20 Nisan 2024 Cumartesi

KOCABAŞ ADAY!

İl Genel Meclisi'nde nisan döneminde yapılacak başkanlık seçimi için partilerin adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Meclisin ana muhalefet partisi MHP, İl Genel Meclisi Adaylığı için Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz Kocabaş'ı aday gösterdi.

Isparta
30 Mart 2014 yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi’nde AK Partili Meclis Üyesi Ali Bolat, Meclis Başkanlığı’na seçilmişti.  Her seçim döneminde 2 ve 3 yıllık dönemler için Meclis Başkanlığı seçimleri yapılıyor. Bu kapsamda mevcut dönemin ikinci başkanlık seçimi 4 Nisan Pazartesi günü yapılacak. Mevcut Başkan AK Partili Ali Bolat son dakika değişikliği olmazsa tekrar aday olacağı öğrenildi. Seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) grubu adayı merak ediliyordu. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini değerlendirerek, üzerinde durdukları adayı açıkladı.
İL BAŞKANINDAN DAHA ÇOK SİYASET YAPARAK YÖNETİM SERGİLEDİ
MHP grubunun İl Genel Meclisi’ndeki çalışmalarda siyasi partinin programına uygun ama siyasi bir çalışma gütmediğini ifade eden İl Başkanı İsa Yalçın, “Gösterdiğimiz adaylar ve bugüne kadar yaptığımız çalışmalar buna örnektir. Biz Isparta’nın bütün genelini kucaklayan bir anlayışla görevlerimize devam ettik. Ama süreç içerisinde Türkiye’deki her şeyin siyasallaştığı bir dönemde nasibini Isparta’da da il genel meclisi aldı. Meclis üyeleri değil, AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı bile siyasal bir anlayışla başkanlığını yaptı. Zaman zaman bunları uyardık, görüşlerimizi söyledik. Ama maalesef bir siyasi partinin yönetim kurulu başkanı, hatta il başkanından daha çok siyaset yaparak yönetim sergiledi” dedi.
ÖNERGELERİMİZ DİKKATE ALINMADI
MHP grubunun Meclis’te verdiği önergelerin sürekli olarak reddedildiğini kaydeden MHP İl Başkanı Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Önergelerimiz dikkate alınmadı. Özellikle il genel meclisi üyelerimizin yaptığı çalışmalarda konunun gündeme gelmesi, kayıtlara girmesi, en azından devlet arşivlerinde olması anlamında yoğun uğraşlarla gece gündüz yaptıkları çalışmalar sadece siyasi tavır gösterilerek, reddedilmesi hem oradaki hemşerilerimizin taleplerinin görmezden gelinmesi hem de bir umursamaz tavır içerisinde il genel meclisi üyelerimize değer verilmemesi bizi üzmüştür.
İKTİDAR PARTİSİNİN TARİHTE KENDİSİNE ÖNERGE VERDİĞİ GÖRÜLMEMİŞTİR
İlginç olan yine mecliste, Meclis Başkanlığının gündemi hazırlanırken çok dikkatli çalışmalar yapılmadı. Muhalefet partileri meclislerde çalışırken, genel kuruda önergelerle gündemin düzeltilmesi, ekleme, çıkarma yapılması yönünde çalışma yaparken maalesef Isparta’da iktidar partisi de öyle yapmaya başladı. Onlar da önerge veriyorlar. AKP’li il genel meclis üyeleri de kendilerinden bihaberler. Özel durumlarda olur ama her ay sürekli AKP’li il genel meclisi üyelerinin önerge verdiğini görüyoruz.  Bu yönetmelikte varsa düzeltilmelidir. Ama olduğunu tahmin etmiyorum. İktidar partisinin tarihte kendisine önerge verdiği görülmemiştir. Ama Isparta’da böyle yönetiliyor. Meclis Başkanlığı bir siyasi partinin belirli bir kişisini o görevde siyasal amaçlarla kullandığı bir yer değildir. Bana göre Isparta’nın en önemli organı İl Genel Meclisi Başkanlığıdır.
HERKESİ KUCAKLAYACAK BİRİSİNİ MECLİS BAŞKANI SEÇECEĞİZ
İl genel meclisi grubumuzla kendi içimizde başkanlık seçimini çok yoğun tartışıyoruz. Kısa zaman sonra da bilgi birikimine, güvendiğimiz, Isparta’da bir siyasi gibi değil, Isparta’nın genelini kucaklayabilecek birikime sahip bir il genel meclisi üyemizi başkanlığa aday göstereceğiz. Belki de Isparta, Türkiye’de bir tarih yazacak. Gerçek anlamda meclisi yönetebilecek, siyasi kimliği olmadan herkesi kucaklayacak birisini Meclis Başkanı seçeceğiz. Bu konuda en ufak tereddütlümüz yok. En azından onurlu ve şerefli, haysiyetli ve memleketine hizmet etmeyi kendisine görev edinmiş il genel meclisi üyelerimizin bizim önümüze bir aday konulmadı diye düşünmemeleri için de adayımızı çıkartacağız.  Siyasi parti olarak adayımız bu olsun diye değil ama meclis grubumuz en kısa zaman da grup sözcümüz MHP’nin adayını açıklayacaktır.
SON KARAR MHP GRUBUNDA VE CENGİZ KOCABAŞ’TA
Cengiz Kocabaş ağabeyimizle görüşüldü. Kendisi bir çalışma programı hazırlıyor. Bu konuda son söz MHP Meclis Grubunda ve Cengiz Kocabaş’ta olacak.” 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sessiz adam

30 Mart 2016 Çarşamba 11:49

Osman şanlıyı neden göstermezsiniz aday ey il başkanı? grup başkanı? yoksa osman beyin sizden daha popüler olacağından mı şüpheleniyorsunuz? veya çekiniyorsunuz?

adnan oktar

29 Mart 2016 Salı 14:26

hayırlı olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR