26 Nisan 2024 Cuma

Karanlık Mahalleler Tedirginlik Yaratıyor

Karanlık Mahalleler Tedirginlik Yaratıyor

Isparta

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül, cadde ve sokaklarıaydınlatan sokak lambalarının azaltılmasıyla birlikte mahalle sakinlerininbüyük tedirginlik yaşadığını belirtti.

 

Isparta halkı bölgemizin elektrik dağıtım işini alanAKEDAŞ’tan oldukça şikâyetçi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül,üyelerinden son günlerde AKEDAŞ ile ilgili sürekli şikâyet aldığını bildirdi.Cadde ve sokakları aydınlatan lambaların sayısında azalma yaşanması sonrasıvatandaşın akşam saatlerinde dışarıya çıkmaya korktuğunu belirten Gönül,yetkilileri göreve davet etti.

 

KARANLIKTA BAŞINIZA NE GELECEĞİNİ BİLEMİYORSUNUZ

TEDAŞ döneminde mahalle aralarında bile rahatça hareketedilebildiğini ancak elektrik dağıtım işinin AKEDAŞ’a geçmesiyle birliktevatandaşların geceleri dışarıya çıkarken çekinerek çıktıklarını ifade edenGönül, şöyle konuştu; “Muhtar arkadaşlarımla yapmış olduğum görüşmelerde sondönemde AKEDAŞ’la ilgili yoğun şikâyet alıyorum. Mahalleler resmen karanlığabüründü. Çoğu vatandaşımız evine akşam saatlerinde giriyor. Hatta çocuklarımız biledershane nedeniyle eve geç giriyorlar. Karanlık cadde ve sokaklarda yürümekanne ve babaları tedirgin ettiği gibi kendileri bile sokağa çıkmaya korkar halegeldi. Çünkü karanlık ortamlarda başınıza ne geleceğini bilemiyorsunuz.

 

EMNİYET EKİPLERİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİ

Bu durum sadece vatandaşların değil emniyet ekiplerimizin deişini zorlaştırıyordur. Suç işlemeye meyilli bir kişi karanlık ortamdanfaydalanarak her şeyi yapabilir ve izini de kaybettirebilir. Sokaklarkarartılırken bunlar neden düşünülmüyor? Kamuya ait yerler neden karanlığabürünüyor? Cadde ve sokaklar kimsenin malı değil. Herkesin ortak kullandığıalanlar neden aydınlık değil? Ben AKEDAŞ yetkililerine soruyorum; gece bukaranlık sokaklardan geçiyorlar mı? Geçiyorlarsa gördükleri manzara karşısındane yapıyorlar?

 

HIRSIZA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR

Herkesin de bildiği gibi suç işlemek isteyen kimselerkaranlıktan faydalanır. Türkiye için konuşuyorum, gündüz işlenen suçlar mı dahaçok gece işlenen suçlar mı? Bunlar bilindiği halde neden hiçbir yetkiliharekete geçmiyor? Neden geceleri biz dışarıya çıkarken korkarak çıkıyoruzbizim özgürlüğümüz burada kısıtlanıyor. Bize deniyor ki ‘Gündüz işlerini halletve eve hava kararmadan git sonra dışarı bir daha çıkma, otur evinde’ deniliyor.Bilim çağını yaşadığımız şu günümüzde, millet uzaya çıkarken biz dahaIsparta’da aydınlanamıyoruz bile! Bunun üzerine diyebileceğim bir şey yok.Yetkililere sesleniyorum; Lütfen bu durumu düzeltelim.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yuh

04 Aralık 2014 Perşembe 11:57

yandaş şirketiniz işte..

HAMDİ

03 Aralık 2014 Çarşamba 21:27

türkiye çağ atlarken mağara dönemine doğru hızla yaklaşıyoruz.sonrada ülkeye turist davet ediyoruz.oldu olacak bundan elli yıl evvelki gibi sokak lambalarının yerine köşe başlarına gemici fenerleri koyalım olsun bitsin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR