19 Nisan 2024 Cuma

KOCA REİSİ SAYGI VE MİNNETTE ANIYORUZ

KOCA REİSİ SAYGI VE MİNNETTE ANIYORUZ

Isparta

Türk siyasetine damga vuran isimlerden olan Isparta’nın yetiştirdiği ender değerlerden Sadettin Bilgiç’i vefatının 9. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yıllarca milletvekilliği görevinde bulunan ve bakanlık yapan Koca Reis lakaplı Sadettin Bilgiç’in vefatının ardından 9 yıl geçti. Şimdi onun hizmet bayrağını oğlu TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç taşıyor.

Sadettin Bilgiç KİMDİR?

(23 Aralık 1920, Şarkikaraağaç, Isparta - 20 Nisan 2012,İstanbul), (lakabı: Koca Reis[1]), Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Genel Cerrahlık, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 1.(XII) Dönem Isparta, 2.(XIII), 3.(XIV)4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlıkları yaptı. Evli ve 4 çocuk babasıdır. 1950’den 27 Mayıs ihtilaline kadar DP Isparta milletvekilliği yapan ve Yassıada'da idamla yargılanan vekiller arasında yer alan Sait Bilgiç'in kardeşidir. 23, 24,25,26 ve 27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta Milletvekili. 23.Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyeliği, 24. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekilliği ve 26.ve 27. dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı,27.Dönemde halen TBMM Başkanvekilliği görevini yürütmekte olan Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in babasıdır.

BİLGİÇ ANILACAK

Şarkikaraağaç'ta bugün Cuma Namazına müteakip, Merhum Dr. Sadettin Bilgiç ve Merhume İsmet Bilgiç'in vefatlarının yıldönümü münasebeti ile Merkez Camii'de Cuma Namazı öncesi Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacaktır.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR