25 Nisan 2024 Perşembe

KOCA REİSİ VEFATININ 7. YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE SAYGIYLA ANIYORUZ

KOCA REİSİ VEFATININ 7. YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE SAYGIYLA ANIYORUZ

Isparta

Türk siyasetine damga vuran isimlerden olan Isparta’nın yetiştirdiği ender değerlerden Sadettin Bilgiç’i vefatının 7. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yıllarca milletvekilliği görevinde bulunan ve bakanlık yapan Koca Reis lakaplı Sadettin Bilgiç’in vefatının ardından 7 yıl geçti. Şimdi onun hizmet bayrağını oğlu TBMM BAŞKANVEKİLİ Süreyya Sadi Bilgiç taşıyor.

Sadettin Bilgiç KİMDİR?

(23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç, Isparta - 20 Nisan 2012,İstanbul), (lakabı: Koca Reis[1]), Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1.(XII) Dönem Isparta, 2.(XIII), 3.(XIV)4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÇAKIR-REİS

20 Nisan 2019 Cumartesi 00:24

KOCA REİS ISPARTA NİN NADIR YETİŞTİRDİĞİ GÜZİDE SİYASETCİLERİNDENDIR.TÜRK SİYASETİN CESUR AZİMLİ İLKELİ VATAN EVLADI. TANIDIK TANIMADIK HERKESE HIZMET ETMEK İÇİN CANLA BAŞLA MÜCADELE EDEN YİĞİT AĞA ADAMDI. ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR