20 Nisan 2024 Cumartesi

KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ!

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 46 yaşındaki Rasim Gezginti'ye karaciğer, 29 yaşındaki Güldemet Kılınç'a da böbrek nakli yapıldı.

Isparta

Isparta SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi'nde iki hasta daha hayata tutundu. 2015 yılında önemli nakiller yapılan hastanede Rasim Gezginti karaciğer, Güldemet Kılınç ise böbrek nakli oldu.Karaciğer naklini gerçekleştiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesiYard. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Yard. Doç. Dr. Sabuncuoğlu, "Bizim asıl teşekkür etmemiz gereken,vefat sonrası karaciğerini bağışlayan hasta ve hasta yakınları. Onların sayesinde bu duruma geldik. Karaciğer nakli bizler için uzun bir süreçti, bu süreci ekip arkadaşlarımızla beraber başarılı bir şekilde geçirdik. Şu an çok iyiyiz, ilerleyen dönemlerde taburcu edeceğiz. Bizim isteğimiz, bu hastalarımızın örnek olması, vefat sonrasında organ bağışlarının giderek artması ve bununla beraber hastalarımıza ikinci bir hayat verebilmek" diye konuştu.

Karaciğer nakli olan Rasim Gezginti de "Hocalarımız ellerinden gelen her şeyi yaptı. Tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Siroz hastasıydım ama şu an annemden yeni doğmuş gibiyim. Ayrıca böyle bir fedakarlığı yaptıkları için organ bağışında bulunan kardeşimizin ailesine de teşekkür ederim" dedi.

Böbrek nakli yapılan Güldemet Kılınç, vatani görevini tamamlayan kardeşi 21 yaşındaki Muhammed Kılınç'ın böbreği ile hayata tutunduğunu söyledi. Ameliyat ekibine ve kardeşine teşekkür eden Kılınç,"Çok mutluyum. Kardeşimle gurur duyuyorum. Doktorlarıma tüm çalışanlara teşekkür ederim, ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.

Bağışta bulunan Muhammed Kılınç da uzun süre önce bu kararı aldığını, fakat vatani görevini yerine getirmeyi beklediğini anlattı.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. İhsan Yıldız ise organ nakillerinde asıl hedefin kadavra donörlüğünü artırmak olduğunu söyleyerek, "Bunun mümkün olmadığı durumlarda tüm dünyada olduğu gibi canlı vericiden nakillere mecbur kalıyoruz. Asıl ideal olan organları kadavra donörden temin edebilmektir. Bu konuda tabi ki insanlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Minareyi calan

21 Mayıs 2016 Cumartesi 15:22

Evet nice hastalar öldü antalya yolunda bunlardan bahsederken ameliyat masasında ölüpte hasta yakınlarına yiğun bakıma çıkarıldı deyip yoğunbakımda ex oldu diye ölüm raporu düzenleyende ben deyilim sayın doktor.kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanıp kıçını kurtarmak için herseyi yapacak doktorda var.başarı kadar mortalite ve malpraktis oranınızdanda bahsedin bitarafınız yiyosa :)

Cevap

21 Mayıs 2016 Cumartesi 23:41

Benim yorumumda başarı vs bir konu yok onu iyi okusaydınız keşke.Cerrahi branş hekimi değilim öncelikle ancak önce türkçe değilim yazmasını öğrenip de ondan sonra mortalite den bahsetdiniz istersiniz. Ayrıca madem çok bilgilisiniz bu konularda hekim seçme hakkınız olduğunu da biliyorsunuzdur. İstediğiniz hastaneye gidip muayene olabilir size yalan yanlış işler yapmayacak hint kumaşlarını da bulabilirsiniz...

Hasta

21 Mayıs 2016 Cumartesi 01:09

Allah razı olsun

Doktor

21 Mayıs 2016 Cumartesi 00:00

Isparta'yı dışa bağımlılıktan kurtarmayı kendine hedef belirlemiş bir üniversite hastanesi ile ilgli yorum yaparken biraz insaf diyorum. Nice insanlar öldü antalya yollarında sadece nakilden bahsetmiyorum tüm hastalarımızdan bahsediyorum. Ayrıca tıp fak nicki ile yazan kişi sanırım bir nakil hastasının hayatı boyunca takipte olduğunu ve sık sık hastanede kontrolden geçmesi gerektiğini bilmiyor. Bu haber doktorların reklamı değil insanlara organ bağışının güzel tarafını göstermek içindir

Hulusi

20 Mayıs 2016 Cuma 20:51

İftıra atıp durma sdu rumuz !! Tıp, ınsanla ılgılenır, hastslıktan ölümde var şifa da! Sen işini ne için yapıyodun?? Pırınç bulgur karşılığında mı??

Sdu

20 Mayıs 2016 Cuma 03:12

Söz konusu reklam olunca tıp fakültesinin hocaları iyi poz verir,bunların dini imanı para para para.ucunda performanstan alacakları para olmazsa hastanın yüzüne bile bakmazlar.ben ve hasta yakınım ne cektik bunlardan,hastam vefat ettide kurtulduk bunların yüzünü görmekten.

Kapak

21 Mayıs 2016 Cumartesi 00:18

Sen hastası öldü diye seviniyorsun adamlar senin hastan ile o kadar ilgileniyor ki adamların yüzünü görmekten sıkılmışsın. Tabi size eski doktorlar lazım AK parti öncesi doktorlarından hiç ilgilenmesin pansumanı bile pansumancı yapsın. O fotograftaki doktorlarımızın önünde saygı ile eğiliyorum hepsi çok saygıdeğer doktorlarımız. O insanların gece evde yeni doğmuş çocuklarını bırakıp hastanede sabahladıklarını da yazaydın yada çocuğu kucakta hastaneye geldiğini

sami içten

20 Mayıs 2016 Cuma 00:22

tebrikler zafer sabuncuoğlu bey..sdü ye çok sey kattınız.inşallah ısparta kıymetinizi bilir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR