29 Mart 2024 Cuma

KOCA ÇINAR HAYATINI KAYBETTİ

KOCA ÇINAR HAYATINI KAYBETTİ

Isparta

Gönen Köy Enstitüsü  ilk mezunlarından, Atanın kızı cumhuriyetçi... koca çınar  öğretmen Fatma Zehra Özgen 94 yaşında vefat etti.

Fatma Zehra Özden’in hayatı şöyle anlatılıyor:

“Isparta'nın "Hocanım Teyze"si. Atatürk'ün has evladı. Öğretmen Fatma Zehra Özgen...

Açtı 94 yıllık hayatını...

Altı samanlık, ahır, iki kış odası; üstü sofalı 4 odalı evdeki huzuru aldı koydu yüreğine.

4 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüydü. Neşe içinde geçen çocukluk günlerindeki kahkahaları, köy Enstitüsünden mezuniyetle biten okul yıllarındaki başarıları  koydu üzerine.

Köy okullarında başlayan ve bir türlü emekli hissedemediği meslek hayatındaki emeği ; yetiştirdiği binlerce kır çiçeğinin sevgisiyle harmanlayıp yerleştirdi.

Kucağına aldığı 2 kız 1 erkek çocuğunun ona tattırdığı anneliği; acısıyla tatlısıyla yavaşça aldı, özenle yerleştirdi sırça kökünün en derinine. Yıllar boyu aynı yastığa baş koyduğu eşinden aile olabilmenin saygınlığını, varlıkta yoklukta hayatı paylaşmanın erdemini aldı gururla bıraktı en özel yerine.

Her biri için Koca bir Çınar olup gölgesinde büyüttüğü torunlarından güvenci, kıvancı alıp sakladı yorgun yüreciğine.

Akrabalar, öğrenciler, arkadaşlar, uzaktan yakından O'nu tanıyan herkesten bunca yıldır biriktirdiği takdiri, saygıyı, sevgiyi aldı serdi hayal kırıklıklarının, kalp acılarının üstüne .  Çevresindeki herkesi, her şeyi tek tek düşündü. Veda ederken herkese ve her şeye kederlerini sevinçleriyle harmanladı.  Yorgundu Koca Çınar... Çok yorgun. Belki biraz da buruk. Artık bir kahve içimlik vakti de kalmamıştı. Çocuklarını düşündü. Torunlarını da. Hayatta olan kız kardeşlerini de. Hepsine verebileceği en büyük hazineyi bırakıyordu onlara. Sevgiyle yoğrulmuş onurlu bir yaşam...

Kapattı gönül defterini aldı mavi gözlerinden akan bir damla gözyaşıyla mühürlendi.

kalbine gömdü.

Şükrü'den olma Ayşe'den doğma Fatma Zehra Özgen. Yaş 94. Öğretmen ...

Atatürk' ün has evladı, Isparta' nın Hocanım Teyzesi, ailenin Koca Çınar'ı, halaların en güzeli beyaz kanatlarını açtı, bizleri öksüz bıraktı.

Senin yokluğuna kimse alışamayacak. O mavi gözlerindeki ışık hep kalbimizde yanacak. Hep aramızda, yanıbaşımda olacaksın. Tıpkı yaşarkenki gibi.

Hoşçakal halaların en güzeli... Hoşçakal..”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

03 Ekim 2020 Cumartesi 20:13

yorumuma olumsuzluk bırakan geri zekalı bana degil bari hocamıza saygın olsun ATATÜRK adını duydun gene demi mide fesadı oldun tabi..terbiyesiz...

VATANDAŞIN BİRİ

30 Eylül 2020 Çarşamba 22:23

ne güzel bir yazı .öldü diyebilirmisiniz bu güzel hocanıma onlar CUMHURİYETİNİN EN GÜZEL KADINLARI ONLARI CUMHURİYETİ ATATÜRKÜ EN GÜZEL ANLATAN ÖGRETMENLER ONLAR EN GÜZEL ÖĞRENCİLERİ YETİŞTİRMİŞ ÖĞRETMENLER SEVGİYİ SAYGIYI VATANI TOPRAGI ÇİÇEGİ BÖCEGİ EN GÜZEL ANLATAN ÖĞRETMENLER ONLAR ANDIMIZI İSTİKLAL MARŞIMIZI BAYRAMLARIMIZI EN GÜZEL KUTLAYAN ÖĞRETMENLERDİ ATATÜRKÜN ADINI SİLMEYE KAlKAN MISIRLI DELİSİ GİBİ ADAMLAR YÜZÜNDENDİ TEK HÜZÜNLERİ ÖLMEDİN HOCAM ŞİMDİ DAHA ÇOK YAŞIYORSUN KALPLERDE

İsmail Kuzu

30 Eylül 2020 Çarşamba 19:04

Onlar Ispartanın altın kızlarıydı Mürüvvet MERCIMEK.halam Leman Halam ve Zehra Halan nurlar içinde olun

Adsız

30 Eylül 2020 Çarşamba 17:33

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.Güzel insandı,öğrencilerini çok severdi,hiç incitmezdi.

Özkan32

30 Eylül 2020 Çarşamba 12:37

Hocamı şahsen tanımam ama tanımak isterdim. Köy enstitüsü mezunu olması onun ne değerli ve saygılı olduğunu gösteriyor. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Muallim

30 Eylül 2020 Çarşamba 11:42

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun

Misafir

30 Eylül 2020 Çarşamba 10:57

Zehra teyzem...Hayat ışığımız... Seni tanımak, seninle sohbet edebilmek, sevinmek, üzülmek o kadar değerliydi ki... Duruydun... berrak akan bir su gibiydin... Sakindin öfke nedir bilmezdin. Harf öğretmekten öteydi senin için öğretmenlik hayatı öğrettin sen bizlere. Can acılarımıza, kalp kırıklarımıza boncuk gözlerinle, tatlı sözlerinle merhem oldun... Çok cömerttin... okuyan, ihtiyacı olan tanıdık tanımadık herkese yardım ederdin.. Seni üç beş kelimeyle anlatmak çok zor.. Nurlar içinde yat.

Öğretmen emeği

30 Eylül 2020 Çarşamba 10:40

Allah rahmet eylesin. Haber yazısı muhteşem ve vefalı bir kalple yazılmış. Teşekkürler .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR