25 Nisan 2024 Perşembe

KEÇİBORLU’DA TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

KEÇİBORLU’DA TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Isparta

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kura çekilişleri başlıyor. Daha önce 6 Mart 2019 tarihinde başvuruların yapıldığı 50 bin yeni sosyal konut projesinin kura çekilişleri yapılacak.

500 binden fazla başvurunun yapıldığı çekilişlerde 6 bin 300 ev İstanbul’da verilecek. TOKİ ülkemizde ev alamayan birçok vatandaşa uygun fiyatlarda ev vermektedir. Son yapılan 50 bin sosyal konutla alakalı kura çekimleri yapılacak. Tabi bütün başvuranlar çekilişin nerede ve ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda yapılarak sahiplerine verilmesi planlanıyor.

TOKİ KURASI NE ZAMAN?

TOKİ tarafında yapılacak olan "Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda yapılmaktadır. Kura çekilişinde bankanın ve ilgili kurumların temsilcileri bulunmaktadır. Kura çekilecek illeri tek tek sizler için araştırdık ve haberimizde paylaştık.

TOKİ KURA SONUCU SORGULAMA TOKİ

başvurularından belirli bir ücret alınır. Kura sonucu size ev çıkmadıysa başvuruda vermiş olduğunuz parayı sonrasında geri alabilirsiniz. Paralar Halkbank’a yatırılacak. Eğer ev çıkarsa yine Halkbank tarafından belirlenen günlerde Gayrımenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaksınız. Sözleşme imzalamanın da bazı şartları vardır. Bu şartlar; İl/ilçe Nüfus Müdürlüğü'nden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge, Hane halkının gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvurma şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ YAPILACAK İLLER VE TARİHİ

Isparta Keçiborlu'da kuralar 31 Mayıs 2019'da kuralar çekilecek.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için başvurular 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular 4 ayrı kategoride yapılmaktadır. Bunlar; TOKİ tarafından hayata geçirilecek projede başvurular 4 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında en az %40 Engelli Vatandaşlar 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Emekli vatandaşların 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabileceği projede diğer başvurular ise 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.

TOKİ BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK? TOKİ

50 bin konut projesine başvuru yapmak isteyenler Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin yetkili şubelerinden yapılmaktadır. TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? TOKİ başvurusu yapabilmek için bazı şartlar vardır. Ev sahibi olmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır; Türk vatandaşı olmak ve il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmek, 2+1 konutlar için 25 yaşını, 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak. 2+1 konutlar için en fazla hane halkı gelirin 4 bin 500 lirayı geçmemesi (İstanbul 4.800 TL)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tek

16 Nisan 2019 Salı 20:53

Bu proje sozde 2 sene once olacakti yeniden secim vaadi yaptilar bi 5 sene daha gider artik

DEMEDİ DEME İBRAHİM

15 Nisan 2019 Pazartesi 08:43

hani ısparta nerde ya yoksam yinemi kandırıldı ısparta halkı acaba ???

Toki

14 Nisan 2019 Pazar 20:34

Darısı ıspartamızın başına.

Hepsi Umut Sömürgesi

14 Nisan 2019 Pazar 13:04

Hepsi Fasa Fiso Devleti 5 Kuruşa Muhtaç Etmişler Çaresiz ve Ev İhtiyacı Olan İnsanların Cebinde ki, Parayı Toplayıp Taze Kan Bulup Günü Kurtarmak İçin, Umut İçin'de ki Olan Vatantaşların'da Hem Parasını Alıp Hem'de Yorgun'u Yokuşa Sürüyürlar. (Toki) Pekmez Öde Öde Bitmez.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR