25 Nisan 2024 Perşembe

KIZILDAĞ'IN ETEKLERİNE TOKİ EVLERİ YAPILACAK

​Isparta’da birçok ilçe ve belde belediyesi TOKİ atağı başlattı. İşte o belediyelerden biri de Şarkikaraağaç’ın Çiçekpınar Beldesi.

Isparta

Çiçekpınar Belediyesi Kızıldağı’ın eteklerinde 74 bin metrekare araziyi konut yapılması için TOKİ’ye devretti. Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Acar, 480 kadar vatandaşın ev sahibi olmak için belediyeye müracaat ettiğini söyledi. Çiçekpınar’ın göç veren değil büyüyen bir belde olduğuna dikkat çeken Acar, “beldede daha önce günlük 4 ton olan süt toplama miktarı 14-15 tonlara çıktı. Tarım arazilerinin %80’inde toplulaştırma çalışmaları tamamlandı” dedi.

Türkiye’de olduğu Isparta’da en büyük sorunlardan biri köyden kente göçün artması, bu nedenle köy ve beldelerin giderek küçülmesi. Fakat göç nedeniyle giderek küçülen yerler olduğu gibi büyümeye başlayan köy ve beldelerde var. Özellikle insanların ekonomik ve sosyal olanaklarını artıran beldelerde tersine göç başlamasa da var olan nüfus eksilmiyor.

ÜÇ BELEDİYE ORTAK ARITMA KURACAK

Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Acar, Şarkikaraağaç, Çiçekpınar ve Çarıksaray belediyeleri olarak ortak arıtma kurma çalışması başlattıklarını söyleyerek, “ortak arıtma tesisi projesi hazırlandı. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. %50 hibe desteği ile yapılacak arıtmanın maliyeti 2 milyon TL’yi buluyor. Atıma tesisinin yapımı ve çalıştırılması için ŞARKAT-Bir adında birliğimizi de kurduk. Böylece Beyşehir gölü kirlilikten kurtulmuş olacak. Projenin onaylanması halinde yapımına hemen başlanması planlanıyor” dedi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI ÇİFTÇİNİN KAZANCINI ARTIRDI

Çiçekpınar Beldesinde tarım arazilerinin %80’inin toplulaştırmasının tamamlandığını bildiren Belediye Başkanı Acar, “arazi toplulaştırması vatandaş açısından çok iyi oldu. Daha önce 7-8 parça halinde ayrı ayrı yerlerde arazisi bulunan vatandaşların arazisi bir noktada toplandı. Böylece vatandaş arazini ekip biçerken maliyetleri ve iş gücü azaldı. Bunun yanında yapacağı yatırım için daha büyük arazi ihtiyacı olan çiftçiler sağda solda arazi aramak zorunda kalmadan kendi arazisi ile işini görebiliyor” diye konuştu.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 3 BİNİ AŞTI

Çiçekpınar’da hayvancılığın günden güne geliştiğini söyleyen Belediye Başkanı  Derviş Acar “ben göreve geldiğim dönemde günlük Çiçekpınar’dan 4 ton civarı süt toplanıyordu. Bugün günlük toplanan süt miktarı 14-15 tonu buluyor. Çiçekpınar’da 3 binin üzerinde büyükbaş hayvan var. Bu insanların ürettiğinin bir göstergesi” ifadelerini kullandı. Seçim döneminde verdikleri sözlerin tamamını yerine getirdiklerini bildiren Acar, “seçim vaatlerimizden sadece kültür merkezi kaldı. Onu da önümüzdeki yıl yapmayı planlıyoruz” dedi.

KIZILDAĞIN ETEĞİNE TOKİ YAPILACAK

Kızıldağ eteklerinde 74 bin metrekare araziyi TOKİ konutları yapılması için verdiklerini belirten Acar, “arazide 3’er katlı TOKİ konutları yapılacak. Belediyemize konut sahibi olmak isteyen 480 kadar vatandaşın müracaatı var. Üst tarafı orman olan çok güzel bir arazi Kızıldağ tesislerine 2 km uzaklıkta, kızıldağın eteklerinde doğa ile iç içe evler yapılacak” şeklinde konuştu.    

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yeter

22 Aralık 2017 Cuma 14:47

Bu ne ya? Kızıldağ milli park değil mi? Gölcük'ü betonlaşmaya açtınız. Trabzon'daki Sera gölünün içine ettiniz. Şimdi de Kızıldağ'a mı göz diktiniz. Gidin ilçe merkezinde yapın TOKİ nizi.

Kelo iso

21 Aralık 2017 Perşembe 22:45

İsa carkacinin canına minnet toki de neymiş? 7 kat li yeni daire yaptı. Sığınma dairesi ile 8. 250 bin tl daire. Satiş bedelleri ne kadar ki. 1 sene geçse de şu isa bi aday olsa. O zaman görüşeceğiz.

TOki honki ponki

21 Aralık 2017 Perşembe 18:54

Nerede nefes alınacak yer varsa toki dikin nefes alınmayacak hale gelindiğinde bu millet sizden hesap soracaktır ...

şarkikaraağaçlı

21 Aralık 2017 Perşembe 16:49

şarkikaraağaca yapılacak değil ya maho ağa ve isa ağa varken çok yazık şu seçimler gelse de şunlar bir gitse be kabak tadı verdiler

Bötlücenin Kemal

21 Aralık 2017 Perşembe 14:52

inşaat ya rasülllah

ali yavuz

21 Aralık 2017 Perşembe 12:50

Bi Kızıldağ kaldı betonlaştırmadığınız oraya sokun kepçeleri,dozerleri ev yapın.. işgüzarlığın adınıda hizmet koyar övünürsünüz siz.

muammer

21 Aralık 2017 Perşembe 12:19

Tebrikler başarılarınızın devamını dileriz, Şarkikaraağaç merkezede toki isteriz...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR