29 Mart 2024 Cuma

KENDİLERİNİ 'BAŞKOMİSER İSKENDER' DİYE TANITARAK DOLANDIRDILAR

KENDİLERİNİ 'BAŞKOMİSER İSKENDER' DİYE TANITARAK DOLANDIRDILAR

Isparta

ISPARTA'da telefonla aradıkları kişiyi, kendilerini 'başkomiser' olarak tanıtıp, hesapından terör örgütlerine para aktarıldığı bahanesiyle 70 bin liralık ziynet eşyasını dolandıran şüphelilerden İ.H.Ö. polisin takibi sonucu yakalandı.

Anadolu Mahallesi'nde oturan A.N.Ç.'yi 7 Kasım günü telefonla arayarak kendini 'Başkomiser İskender' olarak tanıtan kişi, hesabından FETÖ/PDY ve PKK'ya para aktarıldığını söyledi. Bunu düzeltebileceğini söyleyip, para isteyen şüphelilere inanan A.N.Ç., 70 bin TL değerindeki ziynet eşyasını evine gelen ve kurye olduğunu belirten İ.H.Ö.'ye teslim etti.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.N.Ç. polis merkezine giderek şikayette bulundu. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Ziynet eşyalarını teslim alan İ.H.Ö. yakalandı. İ.H.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ziynet eşyaları bulunamazken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Rabbim şerlerinden emin eylesin. Âmin

18 Kasım 2018 Pazar 20:25

Özellikle yaşlı anne babalar, çocuklarınızı arayıp haber verin hemen! Onlarda hemen polisi arasınlar! Ben şehir dışında yaşayan ve her gün annemi arayan bir evladım Elhamdülilleh! Annem böyle birilerinin aradığını söyledi, ben şehir dışından hemen Isparta il emniyet müdürünü aradım, hemen ilgilendi emniyet yetkililerimiz Allah razıy olsun, aynı hafta başka birini dolandırırken yakalandı pislik dolandırıcılar! Konu komşumuzu sürekli uyaralım bu sahtekarlara karşı! Rabbim şerlerinden emin eylesin.

İsmail

18 Kasım 2018 Pazar 15:21

Bu tarz dolandırıcılık bş ara banada bulaştı hatta isim olarakta aynı ismi kullandı adamı bankaya gidiyorum diye oyaladım telefonu kapattırmadım sanayi karakoluna gittim polis memuruna verdim telefonu polisin dediği adama senin ananı avradını....Kerim o....cocugu diyip kapattı bunu bende yapabilirdim

ŞAMİL BASAYEV

18 Kasım 2018 Pazar 15:11

YA KARDEŞİM BASBAS BAĞIRIYORLAR POLİS TSK PARA İSTEMEZ DİYE HABERLERE ÇIKIYOR AZ AKILLI OLUN YA

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR