25 Nisan 2024 Perşembe

KATLİAM İHALESİ BAŞLIYOR!

Dağ Keçisi, Anadolu Yaban Koyunu, Kızıl Geyik, Karaca, Ceylan, kuş türlerinin avlanması için hazırlanan ihaleler yayımlanmaya başlandı. Isparta’da 5 yaban keçisi için av kotası konuldu.

Isparta
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü 2016-2017 Av Yılı Av Turizmi sezonu ihalelerine başladı.
Genel müdürlük bu kapsamda yerli avcılar için özel avlanma izin belgesi başvuru formu, yabancı avcılar için de geçici avcılık başvuru formu hazırlayarak yayımladı. Doğa ve hayvanseverlerin ´katliam ihalesi´ olarak adlandırdığı ihalede, ´av turizmi´ adı altında Anadolu Yaban Koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, melez yaban keçisi, karaca, ceylan, yaban domuzu, tilki ve çakal, avına izin verilen türler olarak yayımlandı.
Avlanma şartlarına da yer verilen duyuruda, yeni sezonda Türkiye´nin birçok ilindeki doğal yaşam alanlarında yerli ve yabancı avcılara, toplam 609 yaban hayvanı avlattırılacak.
Bunların 250´si yaban keçisi, 129´u karaca, 124´ü yaban domuzu, 54´ü kızıl geyik, 20´si çengel boynuzlu yaban keçisi, 10´u hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 10 melez yaban keçisi, 7´si Anadolu Yaban Koyunu ve 5´i de ceylan.
Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü´nün Türkiye genelinde 15 bölge müdürlüğü aracılığıyla ihale ilanları hazırlanmaya ve yayımlanmaya başladı. İhalelere girecek yerli ve yabancı avcılar, avlanma izinleriyle çeşitli ücretler karşılığında kotada belirlenen kadar avlanabilecek.
AVLANMA RAKAMLARI
Genel Müdürlük internet sitesinde, önümüzdeki sezon için belirlediği tür, kota, av dönemi ve fiyatları da duyuruldu. Av sezonu 1 Ağustos 2016- 31 Mart 2017 tarihleri arası olarak duyurulan yaban keçisinde yerli avcılar için fiyatlar bölgelere göre 2-5 bin TL arasında, yabancı avcılar içinse 3-9 bin TL arasında belirlendi. 
Antalya´da 47, Isparta´da 5 yaban keçisi av kotası belirlendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

avcı

27 Mayıs 2016 Cuma 18:51

250 yaban keçisi 124 domuz BE kardeş bu keçi senedebir yavru yapıyor Domuz muzur bir kerede dokuz doğuruyo zaten tarla bahçe yapamaz olduk bu ne biçim kota belirleme

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR