19 Nisan 2024 Cuma

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ ASLAN GRUP

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ ASLAN GRUP

Isparta

Isparta’nın göz dolduran firmalarından Aslan Grup kentseldönüşümde yaptığı etkinlikler ve çalışmalarla kendisini fark ettiriyor.Kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen firma kurduğu profesyonel ekibiyle deçözüm ortağınız oluyor. Isparta’da “Kentsel Dönüşüm” çalışmalarınınbaşlamasıyla birlikte, bir ilke imza atarak konu ile ilgili seminer düzenleyenAslan Grup, Ispartalı’lara ve inşaat sektörüne bilgiler aktardı. Sektörününöncü firmalarından olan ve kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen Aslan Grup,bünyesinde oluşturduğu ekip ve ekipmanla hizmetlerini sürdürüyor. Henüz kentseldönüşümün Ispartalılar tarafından tam olarak idrak edilemediğinin altını çizenAslan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Arslan, konuyu yeniden özetledi vekedilerine gelebilecek her türlü yardım talebine de cevap verebileceklerinisöyledi. 

Aslan yaptığı açıklamada şunlar değindi, “ Isparta da gereksayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Çevre İl Müdürlülüğümüz , Yapı DenetinKuruluşlarının da katkıları ile Isparta da duyarlılık hızlaca artmaktadır.  Dönüşüm, doğal süreçler içerisinde, zorlamaolmadan, kendi dinamikleri dâhilinde mevcut durumdan bir başka duruma geçişiifade eder. Bu açıdan bakıldığında gerekli koşulların etkin olduğu bölgelerde kentseldönüşüm kaçınılmazdır. Kentsel dönüşüm sürecini başlatan merci sıklıkla yerelyönetimlerdir. Yerel yönetimlerin resmi başvuruları ile yapılan incelemelersonrasında Toplu Konut İdaresi’nce uygun görülen alanlarda yerel yönetimlerleön protokol imzalanmasıyla kentsel dönüşüm süreci başlatılmış olur.

Yerel yönetimler proje alanına ait harita, plan, jeolojiketüt gibi teknik verilerin sağlanmasını koordine etmekle yükümlüdür. Haksahipleri ile görüşmeler, taşınmazların değer tespiti, avan vaziyet planı veimar planı taslaklarının hazırlanması bu süreçte yerine getirilmesi gerekenaşamalardır.

Ön protokol sonrasında tamamlanan çalışmalar ışığındaprojenin fizibilite analizi yapılır; piyasa şartları, değerleme veprojelendirme detayı ile birleşerek uygun görüldüğü takdirde ana protokolimzalanır. Ana protokolün imzalanması sonrasında hak sahipleriyle uzlaşmanınesas olduğu muvafakat görüşmeleri yerel yönetimlerce sürdürülür. Uzlaşmanınsağlanmasıyla kentsel dönüşüm alanının tasfiyesi ve mülkiyet devriyle yeniyaşam alanlarının üretilmeye başlaması hayata geçmiş olur” dedi.

 

 

12 ADIM KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE YAPILACAKLAR;

1)            Depremrisk raporu için gerekli başvuru evrakları Belediye’den temin edilir.

2)            Depremrisk raporu için Bakanlık Lisanslı kuruluşu (ASLAN KENTSEL DÖNÜŞÜMYAPI-ÇEVRE-İŞ GÜVENLİĞİ LABORATUVARI)’na başvurulur.

3)            Bakanlıklisanslı kuruluşu Deprem risk raporunu hazırlar.

4)            Depremrisk raporu onay için İl Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm müdürlüğüne sunulur.

5)            Depremrisk raporu onayı ile Bakanlık Taşıyıcı Risklidir şerhi düşer.

6)            Katmalikleri 2/3 çoğunluk ile Bina Ortak Karar Protokolünü imzalarlar.

7)            BinaOrtak Karar Protokolü İl Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne sunulur.Anlaşmayan 1/3 kat malik mülklerinin Gayrimenkul değer tespiti ile satış yadakamulaştırılması yapılır.

8)            Yenibinanız için Belediye Projeleri hazırlanır ve Belediyeden inşaat ruhsatıalınır.

9)            Bakanlıkile antlaşmalı bankalara kentsel dönüşüm kredisi için başvuru yapılır.

10)         Kentseldönüşüm kira yardımı için İl Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruyapılır.

11)         Şeçtiğinizmüteahhit yeni binanın inşaatına başlar.

12)         Yapımıtamamlanan binanız için Belediyeden İSKAN alınır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR