25 Nisan 2024 Perşembe

KESİKBAŞ DAVASINDA ŞOK GELİŞME!

Nurettin Arıkan - DHA- YALVAÇ -Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i öldürme suçundan yargılanan Nevin Yıldırım'ın iddia edildiği gibi tecavüze uğramadığını belirten savcı Osman Çabuk, ikili arasında 3 yıl süren gönül ilişkisi olduğunu kaydetti. Nevin Yıldırım ise "Ben namusumu temizledim" dedi.

Isparta

Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde 29 Ağustos 2012'de,kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki NurettinGider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan 30yaşındaki Nevin Yıldırım'ın 'canavarca hisle adam öldürme' suçundanyargılandığı davanın 13'üncü duruşması, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.Duruşmaya tutuklu sanık Nevin Yıldırım, babası Zekeriya Yıldırım, NurettinGider'in annesi Zeynep Gider ile eşi Kezban Gider ve tarafların avukatlarıkatıldı.

SAVCI MÜTALAASINI SUNDU

Mahkeme heyetine mütalaasını sunan savcı Osman Çabuk, sanıkNevin Yıldırım'ın iddia ettiği gibi tecavüz olayı olmadığını söyledi. Gerekmaddi deliller, gerek tanıkların beyanından ikili arasında 3 yıl süren gönülilişkisi bulunduğunu, Nevin Yıldırım'ın cinayeti tasarlayarak, canavarca hisleişlediğini savunan savcı Osman Çabuk, Gider'in cep telefonunda Yıldırım'ıngülerken çekilmiş fotoğrafı bulunduğunu da kaydetti. Savcı Çabuk, NevinYıldırım hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep etti.

KEŞİFTEN VAZGEÇİLMESİNİ TALEP ETTİ

Başka bir ilde görevli olması dolayısıyla davanın bir öncekiduruşmasına katılamayan savcı Osman Çabuk, yerine görevlendirilen savcınınyeniden keşif yapılması yönündeki talebinden de vazgeçildiğini söyledi. Davanınhazırlık soruşturmasını da yürüten savcı Çabuk, hazırlık safhasında yeterlişekilde keşif yapıldığı ve suç aleti bıçakla bir insanın başının gövdesindenayrılabileceğinin gözle görülebileceğini, bu nedenle savcılığın bu talebindenvazgeçtiğini belirtti.

'NAMUSUMU TEMİZLEDİM'

Savcının mütalaasına karşılık mahkeme başkanının söz verdiğiNevin Yıldırım, "Ben namusumu temizledim. Ne gönüllü ilişkim vardı ne de ofotoğrafları gülerek ve poz vererek çektirdim. Tanıkların hepsi de onlarınyakınıydı. Para verdiler, konuşturdular" dedi.

'ADALET İSTİYORUM'

Savcının mütalaasını okuduğu sırada sürekli gözyaşı dökenNurettin Gider'in annesi Zeynep Gider ise mütalaa hakkında söz verilince,"Adalet yerini bulsun başka bir şey istemiyorum" dedi. NurettinGider'in eşi Kezban Gider de "Avukatım beyanda bulunacak" diyerekkonuşmadı.

'ADLİ YARGILAMAYA ZARAR VERİYOR'

Davacı vekili avukat Dudu Kılıç, mütalaa hakkında ayrıntılıbeyanda bulunmak için süre istedi. Müdafi avukatı Hüseyin Aksoy ise bir öncekicelsede sanığın yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevkini istediklerini, ancak mahkemeheyeti bu talebi reddederken, savcılığın keşif talebinin heyet değişikliğinedeniyle bir sonraki celseye bırakılmasının adil yargılamaya zarar verdiğinisavundu. Avukat Aksoy, Nevin Yıldırım'ın yeniden Adli Tıp Kurumu'na sevkedilerek akli dengesine ilişkin ayrıntılı rapor alınması yönündeki talepleriniyinelediklerini belirtti.

 

Mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra olaylailgili yeniden keşif yapılmasına yer olmadığına, Nevin Yıldırım'ın yeniden AdliTıp Kurumu'na gönderilmesine gerek duyulmadığına karar vererek, duruşmayı 25Mart tarihine erteledi. Sürenin uzun olması ve sanığın tutuklu olması nedeniylemahkeme, 9 Şubat tarihinde dosyayı gözden geçirme kararı aldı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR