24 Nisan 2024 Çarşamba

KOMŞUDA ACI ÖLÜM AMA...

BURDUR'da özel bir işletmeye ait yüzme havuzunda boğulan 14 yaşındaki Muammer Künar'ın organları 4 hastaya can, korneaları da 2 hastaya ışık olacak.

Isparta

Burdur Anadolu Lisesi'ni kazanan Muammer Künar, Cumartesi günü arkadaşlarıyla birlikte, özel bir işletmeye ait olimpik yüzme havuzuna gitti. Arkadaşlarıyla bir süre yüzen Muammer Künar, bir anda suda kayboldu.Çevredekilerin yardımı ile sudan çıkarılan Muammer Künar'a ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Ambulansla götürüldüğü Burdur Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Muammer Künar, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi devam eden Muammer Künar'ın dün saat 14.00'te beyin ölümü gerçekleşti.

AÜ Organ Nakli Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, anne Sebahat ve baba Salih Künar ile görüşerek aileyi organ bağışına ikna etti. Muammer Künar'ın karaciğerinin bir bölümü 4 yaşındaki Resul Filiz'e, diğer bölümü ise 31 yaşındaki İpek Yılmaz'a AÜ Hastanesi'nde başarıyla nakledildi. Böbrekleri bugün belirlenecek iki hastaya nakledilecek Künar'ın korneaları ise ihtiyacı olan iki hastaya ışık olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR