28 Mart 2024 Perşembe

KAYIP OLAN ZEHRA VE KORHAN İLE İLGİLİ KORKUNÇ İDDİA

KAYIP OLAN ZEHRA VE KORHAN İLE İLGİLİ KORKUNÇ İDDİA

Isparta

Isparta'da 2 yıl önce bir erkek arkadaşıyla ortadan kaybolan Zehra Çaycı'nın (23) annesi Keziban Çaycı ve bir yakını, genç kadının olayla ilgili tutuklu bulunan 'Besici Ali' lakaplı şüpheli tarafından öldürüldükten sonra kıyma makinesiyle ortadan kaldırıldığını öne sürdü. Çaycı'nın yakını kadın, "Uzun süre besici Ali'nin evinde kıyma makineleri çalışmış" dedi.

Isparta'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Isparta Kadın Meclisleri tarafından Kaymakkapı Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Eyleme, Isparta Kadın Meclisleri üyesi çok sayıda kadın ve vatandaşlar katıldı.

'EVİNDE KIYMA MAKİNELERİ ÇALIŞMIŞ'

Eylemde, 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kaybolan Zehra Çaycı'nın annesi Keziban Çaycı ile bir kadın yakını da yer aldı. Gazetecilere açıklama yapan ismini açıklamayan kadın, Zehra Çaycı'nın 2 çocuğunu bırakıp, ortadan kaybolduğunu söyledi. Zehra Çaycı'nın olayla ilgili tutuklanan besici Ali tarafından öldürüldüğünü ve kıyma makinesiyle ortadan kaldırıldığını öne süren kadın iddialarını şöyle sürdürdü:

"Komşuların dediği şey, uzun süre besici Ali'nin evinde kıyma makineleri çalışmış. Kasap kendisi, etlerle çok içli dışlı, ne yapacağını çok iyi biliyor çünkü ve bulunamıyor."

'CESET ORTADA OLMAYINCA, İNSANLAR SALIVERİLİYOR'

Zehra Çaycı'nın kimin yanındayken ve nasıl kaybolduğunu bilen olmadığını kaydeden yakını, "Kaybolan o kadar kişi var ama yoklar. Bir yerlere gömülüyorlar ya da bir şekilde ortadan kaldırılıyorlar. 'Bunu yapanlar budur' diyorsun. Kanıt olan ceset ortada olmayınca, bir süre sonra insanlar salıveriliyor. Bunu istemiyoruz. Zehra'nın annesi her gün torunlarına ne cevap vereceğini düşünüyor" dedi.

'NE ÖLÜSÜ NE DE DİRİSİ, HİÇBİR ŞEYİ YOK'

Anne Keziban Çaycı da çocuğunun ölü ya da diri bulunmasını ve adaletin yerine getirilmesini istedi. Keziban Çaycı, "Çocuğumun yerinin söylenmesini istiyorum. Yerini göstersinler. Ölüyse ölü, diriyse dirisini istiyorum. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere herkesten yardım istiyorum. Cumhurbaşkanımız sesimi duysun. Adalet Bakanımız ve bakanlarımız sesimi duysun. Ne ölüsü ne de dirisi, hiçbir şeyi yok. Bize 'Arayıp bulun' diyorlar. Kızımın öldürüldüğünü düşünüyorum. Çünkü o bir anne. Benim çocuğum bu kadar uzun süre hiçbir yere gitmez" diye konuştu.

'YÜZLERCE KADIN HALA HAYATTA OLABİLİRDİ'

Eylem kapsamında Isparta Kadın Meclisleri adına Fadime Akşahin de basına açıklama yaptı. Fadime Akşahin, "Güleda Cankel, Emine Bulut, Şule Çet, Ecem Balcı, Helin Palandöken, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Ayşe Paşalı bu ülkede öldürülen yüzlerce kadından birkaçı. Bu ülkede 440 kadın, 2019'da da bugüne kadar 423 kadın öldürüldü. Tam 423 kadın bu hayattan koparıldı. Bu arkadaşlarımız bir felaket, bir doğal afet ve felaket sonucu ölmedi. İstanbul Sözleşmesi ve kadınların şifresi olan 6284 sayılı Koruma Kanunu etkin bir şekilde uygulansaydı yüzlerce kadın hala hayatta olabilirdi. Kadınların yaşaması için önleyici ve koruyucu tedbirleri hayata geçirmek, kadınları güçlendirici politikalar geliştirmek ve her alanda eşitliği sağlamak şarttır. İşte tam da bu yüzden tam ve etkin uygulanan bir İstanbul Sözleşmesi kadınları yaşatın diyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar atarak belediye önüne kadar yürüdü. Grup daha sonra eylemi sonlandırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Isparta'da oturan 2 çocuk annesi Zehra Çaycı ve Korhan Taştekin, 10 Ağustos 2017 tarihinde ortadan kayboldu. Çaycı ve Taştekin'in cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Zehra Çaycı ve Korhan Taştekin'in arkadaşı olan 'Besici Ali' lakabıyla bilinen Ali Aydıner'i 2018 yılının mayıs ayında gözaltına aldı. Sorgusunun ardından Aydıner tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, kamu kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışan A.U.'yu da bu yıl mart ayında gözaltına almış, A.U. işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞIN BİRİ

28 Kasım 2019 Perşembe 00:36

tv de serap hanıma dedilerki korhan o gün eski karısıyla 30 kere mesajlaştı boşanmışsın madem konu ne madem karınla iyisin zehra ne iş madem zehra var karınla mesaj ne demekki karısı kıskandı çok şey varda savcı polis duruyor bizler dedektif gibi çözmeye çalışıyoruz çapraz sorguya al aç bırak hücreye koy bakalım neler döküleceklerde o sistem yok artık o komiserler yok arka sokaklarda dizi oldu onlar fetocüleri bile koruyan sistem aliyimi tutacak içerde ohoooo geçç anam geç

Burçin

26 Kasım 2019 Salı 21:27

Isparta çok büyük bir memleket değil. Bu insanlar sokaklarda nasıl gezebiliyorlar? Hiç utanmaları sıkılmaları da yok. Hadi bu canileri geçtim bunlarla dostluk ahbaplık yapanlara ne demeli? Adam can arkadaşını öldürmüş siz neye güvenip bunlarla dostluğa sohbete devam ediyorsunuz. Arkadaş listeleri her gün artıyor üstelik. Başlar ayak olmuş. Ahir zaman alametleri.

süleyman adıgüzel

26 Kasım 2019 Salı 20:53

her iki ailedende özür dilereyerek yazıyorum acınız çok ve çok zor bu ama kızınız çok genç evlenmiş anladığım kadarıyla el kadar çocuklarla bir fabrika maaşına güvenip boşanmış sizlerde bu yaşamına gözyumdunuz galiba dulbir kadın gecenin birinde ****arda ve ironik olanda çocuklar kayınvaldeye bırakılmış eski kocanın annesine ve gelin eski sevgililerde yeni sevgiliyle içimede ve sonuç kayıplar ben çıkamıyorum işin içinden bu kişileri hiç tanımıyorum çok yazık gencecik insanlar bunu olmamalıydı

yazık

26 Kasım 2019 Salı 17:49

yıkılmış bir yuva, ortada eski sevgili yeni sevgili lafları.kadının eski kocası bile değil sevgililer ne demek.bu ortamda yuva kurmak ne zor allahım.kadınlar üfürükten şey için boşanma derdinde, erkeklerin gözü onun bunun namusunda...kim koruyacak aile kurumunu kim?

VATANDAŞIN BİRİ

26 Kasım 2019 Salı 16:46

diyelimki kıyıldılar neden buralar incelenmedi dna lar alınmadı neden mezbaha aranmadı kıyma yaptıysa zaten hayvanlaramı yedirdi tv yemi döktü ay içim kaldırmıyor allahım bu nasıl aşagılık bir cani kriminal burayı didik didik etmeliydi CSNY dizisini anımsayın herkesin evladı arıyor anne babaları ama cani ceset bulunmayınca delilsizlikten çıkacak

VATANDAŞIN BİRİ

26 Kasım 2019 Salı 16:43

zaten çok garip bir durum bunlar ali önceden kızın sevgilisi imiş korhanla yeni sevgili olmuş ve sevgilisini alıp eskisinin yanına gitmiş sebep neyse içki içmiler kız bunu video olarak profilinde yayımlıyor naklen alinin babasıda kızıp soluğu orda alıyor hatta bu video kızın profilinde vardı tv de sötylenince baktım yorum yapmışlar ahh ahh yeni sevgili ile eskinin yanında işin ne diye demekki besici bunları gördü cinnet geçirdi bilmiyoruzda alinin ailede işin içinde bence tek başına yapamaz

VATANDAŞIN BİRİ

26 Kasım 2019 Salı 16:06

iy,iki veganım allahım iyiki

MARDİN/47

26 Kasım 2019 Salı 14:38

ıspartalılara SORU: ıspartayı sömürenler KİMLERDİR,KİMLER İDİ. İSTER,UYUŞTURUCU,İSTER EKONOMİK,İSTER KADIN BEDENİ ÜZERİNE SÖMÜRENLER. ISPARTALILARI, ISPARTANI SİCİLİNİ BOZDULAR,SİCİLİNİ BOZANLARI YAZIN YORUMLARA

misafir

26 Kasım 2019 Salı 12:13

Öldürülen kadının melek gibi iki tane evladı var Allah ım siz bide o yavruların masumiyetini boynu büküklüğünü görseniz insanın ciğeri dağlanıyor

Eski Isparta

26 Kasım 2019 Salı 07:47

Ben 1990 yılında Isparta ya geldim ama emin olabilirsiniz zaman makinası olsa o tarihe tekrar dönerdim o zaman Isparta tamamen doğal saf ve temiz bir yerdi şimdi her şeyini kaybetti bu şehir

20. asırın sonuna kaldık

26 Kasım 2019 Salı 02:14

Yirminci asırın sonuna kaldıkKızı ana-oğlu baba bilmiyorMeyhaneler doldu cami boşaldıHafız namaz-hoca dua bilmiyorParmakları oje dudaklar boyaKadınlar atlıdır erkekler yayaMini etek çıktı kalmadı hayaİğne iplik gömlek yama bilmiyor.

İstanbul dan bir okur.

26 Kasım 2019 Salı 01:07

Allah'ın gücüne gidecek ama . Yarabbi bu Besici Aliyi neden yarattın ? Adamın hiç bir faydası yok hep zararı olmuş insanlara da hayvanlara da. TV de delikanlı röllerine soyunuyor, kaçıp göçme yok diyor. Delikanlı adam ben yaptım ,işte burada der ama Ali de o yok. Allah rahmet eylesin Kezban hanıma çok üzüldük ve çok takdir ettik duruşunu.

istanbul sözleşmesiymiş

26 Kasım 2019 Salı 00:45

lanet olsun o sözleşmeye, aileyi dağıtmak için ellerinden geleni ardına koymayanların sustalısıdır o sözleşme..kadın olarak lanetliyorum o paçavra sözleşmenizi! anayı babayı evladı birbirinden koparan tek dişi kalmış canavarlık aşısı!

ğğğ

26 Kasım 2019 Salı 00:04

What is happening to ISPARTA ????????

Ispartalı Asli

25 Kasım 2019 Pazartesi 22:35

İ üzülerek söylüyorum ki, Isparta yaşananları senaristler bile hayal edemez biz ne ara bu kadar kötü olduk.

Adil

25 Kasım 2019 Pazartesi 20:41

Isparta Texas' ı geçti, Adana'yla yarışıyor.

VATANDAŞIN BİRİ

25 Kasım 2019 Pazartesi 20:13

allahım sen aklımıza mukayyet ol....zaten o hapse giren besicinin babası ve ablası birşeyler saklıyordu çünki o gece onlarda oraya gitmişler....allah kahretsin ya burası ıspartamı gerçekten.....

habere yapılmış yorum

25 Kasım 2019 Pazartesi 20:07

7 Nisan 2018 Cuma 23:48Bence Bunlarin ölüsü ya giyma yapildi yada hic bulunmecek yerde. Cünkü Besici Ali sorulan bazi sorulara su cevabi veriyor; o zaman bunlari korhani buldugnuzda ona sorarsiniz. Bu demek oluyorki korhanin ölüsünüde bulmak cok zor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR