24 Nisan 2024 Çarşamba

KAYGIMIZ BİLİM YUVASINA DÖNDÜRMEK

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Bomba 32 Haber Ekibi'ne konuştu.

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Dulupçu, nasıl bir üniversite hayal ettiklerini Bomba 32'ye anlattılar.

Göreve gelme amaçlarının işler acısı ve mutsuz bir üniversite görüntüsünü yok etmek olduğunun altına çizen Rektör Çarıkçı, enkaz edebiyatı yapmayı sevmiyorum ama koltuğa oturduktan sonra SDÜ'yü nereden düzeltmeye çalışacağımızı düşündük. Ve çalışmalarımızı bu yönde ayarladık.

Çarıkçı ve Dulupçu'ya muhabirimiz "Bir dahaki dönemi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine her ikiside "Bizim öyle bir kaygımız yok. Biz Ispartalıyız. Üniversitemizi tamamen bir bilim yuvası haline getirerek bırakmayı düşünüyoruz" dediler.

 Şuan öğretim görevlilerin yüzü gülen öğrencilerin yüzü gülen çalışan personelin yüzü gülen bir hava yakaladık. Şehirle bütünleşerek SDÜ'yü Türkiye'nin tekrar sayılı üniversiteler arasına sokmaya var gücümüzle çalışacağız dediler. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

17 Ekim 2015 Cumartesi 01:26

siyasete de girelim derseniz, oy moy yok haa, sdü'yle uğraşın düzeltin

sizden

16 Ekim 2015 Cuma 15:24

olmaz.

Yalan

15 Ekim 2015 Perşembe 22:41

Mine sen mutlu olabilirsin,ama bir çogumuz sırayla sürüldük ve şimdi bekliyoruz sırada kimler var yada yeni sürgün yerimiz neresi diye.Sen yukarının adamısınki rahatsın,oysa bizlerde sadece işimizi yapıyorduk.Rektör yardımcılarından biri inanılmaz kasıntı,sanki cumhurbaşkanı olmuş,adam yerine koyup konuşurken yüzünüze bile bakmıyor.Umarım geldigi hızla gider,okadar çok beddua alıyor ki,inşallah o beddualardan biri tutarda hesap ahirete kalmaz.

Mine

15 Ekim 2015 Perşembe 14:33

Sabah işe gelirken kaygımız yok en azından bugün ne yaşayacağız nereye sürüleceğiz diye Sayın hocam ekibiniz çok kaliteli allah güç kuvvet versin başarılarınızın devamını dilerim

Yalan

14 Ekim 2015 Çarşamba 16:53

Herkezin yüzümü gülüyor,vay sizin yalanınıza.Zorla,baskıyla görev yerlerini degiştirdiğiniz personel çok mu mutluymuş.Vaayyyy yalanınıza

Ahmet Veli

14 Ekim 2015 Çarşamba 15:44

Şu olumsuz yorum yapanların muhtemelen üniversiteden bir beklentileri var ama beklentileri henüz olmamış gibi sanki..Ne istiyorsunuz henüz 5 ay olmuş şapkadan tavşan çıkaracak halleri yok herhalde.Birde eski yönetimin enkaz devrettigini bırak ıspartayı Türkiye duydu..Biraz sabırlı olun bırakın insanlar işlerini yapsınlar sürekli körü körüne muhalefet yapmayın Ayıpdır ayıppp.....

Dinar lı hasan

14 Ekim 2015 Çarşamba 11:29

Arkadaş bunlar her fırsatta ıspartalı olduklarını vurguluyor nedir bu... Bu su ıspartalıyız medya bize saldırmasın ıspartalıyız yaptigimiz her şey meşru sayılsın ısplyz hatalarımız görmezden gelinsin ıspartalıyız dokunmayın vs vs sizin mantığa göre valinin de ıspartalı olması lazım. 2. Mevzu dünya kadar ısparta lı var Noldunuz? 3 allah işte noldu said yüce amasyadan geldi oturdu vekillik koltuğuna. .

Gururla sunar

14 Ekim 2015 Çarşamba 03:41

Mühendislik Fakültesinde bir öğrencinin şikayeti üzerine, İbicioğlunu açıktan destekleyen bir Prof hakkında "kendisinin girmesi gereken derslere vasıfsız kişileri soktuğu" iddiasıyla soruşturma açılmış. Acaba Soruşturmacı usulen kağıt üstünde mi soruşturma yapacak, yoksa cesaret edip derinlemesine mi araştıracak?

hayalet 3

14 Ekim 2015 Çarşamba 00:28

Özellikle idari amirlerde sıkıntı devam ediyor.2nci sınıf oyunculardan 1nci sınıf takım yapamazsınız.Vasıfsız,liyakatsiz daire başkanlarından ve şube müd den çok şey beklemeyin.Ayrıca adam gibi bir genel sekreter atayın.SDÜ de çok kaliteli sağa sola savrulmuş bürokratlar da mevcut.Dışardan getireceğiniz adam daha bir şey öğrenemeden zaman geçiverir.2ni bir Hikmet vakası yaşarsınız.

Hayalet 2

14 Ekim 2015 Çarşamba 00:17

SDÜ de siyaset diz boyu.AKP nin çiftliği gibi.Sarı sendikacılar herşeye karışıyor.Rektörün hamlelerine bile müdahale ettiklerini duyuyoruz.Tüm atamalara referans oluyorlar.Üç beş tane düz memur ki hemen hemen hepsi geçen dönem şef, şb müd oldu haksızlıkla.ayaklar baş oldu.ufak adamların gölgesi büyüdüyse güneş batmaya yakındır.o yüzden sayın rektör inisiyatifi ele alsın.dalkavukları uzaklaştırıp hakça kararlar versin.Kul hakkına girmesin

hayalet

14 Ekim 2015 Çarşamba 00:12

Başlık başka içerik başka.Şimdiden söyleyeyim gelecek dönemde aday olunur.Ama herşey o kadarda güzel ilerlemiyor.Henüz sistem oturmadı.Bir çok idareci seçimi yanlış.Hocalar arasında homurdammalar başladı bile.Herkese iyi görünmek gibi bir kaygı var.Bu yüzden gerekli adımlar atılamıyor.En son yapı dai bşk nı istifa etmiş.Asıl paranın döndüğü yer orası.Duyuyoruz bazı inşaatçılar kulise başlamış bile.Oraya yapılacak atama bu idarenin amacınıda ortaya koyacak.Eski düzenmi hakça bir düzenmi.

Memur

14 Ekim 2015 Çarşamba 00:04

Ispartalıyız diye göreve geldiniz acaba kaç ispartaliya kadro vereceksiniz bakalım. Huzur konusuna gelince önceki bağırarak yapıyordu siz sessiz fark bu bir de farkedilmediğini sanıyorsunuz. .

yokartık

15 Ekim 2015 Perşembe 00:22

ulan Ispartalısınız diye size mi kadro verilecek. şartlara Ispartalı olma maddesi koydurun denyolar.

13 b li

13 Ekim 2015 Salı 21:37

Tıpın paralelcileri ne olacak 13 b kiler ne olacak hani silecektiniz paraleli

Nereden

13 Ekim 2015 Salı 21:17

Allah şaşırtttımı ne yapacağınızı bilemezsiniz. Önce gizlediğiniz paraleldi ve ulusalcıları Bir temizlede görelim.

sdü

13 Ekim 2015 Salı 20:24

İZCİ Daha 5 ay olmuş o kadar çok şey istiyorsunki biraz sabret sabret.. önceki dönemin enkazı 5 ayda kalkmaz..

MEHMET BOYACI

13 Ekim 2015 Salı 19:53

sayın hscsm güzel şeyler oluyor ekıp güzel birde bizim bolümleri acın meslek yükseye saygılar

izci

13 Ekim 2015 Salı 18:34

Herkezin yüzü gülüyor öylemi....madurlar, haksızlığa ugrayanlar, hukuksuzca itibarsızlaştırılanlar için ne yaptınız. Adalet için ne yaptınız.Kimse kafasını kuma gömmesin .

derbent

13 Ekim 2015 Salı 18:09

Başlıkla haberin ayrıntıları hakkında bir bağ yok. Yönetim gelecek seçime biz yokuz dememişki..

ögrt görevlisi

13 Ekim 2015 Salı 16:26

Rektör hocam Allah sizden ve ekibinizden razı olsun Duruşunuz varlığınız yeter...

ıspartalı

13 Ekim 2015 Salı 16:13

Allah sizleri başımızdan eksik etmesin dürüstlüğünüz adamlığınız gerçekten takdir ediliyor...

Süleyman Çakır

13 Ekim 2015 Salı 15:15

Seninleyiz paşam

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR