29 Mart 2024 Cuma

Katil Zanlısının Kan Donduran Savunması

Katil Zanlısının Kan Donduran Savunması

Isparta

Isparta'da, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer P. (19) tarafından önce boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak, öldürülen üniversiteli Güleda Cankel'in (19), hayatta kalabilmek için 17 saat mücadele ettiği, 3 kez kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Güleda'yı öldürmek için Muğla'dan gelip, 2 gün otogarda bekleyen Zafer P.'nin, kızın kaldığı aparta gittiği saatten cinayeti işlediği zamana kadar geçen 17 saati anlattığı, emniyetteki ifadesine DHA muhabiri ulaştı. 

Olay, dün saat 11.00 sıralarında, Isparta Fatih Mahallesi'ndeki apartta meydana geldi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer P. tarafından önce boğazı sıkılıp, kabloyla boğulduktan sonra kalbinden bıçaklanarak, öldürüldü. Muğla'dan gelerek, işlediği cinayetten 3 saat sonra polis merkezine gidip, teslim olan Zafer P.'nin ifadesine ulaşıldı. Üniversiteli Güleda'nın, hayatta kalmak için 17 saat mücadele ettiği, bu sürede 3 kez Zafer P.'nin elinden kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. 

2 GÜN OTOGARDA BEKLEMİŞ

Zafer P.'nin, emniyetteki ifadesinde, Güleda Cankel ile görüşmek için 15 Kasım Cuma günü Muğla'dan Isparta'ya gittiğini ardından kızın kaldığı aparta geçtiğini söylediği belirtildi. Evde kimse olmadığını anlayınca otogara döndüğü öğrenilen Zafer P.'nin 2 gün burada beklediği, 17 Kasım Pazar günü saat 18.00 sıralarında ikinci kez Güleda'nın kaldığı aparta gittiği, ışığın yandığını görünce zili çaldığı kaydedildi. 

GÜLEDA, SON KEZ ANNESİYLE KONUŞMUŞ

Güleda Cankel'in kapıyı açıp, kendisini görünce hızla kapattığını, 'Seninle konuşmam gerekiyor' deyince yeniden açtığını anlatan Zafer P., emniyetteki ifadesinde şunları söyledi: 

"İçeri girdim, yaklaşık 5 dakika sonra kapı çaldı. Gelen, Osman diye biriydi. Güleda, içeri almak istemedi. Ben Osman'ı gördüm, aşağı beraber indik. Osman, bana, Güleda'yı rahat bırakmamı söyledi. Ben de '5 yıllık arkadaşlığımız var, nasıl bırakayım?' dedim. Güleda'yı telefonla aradım. Açmadı, Osman'la apartın önüne geldik. Kendisi dışarıdaydı. Osman, 'Sen gelme Güleda'yla konuşmam lazım' dedi. Ben de gitmedim. Bir süre sonra yanlarına gittiğimde Osman, Güleda'ya dönerek, 'Zafer'e söylemek istediğin bir şey var mı?' dedi. Güleda 'Yalnız kalmak istiyorum' dedi. Osman'a gitmesini söyledim. O da gitti. Güleda ile eve çıktık. 'Eğer bana iyi davranırsan kötü davranmazsan seninle beraber devam edebiliriz' dedi. Beni neden bıraktığını sorduğumda '5 yıl senin gibi birini boşa sevmişim. Sen gereksiz birisin' dedi. Tokat attım, küfretmeye başladı, tekme attı. Annesini ve Osman'ı aramak istedi. Telefonunu aldım. Mesaj attığı için annesi aradı. Telefonu kendisine verdim. Konuştular ama benden bahsetmedi. Kapatınca telefonu geri aldım."

3 KEZ KAÇMAK İSTEMİŞ

Zafer P., ifadesinin devamında, telefonu elinden aldıktan sonra Güleda'nın, kapıya doğru koşmaya başladığını; ancak anahtar kendisinde, kapı da kilitli olduğu için kaçamadığını söyledi. Güleda Cankel'i boğazını sıkarak, yan odaya götürdüğünü anlatan Zafer P.'nin, şunları kaydettiği öğrenildi: 

"Boğazını sıktığım için hava alamadığını, dışarı çıkmak istediğini söyledi. Dışarı çıktık. Markete gittik. Aniden beni itekleyerek, kaçmaya başladı sonra geri gelip, telefonunu istedi. Birini aramak istediğini söyledi. Ben de verdim. Osman'ı aradığını görünce telefonu geri aldım, yere atıp, kırdım. Bir kez daha kaçmaya başladı. Peşinden koştum ve yakaladım. Aparta kadar kucağımda götürdüm. 'Eşyalarımı ver, gideceğim' dedim. Eve çıktım. Tekme attı. Ben de boğazını tekrar sıktım. Bir süre sonra hava alamadığını söyledi. Dışarı çıkmak istediğini belirtti. Ben de 'Kaçmayacaksan çıkarız' dedim. 'Kaçmayacağım' dedi; ancak dışarı çıkınca tekrar kaçmaya başladı. Yakaladım. Apartın önüne geldiğimizde tokat attım, ittirdim. Yere düştü. Bağırmaya başladı. Kafasını çarptı." 

OLAY YERİNE GELEN POLİSLERE ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ

Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ve polis ekiplerinin geldiğini; ancak Güleda'nın kendisinden şikayetçi olmadığını öne süren Zafer P.'nin, "Onu ambulansla hastaneye götürdüler. Benden şikayetçi olmadığı için birileri beni otogar civarında bıraktı. Para çektim, taksiyle hastaneye gittim sonra Güleda'yla beni karakola götürdüler. Güleda, şikayetçi olmadı. Onu polis aracıyla evine götürdüler. Beni de ifademin ardından bıraktılar. Ben de aparta gittim. Nasıl olduğunu sordum. Başının ağrıdığını, midesinin bulandığını söyleyince tekrar hastaneye götürdüm. Saat 05.00 sıralarında eve döndük, uyumuşuz. Saat 10.00 gibi kalktık. Kahvaltı yaparken Güleda, bana, 'Sen nasıl erkeksin? Bana saldırdın, beni dövdün' dedi. Bu sırada Osman, telefonla beni aradı. Konuşmak istediğini söyledi. Ben de Muğla'da olduğumu söyledim. Güleda'ya aralarında bir şey olup olmadığını sordum" dediği öğrenildi. 

ÖNCE ELLERİYLE SONRA KABLOYLA BOĞUP BIÇAKLAMIŞ

Zafer P., Güleda Cankel'i saat 11.00 sıralarında öldürdüğünü belirttiği ifadesinde, "Boğazını sıktım. Yatağa yatırdım. Morarmaya başladı. Sesi gitti, boğazından hırıltılar geliyordu. Orada bulunan kabloyu gördüm. Boğazına sardım ve sıkmaya devam ettim sonra kalbini kontrol ettim. Yaşadığını görünce mutfağa gidip, bıçak aldım, kalbine sapladım. Yarım saat sonra evden çıkarak, annemi aradım, cinayet işlediğimi söyledim. Sonra karakol yakınına gittim. Yarım saat bekledim. Bu sırada babam başta olmak üzere diğer akrabalarımı da aradım. Bana teslim olmamı söylediler. Ben de karakola geldim" dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

polisin ihmali

21 Kasım 2019 Perşembe 00:32

polisin ihmali besbelli, verilen ifadenin bütün ayrıntılarıyla basının eline verilmesi bile apaçık ihmaldir.tavşan kaç tazı tut oynamak değildir emniyet ! perşembenin gelişi çarşambadan belli

VATANDAŞIN BİRİ

20 Kasım 2019 Çarşamba 19:30

ah vatandaşın biri rumuzu haklısınız eskiden okuma gidilirdi okunurduda tek derdimiz sag sol olaylarıydı ama şimdi hepsi bi sevgili yapıyor aileyi umursamıyorlar zaten görenmi var diye düünüyorlar tamam gençsiniz arkadaşınız olurda böylede evli gibi aynı evde yatmak aklım almıyor saplantılılarda işte böyle yapıyor demekki aileler ne zorlukla okutuyorlar bunları yanımdaki komşu emekli olduda gece bekçiliği yaptı çocukları için ve okudularda çocuklar helal olsun doktor avukat ögretmen oldular

Uzman

20 Kasım 2019 Çarşamba 07:41

Hangi aile kabul ederki kızlı erkekli rahat kalinabilen apartda kızının kalmasını. Hadi kabul ettiler. Ah be kızım nasıl müsade ediyorsun seni böylesine rahatsız edip dar eden birinin evine girmesine. elinden kaçıyorsun nasıl tıpış tıpış geri eve giriyorsun bi bagirsan sokak başına toplanir belki. Cinayeti işleyen de 19 yaşında nasıl bi kansizmis. 2 gencin hayati mahvoldu. Allah'ım ailesine sabır versin.

Uzman

20 Kasım 2019 Çarşamba 07:36

Okuduğu bölümden çok zor meslek sahibi olacağını bile bile sırf ailesinden uzakta kafasına göre takılmak için anneciginin bitanesi babasının göz bebeği kızlar okumaya giriyorum diye çıkıyor evden. 2 sene 4sene uzakta. Sonra böyle haberlerini okuyoruz içimiz parçalanıyor ailesi kimbilir ne haldeler. Ah be guzelim madem biri seni rahatsız ediyor sevmiyorsun belli ki hakaretler ediyosun şikayetçi ol. Acma kapıyı zile bastığında. Ayrica Isparta'nın en kötü yanı şahsa ait apartlar kızlı erkekli.

ahh vatandaşın biri

20 Kasım 2019 Çarşamba 06:48

annenin babanın haberi mi var ki?haberi olanı takan mı var ki? reşitim, medeniyim, canımın istediğini yaparım telkini var artık her yerde.can herşeyi ister..sonra? herkes canının her istediğini yaparsa sonunda yanıyor işte bu canlar.biz batılı değiliz..biz türküz..biz müslümanız..bizim törelerimiz asildir, korur, kollar, gözetir o edep

VATANDAŞIN BİRİ

20 Kasım 2019 Çarşamba 02:13

gençliğimizde okul arkadaşımızla yolda bile yürümezdik bu nasıl şeyki beraber uyuyorlar şaştım kaldım zaten bu moda olmuş artık kızlar erkekler arkadaşsa pastaneye sinemaya gider ve herkes evine dönerdi masumdu herşey bu nasıl şeydir beraber yaşamak ve öğrenciler hep öyle bunların annesi babası bunlara nasıl müsade ederki çok yazık bu gençliğe namus kavramını yiyirdiler gençler olmaz böyle olmamalı arkadaşlık bu degil...

VATANDAŞIN BİRİ

20 Kasım 2019 Çarşamba 01:08

maalesef kızdada suç var niye şikatyetçi olmuyorsun karakolada gitmişsin hastaneyede neden bu insanla uyuyorsun sebep ne ve apart sahipleri sizdemi uyuyorsunuz bu rezaletleri neden bildirmiyorsunuz...kimse kusura bakmasın kızda kaç kurtul şikayetçi ol...bile bilew lades

Sedef

19 Kasım 2019 Salı 23:43

Cocuklarimiz okusun diye yolluyoruz uzak diyarlara,naaşlari geliyor evimize. Allah aşkına üniversite de olsa olduğumuz vilayetin okullarında okusunlar. Gözümüzün önünde olsunlar. Allah sabır ıhsan eylesin geride kalanlarina.

19 yaşındaki milli boksör Mertcan Bekinsayan. inti

19 Kasım 2019 Salı 23:09

Acılı baba, Adli Tıp Kurumu Morgu'nda duygularını ifade ederek, "İnsan her zaman evlatlarının yanında olsun baba oğul gibi değil arkadaş gibiydik. Hem ****s hocası hem babasıydım. Beraber çok şey paylaştık. Dirençli ve güçlü olması için elimden gelen her şeyi yaptım ki hatalara düşmesin sporcu kimliği ile dik dursun. Veliler maalesef 18 yaşından sonra çocuklara sahip çıkamıyor. Ben reşitim kimse bana karışamaz davası başlıyor. Ben elimden gelen her şeyi yaptım" dedi..

Joseph Morning

19 Kasım 2019 Salı 22:55

Tasarlayip vahşice adam öldürmekten 2 kere muebbet hapis verilir, kendi teslim oldugu icin 1 kez müebbete düşürülür. Ceza indirimleri iyi hal derken 15 sene sonra çikar gider. Reis partinin adini kalkinma partisi olarak degistir zira Adaletinin bir faydasini göremedik!

kapcıklara

19 Kasım 2019 Salı 21:45

bazı sabun aşamasına gelmiş yaşlı veye peçe keçe içine girmş veya aklınca inanç boyutunda kıl yumakları gençlerde haya edep din iman kalmamış masalı içinde ulan alayınız samanlıkta ne halt ettiniz dere boyu kavaklar inek peşinde neyin sütünü aradınız dürüst olun mezhep inanç konulur yoksa

Isci

19 Kasım 2019 Salı 21:32

Markete çıkmışlar girmişler tekrar çıkmışlar kaçmış yakalamış kucaklamış apart kadar ****ürmüş bu kadar eylem gerçekleşirken hic kimse gormemismi Allahın bir kulu yokmuymuş bunlar yaşanırken hicmi ses çıkmamış. Ne olursa olsun bir çocuğa ve kadına uygulanan siddet görürsek asla sessiz kalmayalım en azından polise haber verelim

Spartakus

19 Kasım 2019 Salı 21:06

Zafer P.ç, Zafer P.zevenk

Anne

19 Kasım 2019 Salı 21:01

Artık normal arkadaşlık yok gibi.sevgili olanlar 40 yıllık evli gibi yaşıyorlar.ayrılık oluncada yaş genç oluncada ayrılmayıda beceremiyorlar.Zaten şiddet yüklü bir toplum.yazık olmuş Allah rahmet eylesin inşallah.iki gencinde ailesine sabır versin rabbim.

tek dişi kalmış medeniyet

19 Kasım 2019 Salı 20:44

"bir anne"..ana-babalar bostan korkuluğu yerine bile konmuyor.adı da "hürriyet" bunun.tvler, internet, okullar, öğretmenler "18 ine geldin sana kimse karışamaz" kışkırtmasıyla milletin çoluk çocuğunu baştan çıkartıyorlar.evini ocağını terkettirip, ite kopuğa yem ediyorlar yavrularımızı.okumaya değil zıvanadan çıkmaya gidiyor gençler.hadi onlar cahil, başlarına gelecekleri kestiremiyorlar..ya bu eğitimciler hangi akla hizmet avrupanın kokuşmuşluğuna teşvik edip ne yaptıklarını sanıyorlar?

Avukat

19 Kasım 2019 Salı 20:37

2 kız babası olarak şunları söylemek gerekli.her aparta ve yurtlara kesinlikle güvenlik görevlisi veya bekçi mecbur kılınmalı.kız erkek apartları ayrı olmalı.kız ve erkek apartları karışık olmamalı,ve kız erkek aynı evde ders dahi çalışmamalı.kızın apartına erkek,erkeğin apartına kız girişi yasaklanmalı.ihlal edenler için apartlar mühürlenmeli denetimler sıklıkla devam etmeli.allah sabır versin.sözün bittiği yer

dehşet

19 Kasım 2019 Salı 20:05

Allah belanı versin şerefsiz köpek

İbrahim Hoca

19 Kasım 2019 Salı 20:05

Şikayetçi olmadı diye bırakmak... Bunun adı ihmal değil midir? Cevredekileri rahatsız edecek kadar kavga etmişler, karakola da ****ürülmüşler ama sanki kaldığınız yerden devam edebilirsiniz der gibi bırakılmışlar. Elbette Polisimiz kanunlar çerçevesinde yapabileceğini yapmıştır ama insanız işte, düşünmeden edemiyoruz; olayın hassasiyetine binaen katil hiç olmazsa bir gece gözaltında sorguya alınamaz mıydı? İki tarafın da ailelerine haber verilemez miydi? Sorular... Sorular... Giden can geri gelme

Myyy

19 Kasım 2019 Salı 19:42

Kız niye şikayetçi değilim dedi acaba

Hakkı haklı...

19 Kasım 2019 Salı 19:02

Müebbet hapis ama af olmamalı yazık günah giden canlara!!!

kapcıklara

19 Kasım 2019 Salı 18:49

misafir... hz. ademin ilk eşi havvadan önce ki. okadar vahim ve şeytan bir kadın olmasına rağmen öldürmemiş ... yıllar sonra aradığı karakteri bulamıyan bir kızı öldüren karaktersizimi savunuyorsun

Bir anne.

19 Kasım 2019 Salı 18:00

Gençlerin arkadaşlığı sevgili boyutunu geçip karı koca ilişkisini geçmiş boyutta.Gençlerin kırmızı çizgileri kalmamış.Edep,haya hak getire.Allah'tan korkup kuldan utanma yok.Sınırsız özgürlük...Ana babalar çaresiz,evlatları üzerinde hiç bir yaptırım güçleri yok.Sadece bunalıma düşmesin diye bol bol para gönderiyor.Yazık çoook yazık.

GELENDOSTLU

19 Kasım 2019 Salı 16:52

bu olayın ıspartada olması ıspartalıları derinden etkiledi YAZACAK NE CÜMLE YOK TEDBİRLİ OLACAGIZ

123

19 Kasım 2019 Salı 16:50

idam için refarandum istiyoruzz

Rıfat Tekne

19 Kasım 2019 Salı 16:01

Ateş düştüğü yeri yakar elbet gencecik bir kız böyle vahim bir olaya kurban gitmiş Allah ailesine sabırlar versin.Rabbim hepimizin çocuğunu böyle cani ruhlu din kitap bilmeyen insanlardan korusun inşallah

BİR BABA.

19 Kasım 2019 Salı 15:48

ŞİDDET İÇERİKLİ FİLİMLER,DİZİLER İZLENDİKÇE VE OYUNLAR OYNANDIKÇA,MANEVİYAT YOK OLDUKÇA,SAYGI VE SEVGİ OLMADIKÇA,ŞIMARIK BİR GENÇLİK YETİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİLDİKÇE BU TÜR OLAYLAR OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.HEPİMİZİN EVLADI VAR ALLAHIM ESİRGESİN BAŞIMIZA GELEBİLİR.VER BAKALIM İDAMI YAPABİLECEKLER Mİ?BÖYLE DEDİKMİ ADIMIZ CANİ OLUYOR.

cinayet

19 Kasım 2019 Salı 15:27

bu ifadeler neden bütün ayrıntılarıyla birlikte yayınlanıyor? yenileri işlensin diye mi? polise verilen ifadeler neden yayınlanıyor? nasıl bir sorumsuzluktur !işlenecek cinayetlere yol gösteriliyor resmen!

SDÜ'lü memur

19 Kasım 2019 Salı 15:27

bence her erkeğe kadılara karşı saygı eğitimi verilmeli

isimsiz

19 Kasım 2019 Salı 15:20

anne ve babalar..çocuklarınıza baskı kurmayın onlarla arkadaş gibi olun, siz onlara derdinizi anlatınki onlarda size anlatsın..kız çocukları illa bir erkeğin sevgisine muhtaçtır, hava gibi su gibi ihtiyaçtır bu sevgi onlarda..eğer bu sevgiyi baba yada abilerinde bulamazsa dışarda ilk bulduğu erkekte arar bu sevgiyi..babalar! çocuklarınızın karşı cinsle ilişki kurmalarına karşı çıkmak yerine arkadaşlarıyla tanışın kızınızın kimlerle birlikte olduğunu görün ve kızınıza tavsiye verin..

Öfkeli

19 Kasım 2019 Salı 15:14

Bu (burada yazamayacağım ağır şeylerle hitap edeceğim) insan sıfatını yitirmiş vahşi yaratık asılmayacaksa kanunlar ne iş için düzenlenir. Kızlarımıza bir çift sözüm var; arkadaş edineceğiniz erkeği duygulsrınızla ve gözlerinizle değil beyninizle irdeleyip seçin. Kaptırmayın kendinizi, mantıklı olun. Güleda kızımızın mekânı cennet olsun. Kederli ailesinin başı sağolsun.

1990ları Verin Bize

19 Kasım 2019 Salı 15:11

Alın üniversitenizi de rahat bırakın ıspartamızı, temiz bırakın ıspartamızı. Eyy para uğruna ıspartayı yakan apartçılar siz ıspartalı olmazsınız,

Türkoğlu

19 Kasım 2019 Salı 15:08

Zorla güzellik olur mu ayrılmak istiyormuş ne diye öldürdün yazık ya bir çocuk kolay mı yetişiyor. Ailesine Allah sabırlar versin cok zor bir durum. Herkes psikopat olmuş birini öldürmek bu kadar kolay olmamalı bu ülkede.

kapcıklara

19 Kasım 2019 Salı 15:06

bu nasıl bir **** ulaa.

misafir

19 Kasım 2019 Salı 15:00

yazık okumayamı geldin gönül eğlendirmeyemi çorap değiştirir gibi sevgili değiştirmiş .insanın bir eşi olmalı,bir hanımı olmalı,hayat arkadaşı olamalı,sırdaşı olmalı, biraz edep biraz saygı,sevgi lütfen toplum olarak

Harbi

19 Kasım 2019 Salı 14:59

Rabbim bu nasıl bir insan evladı, bir insan bir insana bunları yapar mı? Karşındaki hayvan olsa bile insan yapamaz. Allahım bize hangi azabı üzerimize yağdırsan haktır. Bizleri affeyle Rabbim. Herşeyi öğrendik ama Insanlığı unuttuk

Arıza

19 Kasım 2019 Salı 14:51

Bi b.k geçmiş mı eline. Bu mu lan sevmek, bu mu aşktan anladığınız eşek herifler

Biri

19 Kasım 2019 Salı 14:48

Bi b.k geçmiş mı eline

Vatandaş

19 Kasım 2019 Salı 14:45

ŞEREFSİZ SANKİ FİLİM ANLATIYORSUN. ALLAHIM AYNI ACIYI SANADA YAŞATSIN.

Onur Onurlu

19 Kasım 2019 Salı 14:39

Aileler lütfen evlatlarımızı ahlaklı, dürüst ve inançlı yetiştirelim ama önce kendimiz onlara örnek olalım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR