gereğini yapacaktır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR