29 Mart 2024 Cuma

KOKU SORUNU İÇİN İLK ADIM ATILDI

KOKU SORUNU İÇİN İLK ADIM ATILDI

Isparta

Vatan Mahallesinde faaliyet gösteren Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden çevreye yayılan koku sorunuyla ilgili geçtiğimiz hafta Vali Şehmus Günaydın tarafından bir toplantı düzenlenmişti.

Düzenlenen toplantıda koku sorunun çözümüyle ilgili öncelikli olarak bölge içerisinde birikmiş atık çamurun taşınması talimatını veren Vali Şehmus Günaydın ardından diğer önlemlerin ve çalışmaların süratle gerçekleştirilmesini istemişti.

Toplantının ardından harekete geçen Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tehlikeli atık statüsündeki çamuru Manisa’da bulunan tesislere taşınmaya başladı. Günde ortalama 60 ton atık çamur Manisa’daki tesise götürülerek ve imha ediliyor.

Isparta’yı Antalya’ya bağlayan karayolunu kullananaları ve çevredeki yerleşim yerlerini rahatsız eden kokunun giderilmesi için ayrıca bölge içerisinde bulunan arıtma tesisi havuzlarının üzerinin kapatılması için de çalışmalara başlandı.

Vali Günaydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Bölge yetkilileriyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada amaçlarının bu sorunu Isparta’nın gündeminden düşürmek olduğunu söylemişti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Rahatsız

13 Haziran 2017 Salı 20:01

Mrb insaallah çözüm bulunur annemgil oktay petrol üzerinde oturuyor ara ara koku orayada geliyor ne cam açabiliyoruzhavalansin diye cunku iceri berbat koku doluyor nede bi balkonda oturabiliyoruz lütfen cözüm acill

vatandaş

13 Haziran 2017 Salı 16:02

Sayın Valimize vatan mah. sakinleri olarak kokuyu gidermek için atmış olduğu kararlı adımlardan dolayı çok teşekkür ederiz. Öncelikle kokuya neden olan çamur uzaklaştırılacak sonra da tekrar bu kokuya neden olan ana sorun giderilecek. Kalıcı çözüm bu olur. Allah razı olsun

savlu

13 Haziran 2017 Salı 13:46

Güller Diyarı Ispartamızın merkeze bağlı güzel bir beldesi olan Sav Kasabamız, Isparta ilinin tam arıtılmadan k****a salınan atık suyundan senelerdir mağdur durumda.Kimler söz vermedi, kimler vaat etmedi oyları toplayınca kenara çekildi,Kokusu ayrı bir konu, tarımda sebze ve meyve işi ile uğraşanların pazarda yaşadıkları sorunlar ayrı bir konu,Isparta-Antalya yolunu kullananlar için ayrı bir konu, Sayın Valimiz çözüm bekliyoruz şu Mübarek Ramazan ayında.

vatandas

13 Haziran 2017 Salı 00:44

helal olsun hah işe bakın lafa değil

Denetim

12 Haziran 2017 Pazartesi 23:58

Çevre denetim ekiplerine tan destek versinler HER YER GÜL KOKAR

Adalet

12 Haziran 2017 Pazartesi 16:10

Ayazmanda oturunlar vatandaş da sav da oturanlar vatandaş değilmi atıksu arıtmadan gelen koku sorun değilmi yıllardır çekilen bu koku sorunu nolacak

CENGİZ YAVUZ

14 Haziran 2017 Çarşamba 09:56

Arkadaş orayada yapılsın gidin söyleyin...

CENGİZ YAVUZ

12 Haziran 2017 Pazartesi 15:35

Sayın valim size çok çok teşekkür ederim...

Tekmile

12 Haziran 2017 Pazartesi 14:48

Geç bile kalinmiş bir çalışma her sabah yatağımizda kokudan dolayı istifar ederek uyanıyoruz akşamları da cabası eve gelen misafir kokudan duramıyor kapı pencere açamaz utanir olduk burdan vali beyden ricam bu işi hizlandirsinlar ayazmana kokudan oluyorrrrrrrr

takib

12 Haziran 2017 Pazartesi 14:40

mübarek ramazanda 3 gündür kokudan midemiz kalkıyor,lütfen valim biran önce halledin artık

vatandaş

12 Haziran 2017 Pazartesi 14:39

2 gündür aralıksız yoğun koku var .acaba sebebi taşınıyor olması mı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR