28 Mart 2024 Perşembe

KIZIL ŞAHİNLERİ AN VE AN KAYDETTİ!

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur, Isparta, Antalya Bölge Müdürlüğü ve Üniversite işbirliğinde bilimsel fotokapan çalışmalarının yanı sıra halkı bilgilendirmeye ve doğal hayatın korunmasına yönelik bilinç kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Isparta

Foto kapanla görüntü elde etme yöntemleri de kullanılıyor. Bu Videoda bir çift kızıl şahinin yuva, üreme ve beslenme davranışları görünmektedir. Bu çalışmada kuşların rahatsız olmaması için azami hassasiyet gösterilmiş ve cihazlar yerleştirilerek görüntüler kaydedilmektedir. Doğada herkesin herhangi bir yaban hayvanı yuvası gördüğünde uzak durması,yaklaşmaması, onları rahatsız edebilecek her türlü eylemden sakınması gereklidir.

Kızılşahin, şahin gibi yırtıcı kuş türleri ekosistem için son derece yararlı türlerdir ve çiftçi dostudur. Menülerinin büyük çoğunluğunu tarla fareleri oluştururken, kör fare, yılan, kertenkele vb. türlerler de besinlerini oluşturmaktadır. Her yıl binlerce yırtıcı kuş tüfekle insanlar tarafından öldürülmektedir. İlimizde de çok sayıda buna benzer üzücü olayla karşılaşmaktayız. Bu gibi yırtıcı kuş türlerimizi korumak için azami gayret göstermemiz gerekmektedir.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR