26 Nisan 2024 Cuma

KOALİSYON YOK!

Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon hükümeti görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2 buçuk saat süre bir görüşmeden sonra basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon zemini olmadı. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şahittir. 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neler yaşanır takdir edemem. Cumhurbaşkanı ile isitişare edeceğim gerekirse görevi iade edeceğim" diye konuştu.

Isparta

Davutoğlu,  "Herşeyden önce teşekkür ederim. Bahçeli ile gayet samimi, dürüst, açık yürekli birgörüşme gerçekleştirdik. Terör ile mücadele kapsamında geldiğimiz son noktayıpaylaştım. Bahçeli, Ak Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğiniifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim.Olabilecek senaryoları dile getirdi. Bir koalisyon mümkün görünmüyor. Bahçeli,'Ak Parti ile kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görünmüyor.' diyerek birazınlık hükümeti desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini ifade ettiğinisöyledi. Erken seçim kararı için de bir hükümet Melis'e gelirse toplantıyakatılacaklarını ama erken seçime destek vermeyeceklerini ifade etti"açıklamasında bulundu.

"MAALESEF, ÇOK ARZU ETMEMİZE RAĞMEN GEREK CHP'YLEGEREKSE MHP'YLE KOALİSYON ZEMİNİ OLMADI"

Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, gerekCHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon oluşturmanın zemini olmadığı açık bir şekildeortaya çıkmış bulunmaktadır. Bunu ilk fırsat MKYK'da arkadaşlarımla, daha sonraCumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımlarla ilgilibir değerlendirmede bulunacağız" diye konuştu.

"ELİMDEN GELEN BÜTÜN ÇABAYI GÖSTERDİM SAYIN BAHÇELİ VEKILIÇDAROĞLU DA ŞAHİTTİR"

Davutoğlu, "Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli veKılıçdaroğlu da şahittir" dedi.

"23 AĞUSTOS'TAN SONRA ÜLKENİN ERKEN SEÇİME GİTMESİÇERÇEVESİNDE NELER YAŞANIR TAKDİR EDEMEM"

Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir etmesihalinde 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neleryaşanır bunu takdir etmem mümkün değil. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütünyolları denediğimi düşünüyorum" dedi.

"CUMHURBAŞKANI İLE İSİTİŞARE EDECEĞİM GEREKİRSE GÖREVİİADE EDECEĞİM"

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile istişare edeceğimgerekirse görevi iade edeceğim" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ıspartalı

18 Ağustos 2015 Salı 19:11

Kafanıza taş düşse ak parti diceksiniz .okadarda değil.chp mhp adını anmadığım diğer parti sütden çıkmış akkaşık sanki ya hayret . bakın görün artık gerçeği bu olanlar kimin suçu....kim meclise gönderdi pkk yı acaba birdüşünün

ARASLI..

18 Ağustos 2015 Salı 11:59

Sn Bahçeli ,sana diyeyim ki ?? Azınlık hükümetine hayır,koalisyona hayır,seçim hükümetine hayır...HAYIR, HAYIR......Eh önümüzdeki seçimlerde de sana halk ne diyecek,bakıp göreceğiz. Aman 2002 seçimleri gibi baraj altında kalma da..Sırf senin inadın yüzünden seçim hükümeti kurulursa HDP de 4 - 5 Bakanlık alacak.En sonunda inadın yüzünden HDP yi de iktidar ettiriyorsun ya, helal olsun daha diyeyim ki????

yezitler

18 Ağustos 2015 Salı 11:47

Özalın hal müdürü vardı. Yezitin eziki var. Davuloğlu başkasında olan tokmağın ritmiyle hükümet kurmama ve oyalama taktiğini uygulamıştır. Çünkü birileri kendini kurtarmak için hükümetsizliği tercih etmiştir terörüde destek ederek. Şimdi aklınca kendince seçim yaparak kendini kurtaracak hükümet derdindedir. Gelinen noktada tek derdi kendini kurtarmaktır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR