25 Nisan 2024 Perşembe

KOCAMI GERİ VERSİN TAHLİYE OLSUN

KOCAMI GERİ VERSİN TAHLİYE OLSUN

Isparta

 

Isparta'da 2 yıl önce silah zoruyla kendisine tecavüzettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köymeydanına atan Nevin Yıldırım'ın tahliye talebi üzerine Gider'in eşi KezibanGider, "Bana 2010 yılında elimden aldığı kocamı geri versin, tahliye olsun.2012 yılındaki şamar oğlanını istemiyorum ama" dedi.

 

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde 29Ağustos 2012 tarihinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babasıNurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra kafasını kesip köy meydanınaatan Nevin Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi. Yalvaç Ağır CezaMahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nevin Yıldırım, babası Zekeriya Yıldız,öldürülen Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider, annesi Zeynep Gider vetarafların avukatları katıldı. Duruşmada, cezai ehliyetinin olup olmadığınınaraştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'negönderilen Nevin Yıldırım'a ilişkin raporun mahkemeye ulaşmadığı belirtildi.

 

Sanık avukatı Hüseyin Aksoy, müvekkilinin 2 yılı aşkınsüredir tutuklu olduğunu belirterek, CMUK 102'nci maddede yer alan 'Ağır cezamahkemesinin görevine giren işlerde tutukluluk süresi en çok 2 yıldır. Bu sürezorunlu hallerde gerekçesi gösterilerek uzatılabilir. Uzatma süresi toplam 3yılı geçemez' hükmü uyarınca Yıldırım'ın tahliyesini istedi. Avukat Aksoy,"Ortada karartılacak ne bir delil ne de dinlenecek tanık kalmadığı gibiAdli Tıp Kurumu'nda da muayenesi tamamlanmıştır. Bu nedenle mahkemenin adlidenetimlik esaslarına tabi tutulmak üzere tahliye kararı vermesini talepediyoruz" dedi. Bu talep üzerine Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayşegülİskenderoğlu, sanık ve davacı tarafa söz verdi. Sanık Nevin Yıldırım"Avukatımın dediklerine katılıyorum" dedi.

 

'2010'DAKİ KOCAMI GERİ VERSİN'

 

Mahkeme Başkanı bu kez olayda yaşamını yitiren NurettinGider'in eşine söz verdi. Keziban Gider, "Efendim bana 2010 yılındaelimden aldığı kocamı geri versin, tahliye olsun. 2012 yılındaki şamar oğlanınıistemiyorum ama. Olaydan önceki kocamı istiyorum, onu versin tahliye olsun"dedi.

 

'BEN DE TAHLİYE EDİLMESİNİ İSTİYORUM'

 

Oğlunu kaybeden Zeynep Gider de söz verilmesi üzerine"Getirsinler benim oğlumu karşıma diksinler, tahliye olsun. Cezasını verinefendim. Benim oğluma ettikleri yanına kar kalmasın" diye konuştu. Davacıtarafın avukatı Dudu Kılınç da "Sanığın duruşmalarda suçunu itiraf ettiğinehepimiz tanık olduk. Dolayısıyla suçun sabit olduğu ortadadır ve CMUKhükümlerinin uygulanması düşünülemez. Tahliye talebinin reddedilmesine vetutukluluğun devamına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. İddia makamıda sanığın suçu işlediğine dair kuvvetli deliller olduğunu ve tutuklulukhalinin devamına karar verilmesini istedi.

 

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına,İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nden gelecek raporunbeklenmesine karar vererek duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Nevin Yıldırım, Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'ndekendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası NurettinGider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı.

 

Olaydan sonra tutuklanan ve Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde'tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmışömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, 17 Kasım 2012'de bir kızBebek dünyaya getirdi. DNA testi sonucu babalığı belirlenen Nurettin Gider'innüfusuna kaydedilen Bebek, anne Nevin Yıldırım tarafından istenmeyince devletkorumasına alınarak koruyucu aileye verildi.

haber: Nurettin Arkan DHA Çınaraltı

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bojuware 201

28 Kasım 2014 Cuma 17:24

Bu zihni cibilliyeti bozuk dediğin adam geri gelse ona sarılıp yatıcakmısın. Sendeki midemi karınmı. ONUR YARAP ONUR: Din iman sonra

tuğçe

27 Kasım 2014 Perşembe 12:05

oğlumu, eşimi bana versinmiş oğlun kocan neler yapmış siz ne diyosunuz oğlun, eşin hakettiği yerde şuan.

cemil

01 Aralık 2014 Pazartesi 16:13

zinanin sonucu herkez cazasini cekecek hersey ufaktan basliyor sonucu böyle kötü oluyor anlik zevler icin degmez

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR