28 Mart 2024 Perşembe

Kazada Dikkat Çeken Detay

Kazada Dikkat Çeken Detay

Isparta

Isparta'da 18 tarım işçisinin öldüğü cinayet gibi trafikkazasında midibüsün kirli olan arka camındaki "Metin kaç polis"yazısı dikkat çekti.

Isparta'nın Gelendost ilçesine elma toplamaya 18 mevsimlik işçinin hayatını kaybettiği, aralarında çocuklarındabulunduğu 27'inin de yaralandığı kazanın ardından, yeni ayrıntılar ve yüreklerisızlatan hikayeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

 HER YOLU DENEMİŞLER

 Kazada ölenler arasında olan ve "dayıbaşı" olduğuöğrenilen araç sürücüsü Metin Arslanalp'in kullandığı midibüsün kirli olan arkacamınının üzerine dehşete düşüren bir yazının yazıldığı ortaya çıktı. Aracınarka camındaki kirli yüzeyin üzerine "Metin kaç polis" şeklindeyazıldığı öğrenildi. Bölgedeki elma bahçelerinde çalışmak için mevsimlik tarımişçisi bulan dayıbaşıların sürekli olarak araçlarına istihap haddinden fazlakişiyi bindirdikleri ve olası kontrollerden kaçmak için her yolu denediklerikaydedildi.

 KAZA 'GELİYORUM' DEMİŞ

 Dayıbaşıların ayrıca, daha küçük araçlarla yolcularıtopladıkları, kontrol noktalarını geçince ise yolda daha büyük araçlaranaklettikleri belirtildi. Midibüse "şaka" amaçlı yazıldığıdeğerlendirilen yazı, 18  kişiye mezarolan, 27 kişinin de yaralandığı kazanın "geliyorum" dediğini gözlerönüne serdi.

 "BEN SAĞLAM OLSAM BEN DE GİDERDİM"

 Kazada gelini Reyhan ile torunu Havva Caran'ı kaybeden, eşiElif ile diğer torunu Rabia Caran da yaralananan 67 yaşındaki Osman Caran ise"Ben sağlam olsam ben de giderdim. Gelir durumumuz kötü. Önümüz kış. Odun,kömür alınacak, elde para, pul yok. Garibanlık çok zor iş. Çalışmayamecburuz" dedi.

 "FREN PATLADI TUTUNUN"

 Kazada yaralanan Mehmet Akkuş, sürücünün aracın freniniSabah yaptırdığını söylediğini, ancak bunun doğru olmadığını kazadagördüklerini anlattı. Yokuş aşağı inerken frenin hiç tutmadığını, aracın yanyattığını belirten Akkuş, kaza anında sürücünün "fren patladı,tutunun" diye bağırdığını söyledi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR