26 Nisan 2024 Cuma

KAYMAKKAPI MEYDANI’NA CAN VERECEK BİR PROJE

KAYMAKKAPI MEYDANI’NA CAN VERECEK BİR PROJE

Isparta

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, riskli biryatırıma girerek işletme hakkını aldıkları Otel Isparta’da çalışmalarabaşladıklarını ve 5 ay gibi bir sürede bitireceklerini bildirdi. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, işletme hakkınıaldıkları Otel Isparta’yla ilgili detaylı bilgi verdi. Bu arada özellikleesnafın merak ettiği sorulara da yanıt veren Şenol, yeni yapıyı 5 ay gibi kısabir sürede tamamlamak istediklerini duyurdu.

 

İLK OLARAK 1 MİLYON TL ÖDENDİ

 

10 yıllığına kiraladıkları Otel Isparta’da ilk masraf olarakceplerinden kira ve diğer giderler dahil yaklaşık 1 milyon TL çıktığını anlatanŞenol,  şunları söyledi: “Bu büyük veriskli bir yatırım. Bunun karşılığını almak zorundasınız. Biz halka açık birşirketi yönetiyoruz. Şirketimizin zarar etmesini istemeyiz. O yüzden ilk önceiş görüşmelerimizi tamamladık. Bunlar uzun yıllardır bilitek çalıştığımızfirmalar. Siz varsanız biz de varız dediler.

 

KAYMAKKAPI MEYDANININ PARLAYAN YILDIZI OLACAK

 

Şuanda Alışveriş Merkezi ile ilgili düzenlemeleri yapıyoruz.Müdür odaları vs küçük odaların duvarları vardı onları alıyoruz. Tadilatprojesini tamamlamak üzereyiz. Onu belediyeye sunacağız. 5 aylık bir sürecimizvar. Bu sürede tadilatın tamamlanması gerekiyor. 5 ayda açarsak kira kaybımızolmayacak. İnşallah Nisan veya Mayıs gibi açılışını tahmin ediyoruz. Yeniışıklandırma sistemleri, reklam yerlerinde ışıklı reklamlar gibi şeyler olacak.Kaymakkapı Meydanı’nda parlayan bir yıldız şeklinde Isparta Oteli’ni hepbirlikte müşahede edeceğiz.

 

FİRMALAR HAZIR

 

Buraya yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını ifadeeden Şenol, “AVM bölümünde bazı firmalarla görüştük. Onlar altyapı yatırımlarıyapacaklar. Bizle birlikte çalışacaklar. Hem bodrum katı hem üst katı birbirinebağlayacak şekilde 4 tane yürüyen merdivenler kurulacak. Sadece yürüyenmerdiven yatırımı 400 bin dolarlık bir yatırım. Bunları karşılıklı görüşerekfinanse edeceğiz. Belki yatırımların tamamını onlar yapacak. Ama biz de yapsakonlar da yapsa yaklaşık 5 milyon TL gibi bir yatırım görünüyor. IspartaBelediyesi’nin mülkünü hareketli hale getireceğiz. Bizim için önemli olan bu”diye konuştu.

 

ÇARŞIDAKİ ESNAFLARI ETKİLER Mİ?

 

Öte yandan böyle bir yapının kent meydanındaoluşturulmasıyla birlikte esnafın zarar görüp görmeyeceği sorusuna da açıklıkgetiren Şenol, “Biz market bölümünü kurarken Isparta’da 516 tane bakkal vardı.Bakımlı, bakımsız, derme çatma olan yerler vardı. Geldiğimiz noktada 100’eyakın zincir var. Bunların haricinde yerel marketlerinde büyüdüğünü görüyoruz.Bakkalların da daha modern hale geldiğini görüyoruz. Bu tatlı rekabetingetirdiği modernleşmedir. Eskiden börtü böceğin olduğu ortamdan alışveriş yapanIspartalı bugün tertemiz rafların, dolapların içinden alışveriş yapar halegelmiştir. Kaygılanmaya ve kuşkulanmaya hiç gerek yok.

 

ESNAFIMIZ DA CESARET ÖRNEĞİ GÖSTERSİN BU YAPIYA DAHİL OLSUN

 

AVM’yi kurarken de biz Isparta esnafına şunu dedik;Markaları da siz franchising usulüyle buraya getirin koyun. AVM’mizinbirçokları Ispartalılardan oluşmaktadır. Hatta ana bayilikleri aldıklar. Nasılbir cesaret kuruyor da bu işletmeleri kuruyorsak onlar da cesaret gösterip buişletmelerin içinde yer aldıklarında hem Isparta’yı güzelleştirmiş hem dehalkımıza hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ALİ DÖĞRUSÖZ

11 Kasım 2014 Salı 11:40

ITKM' yi bitirmeyerek, bir yok uğruna KADIAHMETOĞLU ile inatlaşarak acaba daha kimleri zengin edeceksin

akıl tutulması

11 Kasım 2014 Salı 02:17

İYAŞ AVM de aylık 10.000 tl ye kiraya verdiğiniz işletmeler sadece sana çalışıyor bahattın.düşünün 10.000 tl kıra ödeyen esnaf,fiyatlara önce %100 bindiriyor sonra %50 indirim yapıp satmak zorunda kalıyor.aynı malı çarşıda bir esnaftan almaya kalktığınız zaman çok daha ucuza alabılıyorsunuz.denemsi sorması bedava...sadece bir furyadır gidiyor...bu tür işletmelere 5 verıyorum.5 yıl sonra iyaş avm yi hastane yada olkul olarak görürüz.

Siz de bi esnaf olun

10 Kasım 2014 Pazartesi 19:04

750.000 Tl ye Lc Waikikiye 3 kat , 400.000 TL ye Starbucks a giriş kat kiraya vererek Isparta lıya yatırımcı veya İşbilen olarak lanse edilmenize hayranım. Hadi yüreğiniz yetiyorsa kendiniz bi işyeri açında ne kadar Ispartalısınız ne kadar işverensiniz görelim sizleri? Biz Iyaşı et entegrede Şarkikaraağaçta Dinar Antalya da Hatta hızırbey mahaalesinde bile bi gördük bidaha göremedik. Bırakın Ispartalıya nağme yapmayı birakın gidin o koltukları sizden daha iyi yapacak yüzlerce delikanlı var.

Sosyal Demokrat

10 Kasım 2014 Pazartesi 16:28

Şu kapitalizm kültürünü Ispartanın ciğerlerine kadar yerleştirdiniz. Esnafın dükkanlarını yıkıp şehir dışına atan bir belediyecilik kültürünün hakim olduğu bir şehirde bu tarz AVM'lerin boy göstermesine şaşırmayın ey dostlar. Teoride AVM'lerin şehir merkezine uzak alanlara yapılanması gerekir. Ama patronlar, bizi yönetenlerin karınlarını iyi doyuruyor bu kuralın üstü çiziliyor. Bravo ISPARTA BELEDİYESİ, BRAVO cesaret temsilcimiz kapitalist IYAŞ.

cesaret

10 Kasım 2014 Pazartesi 13:51

iyaş avm de 100m2 dükkana senelik 100,000 den aşağı kira almayan iyaş yönetimi, bakalım otelde kimlerin canını yakacak. sizler cesaret timsalisiniz, biz esnafız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR