19 Nisan 2024 Cuma

KOALİSYON MESAJLARI!

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Türkiye’nin sıcak gündemi koalisyon çalışmalarını değerlendirdi.

Isparta

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmenhalen daha hükümet kurulamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde en çok oy alanAk Parti lideri Davutoğlu’na hükümeti kurma görevi verdikten sonra diğer 3parti ile görüşmeler başladı. Koalisyona en yakın iki parti olarak görülen MHPve AKP İl Başkanları durum değerlendirmesi yaptı.

MHP 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEKİ AÇIKLAMALARININ ARKASINDADIR

İlk olarak MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Davutoğlu Bahçeligörüşmesini değerlendirerek düşüncelerini açıkladı. Yalçın, ‘’MHP 7 Haziranseçimlerindeki her açıklamasının arkasındadır. Ama her şartta diyaloga dahazırdır. Bu dönemde MHP’ye aziz Türk milleti tek başına iktidar ol dememişmuhalefette ol demiştir. MHP de sandık sonuçlarını okumuş ve kendisine bir dersçıkarmıştır. Biz hiçbir zaman söylediğini inkâr eden ve yarın farklı düşünenbir siyasi parti değiliz. Çok nezaketli bir görüşme oldu. Türk siyasi tarihinebu şekilde önemli bir not düşüldü. Kamuoyuna sanki MHP’ye gidildiği zaman çoksevimsiz bir tablo, bir görüşme olacak gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Amagörüldüğü gibi Sayın Başbakan gayet de memnun şekilde, istediği cevabı alamasabile bekledikleri olmasa bile, umut dolu ve Türkiye adına yarın için çok güzeltemellerin atıldığı çok güzel bir görüşme olarak ifade edildi.

KIRMIZIÇİZGİLERİMİZİ KİMSEYE ÇİĞNETMEYİZ

Türkiye’de CHP-AKP’nin bir hükümet denemesi olacaktır.Temennimiz MHP olarak bu hükümetin kurulmasıdır. Kurulmazsa seçim dahil hertürlü görüşmeye açık olduğunu sayın genel başkanımız ifade etmektedir. Ama MHPterörün bu kadar azdığı dönemde, devletin kolluk kuvvetlerinin etkinliğinintamamen kaybolduğu bir Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde, her şey günlük,gülistanlık gibi bu işin içinde yer almaz. Bu iş normalse bu işi normalgörenlerle iktidar olmaları yönünde sayın genel başkanımız kendilerine birseçenek sunmuştur. İnşallah Türkiye’de hayırlısı ne ise o olsun. MHP, hiçbirşartta bu kırmızıçizgilerini veya yanlış anlaşılmaması için bu ülkeningeleceğini tehdit eden ana hatlarını kimseye çiğnetmeyecek. Bunları yoksaymayacaktır’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN GERİ GİDİŞİNE SEBEP OLACAK BİR ARAYIŞ İÇİNDEDEĞİLİZ

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da ‘’2015seçimlerinde de milletimizin ortaya koymuş olduğu iradeyi iyi okuduk ve buçerçeve içerisinde de gerçekten samimi biçimde meclisteki partilerin tamamıylabu görüşmeleri sürdürüyoruz. Sayın genel başkanımız da başta olmak üzerebunları sık sık kamuoyunun önünde, şeffaf bir biçimde ve Türkiye’nin geriyedoğru gidişine sebep olabilecek bir çerçeve içinde değil, geleceğe doğru eminadımlarla devam eden, birçok yatırımın tamamlanacağı bir sürece odaklanan birkoalisyon arayışı içerisinde. Burada muhalefet partileri değişik vesilelerlegörüşlerini ifade ediyorlar. Kimisi koalisyonda oluruz, olmayız, kimisi dekırmızıçizgimiz var diyor. Bunların hepsi millet iradesinin sandığa nasılyansıdığını okuyamamak anlamına gelir. Öyle zannediyorum ki böyle bir tabloçizen aziz milletimiz bunun sonucunu da çok iyi değerlendirecek. Muhalefetpartilerinin bu tutum ve davranışlarının da eğer tekrar bir seçim söz konusuolursa koalisyon kurulmazsa herhalde bir sonucu olacaktır diye düşünüyorum.

HER AN SEÇİM OLACAK GİBİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Biz her türlü seçeneğe hazırlıklıyız. Bunu ifade etmek bileAK Parti’nin kendi dinamiği içerisinde gereksiz bir şey. Çünkü AK Parti’ninsiyaset felsefesinde her türlü ihtimale 365 gün hazır durmak şeklinde birkültürü oluşmuştur. Bu çerçeve içerisinde baktığımızda zaten biz 7 Haziranertesinde çalışmalara başladık. Koalisyon olsa da bizim her an seçim olacakgibi çalışma performansımız vardır’’ dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

EMEKLİ

23 Temmuz 2015 Perşembe 00:25

görün bakın emekli bakurlu ssk esnaf emeklisı gıne mhp chp diyecek aradakı fark düelmesı lazım esnaf cok madur

YALNIZ KURT

22 Temmuz 2015 Çarşamba 22:50

YORUM YAZMAYA BİLE ZAHMET ETMİYORUM., AMA PIROFİLİNİZİDE VATANDAŞ OLARAK YAZMAM EN DOĞAL HAKKIMDIR .. BİR SEÇİM DAHA OLURSA KATALIM ORANI YÜZDE 60 OLACAK BANKER TAYİP VE ARMATÖR OĞLU BİLOYA HAYIRLI İŞLER DİLER ŞİVAN PERVERLE MEĞRİ HALAYINA DEVAM ETMENİZİ DİLERİM.........

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR