24 Mayıs 2024 Cuma

Sosyal medyada tuzağa düştü: 1.8 Milyon lira dolandırıldı

Sosyal medyada tuzağa düştü: 1.8 Milyon lira dolandırıldı

Isparta

ISPARTA merkezli 4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı. 
Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan bir vatandaş, sosyal medya platformunda yatırım reklamı gördüğünü, reklamda yazan telefon numarası ile irtibata geçmesi sonrasında internet sitesi üzerinden yatırım yaparak kazanç elde edeceği vaat edilmesi üzerine parça parça yaklaşık 1,8 Milyon TL gönderdiğini, sonrasında dolandırıldığını belirterek, şikayetçi oldu.
Çalışma başlatan ekipler, şirket sahipleri ile şirket açtıran şahıslar, hat sahipleri ve aracılık eden şüphelileri tespit etti. Geçen 08 Mayıs günü Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul, Edirne ve Kayseri illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 10 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 6’sı tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartı ile 2’si ise Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı. 
Vatandaşlarımızın Resmi Kaynaklar dışında herhangi bir şahıs veya Sosyal Medya hesaplarına itibar etmemesi önemle rica olunur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:23

Para hırsı olan kişiler, oltaya düşüyor. Elleme iyi olmuş

21 Lİ

13 Mayıs 2024 Pazartesi 15:13

inanmıyorum.ISPARTA UYANIKTIR. BU İŞİN İÇİNDE 1 İŞ VARDIR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR