29 Mart 2024 Cuma

Kızıldağ Sağlık Turizminin BAŞKENTİ Olacak

Şarkikaraağaç İlçesi Kızıldağ Milli Parkında 30 yıldır atıl vaziyette bulunan Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak temeli atılan, akabinde ise Üniversite, Hizmet İçi Eğitim Merkezi ve Sporcu Eğitim Merkezi yapılması için girişimler yapılan bina Otel yapılmasına karar verildi.

Isparta

İhaleyi kazanan iş adamı Halil Güzel İlçeye otel kazandırmak için kolları sıvadı. Tadilatı devam eden Otel’in tamamlandığında 75 ile 100Oda, toplam kapasiteyi 300 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca yine Otel’de Düğün Salonu, Kafe, Hamam, Sauna, Restaurant, Türkü Evi, Fitnes,Sinema, Disko, Kongre ve Toplantı Salonları olacağını söyledi.

 

Şarkikaraağaç’ın ve Sağlık Turizminin Başkenti Kızıldağ Milli Parkında bulunan binanın geleceğinin ancak turizm olduğunu ifade eden İşAdamı Güzel, İlçede ve Kızıldağ Milli Parkında yaşanan konaklama sorununa çözüm üretmek için ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.

 

AMAÇ DOĞU’YU-BATI’YA BAĞLAYAN İPEK YOLU'NU CANLANDIRMAK

 

 Kızıldağ Milli Parkını her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiğini belirtenİş Adamı Halil Güzel, ''1984 yılında Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak temeli atılan ve 31 yıldır atıl vaziyette bulunan binayı yap-işlet ve devret usulü ile20 yıllığına kiraladıklarını söyledi. Yaklaşık binaya 3 milyon yatırım yapmayı hedefleyen Güzel, Kızıldağ Milli Parkı dünya da başka şehirlerin arayıp da bulamayacağı türden eserlerdir. Her yıl gelen binlerce ziyaretçilerimiz ilçede kalacak yer sıkıntısı yaşıyorlar. İlçede yaşanan konaklama sıkıntısını çözmek için yapacağımız bu yatırımdan dolayı mutluyum'' dedi.

 

Otelin konaklama sorununa çözümün yanı sıra istihdam sağlamayı da planladıklarını ifade eden Güzel, ''Bu yatırımımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. İşletmemiz ilçedeki konaklama sorununu çözeceği gibi hizmetin konaklama kalitesini de en üst seviyeye çıkaracaktır. İşletmemiz aynızamanda konaklayan yerli ve yabancı turist gruplarına çevredeki doğal ve turistik ilçe ve köylere turlar düzenleyerek o yöredeki değerleri misafirlerimize tanıtacaktır.

 

Burada Şarkikaraağaç’a özgü tarihi ve turistik yerlerimizi tanıtacağız. Mavi Sedir Otel’imizin tadilat işleri tamamladıktan sonra otelimize açılış yapmayı düşünüyoruz.'' Açıklamasını yaptı.

İşadamı Halil Güzel, çalışmalarımız hızla devam ediyor.İnşallah tadilat çalışmalarımızın tamamlandığında Şarkikaraağaç’ımıza, Isparta’mıza ve Ülkemize Sağlık Turizmi ve Milli Parkımıza gelen Yerli ve Yabancı Turistlerimizin Oksijeni bol olduğu için solunum yetmezliği hastaların burada iyileştiği bilinmektedir. İyileşmek için 21 gün kalmanın yeterli olduğu söylenmektedir.

 

Kızıldağ Millî Parkı Mavi Sedir Otelimiz, Isparta merkeze120, Şarkikaraağaç ilçesine ise5 kmuzaklıktadır. Kızıldağ Millî Parkı,öncelikle bir dağdır.Karaçamıyla, sedir ağaçlarıyla, meşe ve ardıç ağaçlarıyla bol oksijenli bir ortam sunan Kızıldağ Milli Parkı, Türkiye'de mavi yapraklı sedir ormanının bulunduğu tek bölgedir.

Şarkikaraağaç Ekspres Gazetesi F.demirtaş 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yezitler

25 Kasım 2015 Çarşamba 15:15

TABİİİİ; Turizm patlamasını görürsünüz. 2016 TC ve Akdeniz bölgesi turizm diye bir konu olmayacak savaş çığlığında Avrupa gelmez. Rus turis bu ülkenin aktrolleri kadar andqaval değil koşarak gelsin. Kısacası ülke bu yıl anasının hörekesini gördü. Bu yıl bol bol tabut kaldırırsınız. intiharlar sayesinde.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR