26 Nisan 2024 Cuma

KARŞI OY KULLANDI!

Anayasa Mahkemesi, 1 Eylül’den itibaren dershanelerin kapanmasına neden olacak yasayı iptal etmişti.

Isparta

Ispartalı Anayasa Mahkemesi Üyesi Muammer Topal’ın bu kararda karşı oy kullandığı öğrenildi. Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz hafta çok tartışılacak bir karara imza atarak,dershanelerin 1 Eylül’den sonra kapanmasını reddetmişti. Bu kararda 17 üyenin12’sinin iptal 5’inin de karşı oy kullandığı ortaya çıktı. Yargının en üst kurumu olan Anayasa Mahkemesi’nde bir de Ispartalı hemşerimiz bulunuyor.Ispartalı Muammer Topal’ın dershane kararında karşı oy kullanarak azınlıkta yer aldığı öğrenildi. Topal, dershanelerin kapanması için oyunu kullandı.

HANGİ KRİTİK KARARLARDA NE OY KULLANDI?

İmam nikahı cezasında iptal, Balyoz ve YouTube'da ise ihlal kararı verdi. Dershane yasasında iptale karşı oy kullanan azınlık grubunda yeraldı. 2024 yılına kadar Anayasa Mahkemesi üyeliğini sürdürecek.

MUAMMER TOPAL KİMDİR?

01.08.1966 tarihinde Isparta’da doğmuştur. Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 1988 yılında mezun olmuştur. 03.03.1992 tarihinde DanıştayTetkik Hâkimliğine atanarak mesleğe başlamış, bir süre Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği görevinde bulunmuştur. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını “Stratejik Yönetim” konulu projesiyle tamamlamıştır. Türkiye Adalet Akademisinde İdari Yargı Hâkim adaylarına “İhale Mevzuatı” konulu dersler veren Topal, 24.02.2011 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilmiştir. Danıştay Yedinci Daire Üyeliği görevini sürdürürken Danıştay Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından 29.01.2012 tarihinde Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilmiştir.Topal,Evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR