23 Nisan 2024 Salı

KONSOMATRİSLERE YASAL İŞLEM

KONSOMATRİSLERE YASAL İŞLEM

Isparta

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanarak suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce 13 Şubat 2016 Cumartesi gecesi İlimiz, Eğirdir İlçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller yapıldı.

 

Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması öncelikli görevlerimiz arasındadır. 13 Şubat 2016 Cumartesi günü gece 22:00 ile 14.02.2016 Pazar günü sabah 02:00 saatleri arasında Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller  yapılmıştır.

Yapılan uygulama neticesinde;

1-      Umuma açıkyerlerde yapılan uygulaması neticesinde toplam 129 şahsın GBT sorgulamasıyapılmış, yapılan kontrolde aranan şahsa rastlanılmamıştır.

 

2-      Umuma Açıkİşyerleri kontrol edilmiş olup, yapılan bu kontrollerde 3 şahsa kapalı alandasigara içmekten 5326 S.K. 39. Maddesi uyarınca cezai işlem uygulanmıştır.

 

3-      Umuma Açıkİşyerleri kontrol edilmiş olup, yapılan bu kontrollerde (2) işyerine kapalıalanda sigara içirtmekten işlem yapılmıştır.

 

4-      (2) Umuma Açıkİşyerine Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten, (2) Umuma Açık işyerine  konsomatris çalıştırmaktan yasal işlemyapılmıştır.

 

5-      Umuma Açık İşyerlerinden birinin işletmecisi olan Ö.S isimli şahsa, işyerinde bıçak veaçılır kapanır metal jop bulundurmaktan 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

 

Emniyet Müdürlüğümüzce suç ve suçlularla mücadele etmek ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanarak ilimiz genelindeki huzur ortamının korunması amacı ile çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR