20 Nisan 2024 Cumartesi

KIRKPINAR’IN RÖVANŞI ISPARTA’DA OLACAK

KIRKPINAR’IN RÖVANŞI ISPARTA’DA OLACAK

Isparta

Isparta Belediyesinin 5 Ağustos’ta düzenleyeceği yağlı güreş müsabakaları Kırkpınar’ın rövanşı niteliğini taşıyor.Kırkpınar’da güreş tutan çok sayıda pehlivan Isparta’da olacak. Kırkpınar finalistlerini makamında kabul eden ve ödüllendiren Başkan Günaydın, Isparta’da ki müsabakalarda vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacağını belirtirken,“5 Ağustos’ta burada büyük bir nezaket ve saygı içerisinde kıran kırana bir rövanş olacak” dedi.


Isparta Belediyesinin 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Güreşler öncesinde Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin bu yılki altın kemer sahibi İsmail Balaban ve ikinci olan Orhan Okulu ile Isparta Büyükkabaca’da beden eğitimi öğretmenliğini sürdüren başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, pehlivanlara altın hediye ederken, Devlet Bahçeli Fuar ve Kongre Merkezi önünde yapımına başlanan ve gelecek yılki yağlı güreş müsabakalarına yetiştirilecek olan güreş meydanı ile ilgili bilgiler verdi.


Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve belediye meclisi üyeleri tarafından karşılanan pehlivanlar ve hocaları yapılacak olan yeni güreş alanından ve güreş sporuna olan katkılarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

2017 yılının Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, Isparta’da güreşin canlanması adına Başkan Günaydın’ın çok güzel bir proje hazırladığını söyledi. Balaban, “Ata sporumuza katkı sunmak, daha ileriye taşımak adına ortaya koyduğu katkılarından dolayı belediye başkanımıza bizde çok teşekkür ediyoruz. İnşallah diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum. İnşallah ata sporumuz hak ettiği değere kavuşur diyorum. 5 Ağustos’ta yapılacak olan güreşlerde Isparta halkıyla buluşacağız. Rakiplerimizle de Kırkpınar’ın rövanşı olacak. Seyircilerimizi de güzel müsabakalar bekliyor olacak. Orhan Okulu arkadaşımızla final yaptık. Kemer bana nasip oldu. Kemerim sevenlerime ve Antalya’ya armağan olsun. Altın kemeri kuşanmak hep hayalimdi, bu gerçek oldu. Bundan sonraki hedeflerim arasında da altın kemerin ebedi sahibi olabilmek geliyor. Ben yağlı güreşimize katkı koyan,destekleyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.


Kırkpınar’da finale çıkan ve ikinci olan Orhan Okulu da, “Başkanımıza ata sporumuza verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İki Antalyalı olarak İsmail kardeşimizle final yaptık. Altın kemer ona nasip oldu. Önümüzdeki yıllarda amacım Kırkpınar’da altın kemer almak. Başkanımız da çok güzel bir güreş sahası yapıyor. Türkiye’de olmayan bir güreş sahası olacak” şeklinde konuştu.  

Çok güzel bir organizasyonun öncesinde olduklarını ve 5 Ağustos’ta Isparta’da güzel bir organizasyon düzenleneceğini söyleyen 2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil de, “Ben Senirkent Büyükkabaca’da beden eğitimi öğretmeniyim. 6 yılı doldurdum, 7. yılıma gidiyorum. Aksu Karaözlü olarak da Isparta ve Antalya’nın tam orta noktasındayım. Yarı Ispartalı yarı Antalyalı gibiyim.Buradaki bana gösterilen değerden dolayı çok memnunum. Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Burada güzel bir oluşum var. Isparta gelecek yıllarda kendisinden çok güzel bir şekilde söz ettireceğini düşünüyorum. Başkanımız gerek tesisleşme, gerek kulüp ve sporculara yatırım anlamında ciddi değerler veriyor. Uzun yıllar sonra da bunun karşılığını hep beraber göreceğiz diye düşünüyorum. 5 Ağustos Cumartesi günü ev sahibi olarak kendimi görüyorum. İnşallah kendi evimizde başpehlivan olarak bunu kendime, öğrencilerime hediye etmek istiyorum. Isparta, Antalya, Burdur’u yağlı pehlivan güreşlerimize bekliyorum”görüşlerinde bulundu.


Güzel bir gün yaşadıklarını, 5 Ağustos’taki yapılacak olan yağlı güreşlerin başlangıcını yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün önemli misafirlerimiz var” dedi. Günaydın, “Güreşimiz heyecanlı ve çekişmeli olacak. Kısa süre önce düzenlenen Kırkpınar baş pehlivanlarımız burada olacak. Baş pehlivanımız ‘burada bir rövanş olacak’ dedi. Bu cümle güzel bir olay. 5 Ağustos’ta burada büyük bir nezaket içerisinde ve saygı içerisinde kıran kırana bir rövanş olacak. Bunu hissediyorum. Türk Milletinin en önemli yağlı pehlivan güreşlerinden birisi olacak. Güreşi ve milletimizin özünü seven ve sayan bir kişi olarak bu güreşimizi tertipliyoruz. Bundan sonra da güreş sevgisini,gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Şimdiden pehlivanlarımızı da şimdiden davet ediyoruz. Yeni sahamızda çok güzel saygın, Türk Milletine layık bir sosyal güreş tesisi yapıyoruz. Önümüzdeki sene bu etkinliğimizi orada yapacağız. Güreşçilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocalarımıza da ülkemize böyle güzel başpehlivanlar kazandırdıkları için yine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu güreşçilerimizin hepsi Isparta’da olacak, bu rövanş büyük rövanş. Bu güreş müsabakalarının Isparta’mıza, Türk Milletine gelecek tarihine de hayırlı olsun”dedi.

Bu tip yağlı güreşlerin girişlerinin ücretli olduğunu ancak Isparta Belediyesi olarak düzenlenecek olan yağlı güreş müsabakalarından giriş ücreti alınmayacağını kaydeden Günaydın, “Tüm halkımızı şimdiden bu müsabakalara davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.   

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yusuf

27 Temmuz 2017 Perşembe 15:58

Ziya dayı da güreşecek mi, onu da salalım meydana hepsi birbirinden merdane :D :D

olmuş

27 Temmuz 2017 Perşembe 10:48

hani gökkubbe nin altındaki geniş arazide yapılacaktı bu program ?

Ali

27 Temmuz 2017 Perşembe 10:43

Tribün olmayışı büyük sıkıntı. Güreşler, Savdaki atletizm için yapılan stadda yapılsaydı daha güzel olurdu Başkanım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR